Urmărește-ne în Social Media

Toate stirile

Freddie Mercury:The Great Pretender DVD se lansează în toamnă

Un nou DVD şi Blu-ray cu Freddie Mercury va fi lansat în această toamnă, pe 24 septembrie. Intitulat The Great Pretender, DVD-ul este conceput de aceeaşi echipă care a realizat mult apreciatul documentar BBC, Queen: Days Of Our Lives.

Publicat

pe

Freddie Mercury - The Great Pretender
Freddie Mercury - The Great Pretender

Un nou DVD şi Blu-ray cu Freddie Mercury va fi lansat în această toamnă, pe 24 septembrie. Intitulat The Great Pretender, DVD-ul este conceput de aceeaşi echipă care a realizat mult apreciatul documentar BBC, Queen: Days Of Our Lives.

Freddie Mercury

Freddie Mercury │ FOTO: www.facebook.com

Regizorul Rhys Thomas a scotocit în arhivele cu Freddie Mercury şi a descoperit înregistrări cu artistul de la începutul anilor 70 ce dezvăluie detalii despre viaţa privată a lui Mercury şi despre proiectele solo la care acesta lucra.

Noul material va include interviuri foarte rare cu artistul, concerte, filmări personale dar şi înregistrări noi realizate de membrii Queen rămaşi în viaţă, Brian May şi Roger Taylor, de managerul trupei Jim Beach, de soprana Monstserrat Caballe, de compozitorii David Arnold şi Mike Moran, de textierul Tim Rice, de comedianul şi fanul Matt Lucas şi mulţi alţii.

Freddie Mercury - Zi de naştere

Freddie Mercury sărbătorind cu apropiaţii ziua de naştere │ FOTO: www.facebook.com

De asemenea, The Great Pretender va conţine primul demo al piesei Take Another Piece of My Heart, interpretată de Freddie şi Rod Stewart.

Freddie Mercury a fost excepţional pe scenă, un adevărat interpret, dezinvolt, fără constrângeri. Pe de altă parte, acesta era destul de rezervat şi nu îi plăcea să ofere multe interviuri sau să vorbească despre viaţa personală. Această atitudine l-a învăluit în mister pe Freddie Mercury pe care din fericire îl putem cunoaşte şi înţelege mai bine prin astfel de materiale.

Freddie Mercury - The Great Pretender

Freddie Mercury - The Great Pretender

2 comentarii

Industria muzicala

Catalogul muzical al trupei Queen a fost cumpărat cu un miliard de lire

Catalogul muzical Queen, dar și alte drepturi au fost achiziționate de Sony Music pentru un miliard de lire sterline (aproximativ 1,27 miliarde de dolari). Afacerea nu a fost lipsită de complicații, despre care te invităm să citești mai multe în articol.

Publicat

pe

Queen - videoclip "Under Pressure"
Queen - videoclip "Under Pressure" │ FOTO: captură YouTube / Queen Official

Catalogul muzical al trupei Queen este printre cele mai valoroase ale erei rock-ului - cu piese emblematice și extrem de profitabile precum "Bohemian Rhapsody", "Another One Bites the Dust", "Radio Ga Ga", "Somebody to Love", "We Will Rock You" sau "We Are the Champions". Nu este de mirare că a fost cumpărat la un preț exorbitant, reprezentând cea mai scumpă achiziție de până acum în ceea ce privește portofoliile muzicale ale artiștilor celebri.

Potrivit Variety, Sony Music a reușit să obțină drepturile asupra muzicii Queen pentru un miliard de lire. A mai existat un competitor pentru această licitație, însă s-a oprit la suma de 900 de milioane de dolari. Condițiile acestui contract sunt puțin complicate. Pe de o parte, veniturile venite din concertele live vor merge către membrii fondatori - Brian May și Roger Taylor - care sunt încă activi pe scenă, alături de solistul Adam Lambert.

Pe de altă parte, drepturile asupra muzicii înregistrate de Queen din SUA și Canada au fost achiziționate de Disney prin anii 2000, după ce un contract inițial de 10 milioane de dolari fusese încheiat în 1991. Aceste drepturi vor rămâne definitiv la Disney, deși unele venituri ale membrilor trupei, venite din aceste drepturi, vor merge către Sony odată ce noul acord se va încheia.

Între timp, Universal Music va continua să fie distribuitorul Queen la nivel mondial în următorii câțiva ani, până la expirarea contractului său existent cu trupa. Apoi, acordul de distribuire a grupului va ajunge la Sony în toate teritoriile, în afară de SUA și Canada.

Pe lângă bogatul și profitabilul catalog muzical, Sony a obținut și drepturile de imagine ale trupei. Asta înseamnă că cerul este limita și oportunitățile creative pot veni cu nemiluita, de la spectacole cu holograme, la musical-uri sau pelicule cinematografice.

Citește în continuare

Trending