Urmărește-ne în Social Media

Toate stirile

Muse: Am fost inspiraţi de Skrillex

Tânărul DJ Skrillex, care a ajuns cunoscut pentru promovarea dubstep-ului, a devenit sursă de inspiraţie pentru cei de la Muse.

Publicat

pe

Muse
Muse │ FOTO: www.facebook.com

Tânărul DJ Skrillex, care a ajuns cunoscut pentru promovarea dubstep-ului, a devenit sursă de inspiraţie pentru cei de la Muse.

Trupa a mărturisit, într-un interviu oferit în exclusivitate pentru ediţia din această săptămână a revistei NME, că pentru noul material The 2nd Law s-a inspirat din muzica lui Skrillex, după cum se poate vedea în trailer-ul albumului care include un preview al piesei Unsustainable.

Muse

Muse │ FOTO: www.facebook.com

"Am fost la un concert al lui Skrillex în luna octombrie şi ne-a plăcut la nebunie. Parcă eram la un concert de metal, oamenii sareau, dansau şi făceau pogo. Nu am mai văzut o astfel de reacţie a publicului la un concert de muzică electronică. Spectacolul acela ne-a inspirat şi aşa am creat Unsustainable.", declară bateristul Dom Howard.

Pot trupele rock să intre în competiţie cu tinerii DJ care reuşesc să creeze toată muzica pe laptop? - Este întrebarea pe care a ridicat-o solistul de la Muse, Matt Bellamy.

"Dubstep-ul şi brostep-ul capturează imaginaţia oamenilor. Atmosfera de la concertele rock, unde publicul dansează pe ritmurile de chitară se mută acum la spectacolele electro, iar oamenii dansează pe ritmurile produse de laptopuri. Din acest motiv am compus piesa Unsustainable, pentru a provoca laptopul. Am compus o muzică cu multe influenţe de dubstep şi am vrut să vedem dacă putem cânta live, cu instrumente, acest gen de muzică creată deobicei pe laptop.", explică Bellamy.

The 2nd Law va apărea pe 17 septembrie şi include noul single, Survival, cântecul oficial al Jocurilor Olimpice 2012 de la Londra.

Trending