Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 Melodiile calificate în Selecția Națională pentru Eurovision 2019Eurovision 2019 România: Ascultă melodiile calificate în Selecția Națională - AUDIO Mihai Mărgineanu intervievat de InfoMusic (decembrie 2018)Mihai Mărgineanu: Zarița Zanga mi-a schimbat de două ori viața INFO CONCERT:
Nikos Vertis
INFO CONCERT:
Slayer
INFO CONCERT:
Bon Jovi
INFO CONCERT:
Tom Jones

Dave Grohl: Dacă nu erau The Beatles, nu aș fi ajuns muzician

Dave Grohl a scris o scrisoare digitală pe marginea compilației Tomorrow Never Knows în care-și exprimă recunoștința pentru munca celor din The Beatles.
Foo Fighters

Dave Grohl, alături de Foo Fighters

Pe 24 iunie a fost lansată pe iTunes o nouă compilație The Beatles. Sub numele de Tomorrow Never Knows, colecţia include cele mai „puternice” piese rock ale formației printre care: Revolution, Paperback Writer, Helter Skelter și Back In the USSR.

Dave Grohl a scris o scrisoare digitală pe marginea compilației în care-și exprimă recunoștința pentru munca celor din The Beatles. Frontman-ul Foo Fighters afirmă că impactul muzicii Beatles asupra lui și asupra fiicei lui a fost unul enorm. El datorează cariera lui muzicală acestor pionieri ai muzicii Rock 'n' Roll.

Foo Fighters

Dave Grohl, alături de Foo Fighters

„Dacă nu erau The Beatles, nu aș fi ajuns muzician. E atât de simplu. De la o vârstă fragedă, am devenit fascinat de piesele lor, iar pe parcursul anilor m-am înecat în profunzimea catalogului lor. Groove-ul lor și stilul lor. Grația lor și frumusețea lor. Întunericul lor și lumina lor. The Beatles păreau a fi capabili de orice. Nu cunoșteau limite și, în acea libertate deplină, păreau să definească ce cunoaștem noi acum drept Rock and Roll.

I-am arătat recent fiicei mele de 6 ani, Violet, briliantul film Yellow Submarine. A fost momentul în care i-am prezentat pentru prima dată The Beatles și a fost fascinată instantaneu la fel cum am fost și eu când i-am descoperit pentru întâia oară. Vroia să le știe numele, instrumentele la care cântau, cine cânta ce piesă, etc etc etc... m-a făcut atât de fericit (și mândru!). În câteva zile, știa strofele și refrenele fiecărui cântec de pe album. Dar a fost un anume cântec care i-a captat atenția...

‘Hey Bulldog’ nu este unul dintre marile hituri ale celor de la The Beatles. Este o piesă rock chintesenţială a Beatles. Linia de bass, tobele inconfundabile ale lui Ringo, chitara distorsionată şi acel sunet pe care numai Lennon poate să-l producă în spatele gâtului. Are ritm, are groove. Te face să dai din cap. Te face să îți unduiești șoldurile. Când Lennon cântă ‘If you’re lonely you can talk to me!’ îți alină inima, ca și cum ai găsit în sfârșit ceva în care să crezi. Este atât de brut și atât de real. Este 100% Rock and Roll atemporal...

De la o generație la alta, The Beatles va rămâne cea mai importantă trupă rock din toate timpurile.

Întrebați-o pe Violet.

Dave Grohl

The Beatles - Hey Bulldog

Tomorrow Never Knows este disponibil în iTunes la prețul de 7,99 $. Dacă nu ați gustat până acum din magia Beatles, ar fi un prilej bun să începeți cu această compilație.

Citește mai multe despre Dave GrohlThe Beatles
Rux Boga este Colaborator la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Sex Pistols lansează boxsetul de 35 de ani, Never Mind The Bollock, Here's The Sex Pistols

Sex Pistols lansează boxsetul Never Mind The Bollocks, Here's The Sex Pistols pentru a marca împlinirea a 35 de ani...

Închide