Urmărește-ne în Social Media

Toate stirile

Artifact, documentarul trupei 30 Seconds To Mars are premiera la tiff - VIDEO

Documentarul realizat de trupa 30 Seconds To Mars a fost acceptat la Festivalul Internațional de Film de la Toronto. Intitulat Artifact, acesta vorbește despre procesul cu casa de discuri Virgin și despre compunerea și înregistrarea discului This Is War.

Publicat

pe

UPDATE: Materialul video în cauză a fost blocat succesiv pe toate mediile online folosite de trupă, inclusiv pagina lor de Facebook. Preview-ul documentarului s-a bucurat de un interes crescut, iar utilizatorii din întreaga lume l-au share-uit pe mai multe canale online, inclusiv site-urile de download.

Documentarul realizat de trupa 30 Seconds To Mars a fost acceptat la Festivalul Internațional de Film de la Toronto. Intitulat Artifact, acesta vorbește despre procesul cu casa de discuri Virgin și despre compunerea și înregistrarea discului This Is War. Documentarul va avea premiera mondială la tiff, în perioada 6 – 16 septembrie 2012. (video mai jos)

Artifact la tiff

Artifact va avea premiera la tiff în toamnă

În 2008, Virgin Records i-a dat în judecată pentru 30 de milioane de dolari pe cei de la 30 Seconds To Mars. Casa discuri a susținut că trupa nu a realizat 3 din cele 5 albume obligatorii prevăzute în contractul semnat de grup în 1999 cu Immortal Records, care a fost ulterior preluat de Virgin Records în 2004.

Pe de altă parte, solistul Jared Leto a respins acuzațiile, invocând o lege potrivit căreia un angajat nu poate fi dat în judecată pe baza stipulațiilor unui contract a cărui durată a depășit 7 ani de la semnare. De asemenea, Leto a declarat că din cele peste 2 milioane de albume vândute până la acel moment, 30 Seconds To Mars nu au primit niciun ban.

Evenimentul s-a petrecut chiar în perioada în care Statele Unite era covârșită de criza economică, care a afectat grav și marii ginganți din industria muzicală. În aceste circumstanțe, 30 Seconds To Mars a început să scrie un nou album, pe care astăzi îl știm sub numele This Is War.

Un an mai târziu, procesul a fost anulat după ce trupa a ajuns la o înțelegere cu EMI Music Distribution, care deține Virgin Records.

Documentarul Artifact îi prezintă pe membrii formației în situații, stări și trăiri nemaivăzute până acum. Astfel, publicul are ocazia să vadă în ce condiții au luat naștere piesele de pe album și care este însemnătatea discului This Is War.

30 Seconds To Mars - Artifact Preview

Clipul este disponibil și pe pagina de Facebook a trupei - facebook.com/video/video.php?v=162352903833570

Comentează

Trending