Urmărește-ne în Social Media

Toate stirile

Akos, Netsky şi Şuie Paparude au atras 24.000 de vizitatori la Peninsula

Cea de-a treia zi a Festivalului Peninsula a vibrat de energia pozitivă creată de artişti şi de publicul prezent în număr mare la Târgu Mureș. Circa 60% din vizitatorii celei de a zecea ediţii au mai fost să se distreze pe malul Mureşului. Akos, Netsky şi Şuie Paparude au atras 24.000 de vizitatori.

Publicat

pe

Akos la Peninsula 2012 pe 25 august
Akos la Peninsula 2012 pe 25 august

Cea de-a treia zi a Festivalului Peninsula a vibrat de energia pozitivă creată de artişti şi de publicul prezent în număr mare la Târgu Mureș. Marea majoritate a celor care vin la acest festival o fac din obișnuință. Circa 60% din vizitatorii celei de a zecea ediţii au mai fost să se distreze pe malul Mureşului. Akos, Netsky şi Şuie Paparude au atras 24.000 de vizitatori.

N.O.H.A. la Peninsula 2012

N.O.H.A. la Peninsula 2012

Sâmbătă, 25 august, în faţa scenei principale publicul a fost energizat seara la concertul N.O.H.A., apoi la  Ákos. Artistul din Ungaria a uimit cu show-ul său construit în jurul celui mai nou album al său, pe stil synth-rock. La concertul Ákos scena a fost dotată cu efecte nemaiîntâlnite până acum la festival: lightdesign, proiecţie video combinate cu elemente de pirotechnică.

Akos la Peninsula 2012 pe 25 august

Akos la Peninsula 2012 pe 25 august

DJ Gojira şi Planet H au început petrecerea în Freedom Music Arena, care a devenit locul ideal pentru muzica electronică mixată de DJ-i români. Băieţii de la Şuie Paparude au demonstrat că pot concura orice petrecere de la festivaluri de profil din străinătate.

Kiss Terace a explodat de energie cu New Model Army, un concert dedicat parcă în exclusivitate cunoscătorilor care nu s-au putut dezlipi de Justin Sullivan &Co. Când au început primele acorduri ale piesei "51st State of America" s-a văzut că trupa are un grup de fani dedicaţi care îi adoră pur şi simplu. Miezul nopţii l-a primit pe scenă pe tânărului DJ Netsky, un idol pentru fanii drum and bass, printre care a făcut şi stage dive-ing.

Cea de a zecea ediţie a Festivalului Peninsula se încheie duminică, 26 august, cu concerte şi seturi precum Children of Bodom, Babylon Circus, Dirtyphonics sau Myon &Shane 54.

Campare la Peninsula 2012

Campare la Peninsula 2012

"Brand-ul Peninsula e în creştere, e un brand puternic şi datorită faptului că vârsta medie a celor care vin a început să se stabilizeze pe la 20-28 de ani, adică la festival vin exact cei cărora se adresează, în general, conceptul nostru", a afirmat Bodor Laszlo a vorbit în cadrul conferenței de închidere de duminică. Directorul festivalului a adăugat că cei mai mulţi peninsulari sunt studenţi şi provin din mediul urban. Totodată, majoritatea vizitatorilor sunt din judeţul Mureş, Harghita, Cluj, Bihor, Braşov sau Bucureşti, iar cei dinafara ţării reprezintă 5% din totalul celor prezenţi la festival. Turiştii străini provin din Ungaria, Olanda, Germania sau Irlanda.

Ediția Peninsula din acest an a strâns 3.000 de persoane în ziua de miercuri, 17.000 de persoane – joi, 19.000 de persoane – vineri şi 24.000 de persoane – sâmbătă. La camping au fost duminică dimineaţa aproape 3.000 de persoane care şi-au instalat corturile şi circa 200 de maşini parcate. Cei mai mulţi spectatori au participat la concertul Akos de la Main Stage, de sâmbătă seara, această locaţie muzicală rămânând prima în preferinţele celor care participă la festival.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Peninsula 2012
Festivaluri joi, 23 august 2012

Peninsula 2012

Loc
Complexul Weekend
Comentează

Trending