Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Noua scenă Harley-Davidson aduce trupe românești la ARTmania 2012 în Piața Mică

ARTmania a ajuns la cea de-a șaptea ediție și anul acesta se extinde cu o nouă scenă pentru artiștii români.

Publicat

pe

ARTmania Festival 2012
ARTmania Festival 2012

ARTmania a ajuns la cea de-a șaptea ediție și anul acesta se extinde cu o nouă scenă. Harley-Davidson Stage va aduce în Piața Mică din Sibiu o serie de artiști români. Festivalul va avea loc între 6 și 12 august, concertele având loc în weekend-ul de la sfârșitul perioadei.

Cele 11 trupe care vor urca pe Harley-Davidson Stage vin să completeze concertele din Piaţa Mare, acoperind o serie variata de genuri de la metal la progressive, alternative rock şi post-punk.

ARTmania Festival 2012

 

Alternosfera

Originară din Republica Moldova, Alternosfera are o carieră de 14 ani şi o impresionantă bază de fani atât pe plan local, cât şi în România. În 2005, trupa lansa "Oraşul 511", album care include şi piesa 'Wamintirile' cu care invadau cu mare succes posturile de radio şi TV româneşti. Au urmat "Visători cu plumb în ochi sau ultima scrisoare pentru femeia nordică" (2007) şi EP-ul "Flori din groapa Marianelor" (2008), materiale discografice care au cucerit publicul şi le-a consolidat o poziţie de top în zona rock-ului alternativ.

Alternosfera

Arc Gotic

Arc Gotic s-a înfiinţat în Timişoara în 1992, la iniţiativa lui Florin Turta, din interesul comun al membrilor faţă de muzica anilor '80, mai exact curentul post-punk, nereprezentat până atunci în România. Albumul lor de debut, "Catehism", care aduce aminte de tonul poeziilor lui George Bacovia, a fost lansat în ianuarie 1994, fiind urmat de alte 3 materiale discografice. La ARTmania publicul va avea ocazia să asculte şi piese de pe următorul album, care va avea un sound diferit ca abordare, mai puţin procesat, cu influenţe "garage", păstrându-şi însă atmosfera caracteristică.

Arc Gotic

Abigail

Abigail a luat fiinţă în anul 1994, fiind cea mai longevivă trupă de profil din România, având un palmares impresionant şi o discografie care numără 6 albume. De-a lungul carierei, Abigail a apărut pe scenă alături de nume sonore precum Katatonia, Lake of Tears, Ava Inferi, Cynic, Helloween sau Testament şi şi-au remodelat stilul într-o manieră mereu originală. După EP-ul "It Is the Night I Fear" (2011), Abigail se pregăteşte pentru înregistrări video şi un album nou, 3CD + DVD-ul "Dark Days Turned Into Blue Nights", programat pentru lansare în 2012.

Abigail

Kitsune Art

Povestea Kitsune Art, noua revelaţie a scenei rock spaniole, începea la sfârşitul lui 2010. Cu un stil aparte ce combina subtil acordurile metal cu rock-ul alternativ, au captat atenţia publicului şi a presei de specialitate, dar şi admiraţia fanilor unor trupe precum Linkin Park, P.O.D. sau Pantera. Pentru Kitsune Art anul 2012 a început în forţă, cu o serie de concerte "sold out" şi cu lansarea, în luna mai, a primului lor EP, "Live All You Can", ce îi aduce la Festivalul ARTmania, pe scena Harley-Davidson, vineri 10 august 2012.

Kitsune Art

Voices of Silence

Voices of Silence, fondată la Cluj-Napoca în anul 1994, la iniţiativa chitaristului Vincze Szabi, a ajuns una dintre cele mai apreciate formaţii de metal progresiv din România. De-a lungul anilor, a împărţit scena cu trupe de rang internaţional precum Fates Warning, Wasp, Lake Of Tears, Udo, Tankcsapda, Orphaned Land, Crematory, Whinterhorde, Ossian, Iron Maidnem, Nevergreen, Inner Wish, Catamenia, Grave Digger, To Die For, The Cold Existence. Voices of Silence vin pe Harley-Davidson Stage cu piese de pe ultimele două materiale discografice, "2012" şi "The Human Saga".

Voice of Silence

ViolentorY

ViolentorY este o trupă inovatoare de experimental metal din Bulgaria, care abordează diferite genuri de metal cu o amprentă specifică folclorului bulgar combinat cu o orchestraţie clasică. Publicul Festivalului ARTmania va avea oportunitatea să asculte live piese de pe albumul lor de debut ce va fi lansat în toamna acestui an.

ViolentorY

Blind Spirits

Blind Spirits este o trupă bucureşteană de heavy metal înfiinţată în anul 2003 la iniţiativa chitaristului Răzvan Rizea. Blind Spirits au deschis concertele Hammerfall (2011), Iron Maidnem (2008), dar au avut şi participări la festivalurile White River Fest (2008), MC Trust Fest (2008), Free Fest (2010), la care se adaugă nenumărate concerte în cluburi din Bucureşti şi din toată ţara. Luna aprilie 2012 aducea lansarea unui dublu album, "Trapped into Reality", urmată de un scurt turneu de promovare prin ţară care va fi reluat din toamnă, incluzând şi câteva concerte în Bulgaria, Cehia şi Germania.

Blind Spirits

Reborn

Reborn, cea mai "tânără" trupă din peisajul românesc al muzicii metal, a luat naştere în 2011 în Bucureşti. După mai multe concerte în cluburile bucureştene şi din provincie, a urcat pe scena unor festivaluri (Posada 2011 şi Chopper Academy Summer Fest 2011), va participa la ARTmania Festival 2012 şi se pregăteşte de lansarea primului său album.

Reborn

Sky Swallows Challenger

Trupa Sky Swallows Challenger activează din anul 2006 sub numele de Halat Alb, preluând numele actual din 2009, când lansau EP-ul "Endorphin". În primăvara lui 2012, apărea şi primul lor album, "Align To Collide", înregistrat la SuperSize Recordings din Budapesta. "Clasificarea ca gen este o procedură mai delicată, deoarece ne inspirăm din multe arii ale muzicii rock şi nu numai. După definiţie suntem alternative."

Sky Swallows Challenger

EvergreeD

EvergreeD este o trupă fondată în 1997, în Sibiu, de către Horia Bucerzan şi Rareş Boroş. În 15 ani de activitate, a trecut printr-o fază heavy metal între 2001 şi 2007 şi a lansat 5 materiale discografice, cele mai recente fiind single-ul 'Sclav' şi albumul "The Worst of..." (2012).

EvergreeD

Tagma

Trupa Tagma s-a format în Sibiu în vara lui 2009, incluzând o parte din membrii proiectului muzical "Buricul Pământului", reuşind ca până în iarna aceluiaşi an să lanseze un prim album ce conţinea 10 piese. Tagma va urca pe Harley-Davidson Stage pentru a concerta în seara de închidere a festivalului.

Tagma

Comentează

Concerte & turnee

Alternosfera anunță primul turneu acustic din istoria trupei - PROGRAM

Alternosfera își încântă fanii cu un proiect în premieră în cariera formației. Este vorba de un turneu acustic, cu evenimente muzicale în șapte orașe din România și unul în Chișinău. Găsești în articol mai multe detalii.

Publicat

pe

Alternosfera la Opera Nationala Romana 2022
Alternosfera la Opera Nationala Romana 2022 │ FOTO: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro

Povestea programului unplugged a început în urmă cu trei ani, când trupa a încercat o rearanjare a pieselor sale într-un format acustic. Tot experimentând cu diferite instrumente și structuri, Alternosfera a creat conceput Theatroll - Corbul Troian, unde piese din discografia trupei au fost reinterpretate și cântate alături de orchestră pe cele mai mari scene de teatru. Acum, Alternosfera vine în fața fanilor cu primul program acustic.

Cu această ocazie, Alternosfera va ajunge în mai multe orașe din România, chiar și în cele mai mici, unde nu ar fi putut ajunge cu versiunea electrică. În centrul atenției vor sta piese care nu se regăsesc foarte des în concertele electrice, dar care sunt foarte așteptate de fani.

Trupa a gândit un playlist în care piesele care au fost interpretate în concertele Theatroll - Corbul Troian să nu se regăsească în concertele unplugged. Alternosfera nu a uitat de hit-urile care i-au adus aprecierea fanilor de pretutindeni, astfel că o parte dintre acestea se vor auzi acustic.

Program turneu acustic Altenosfera

Citește în continuare

Trending