Cele mai așteptate concerte în România și recomandări2018: Cele mai importante concerte în România Poze de la concertul Nightwish - 20 de ani INFO CONCERT:
Cerbul de Aur 2018
INFO CONCERT:
Summer Well 2019
INFO CONCERT:
BUCHAREST GreenSounds FESTIVAL 2018
INFO CONCERT:
David Garrett
INFO CONCERT:
Snoop Dogg

Muse: Am fost inspiraţi de Skrillex

Tânărul DJ Skrillex, care a ajuns cunoscut pentru promovarea dubstep-ului, a devenit sursă de inspiraţie pentru cei de la Muse.
Muse

Muse

Tânărul DJ Skrillex, care a ajuns cunoscut pentru promovarea dubstep-ului, a devenit sursă de inspiraţie pentru cei de la Muse.

Trupa a mărturisit, într-un interviu oferit în exclusivitate pentru ediţia din această săptămână a revistei NME, că pentru noul material The 2nd Law s-a inspirat din muzica lui Skrillex, după cum se poate vedea în trailer-ul albumului care include un preview al piesei Unsustainable.

Muse

Muse (Foto: www.facebook.com)

"Am fost la un concert al lui Skrillex în luna octombrie şi ne-a plăcut la nebunie. Parcă eram la un concert de metal, oamenii sareau, dansau şi făceau pogo. Nu am mai văzut o astfel de reacţie a publicului la un concert de muzică electronică. Spectacolul acela ne-a inspirat şi aşa am creat Unsustainable.", declară bateristul Dom Howard.

Pot trupele rock să intre în competiţie cu tinerii DJ care reuşesc să creeze toată muzica pe laptop? - Este întrebarea pe care a ridicat-o solistul de la Muse, Matt Bellamy.

"Dubstep-ul şi brostep-ul capturează imaginaţia oamenilor. Atmosfera de la concertele rock, unde publicul dansează pe ritmurile de chitară se mută acum la spectacolele electro, iar oamenii dansează pe ritmurile produse de laptopuri. Din acest motiv am compus piesa Unsustainable, pentru a provoca laptopul. Am compus o muzică cu multe influenţe de dubstep şi am vrut să vedem dacă putem cânta live, cu instrumente, acest gen de muzică creată deobicei pe laptop.", explică Bellamy.

The 2nd Law va apărea pe 17 septembrie şi include noul single, Survival, cântecul oficial al Jocurilor Olimpice 2012 de la Londra.

Citește mai multe despre MuseSkrillex
Alexandra Necula este ex-News Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Hi-Q pune Soare peste caniculă - VIDEOCLIP

Soarele face legea în această perioadă caniculară, iar noul videoclip Hi-Q îi reconfirmă prin titlu statutul. Melodia "Soare" se bucură...

Închide