Urmărește-ne în Social Media

Toate stirile

Dave Grohl: Dacă nu erau The Beatles, nu aș fi ajuns muzician

Dave Grohl a scris o scrisoare digitală pe marginea compilației Tomorrow Never Knows în care-și exprimă recunoștința pentru munca celor din The Beatles.

Publicat

pe

Foo Fighters
Foo Fighters

Pe 24 iunie a fost lansată pe iTunes o nouă compilație The Beatles. Sub numele de Tomorrow Never Knows, colecţia include cele mai „puternice” piese rock ale formației printre care: Revolution, Paperback Writer, Helter Skelter și Back In the USSR.

Dave Grohl a scris o scrisoare digitală pe marginea compilației în care-și exprimă recunoștința pentru munca celor din The Beatles. Frontman-ul Foo Fighters afirmă că impactul muzicii Beatles asupra lui și asupra fiicei lui a fost unul enorm. El datorează cariera lui muzicală acestor pionieri ai muzicii Rock 'n' Roll.

Foo Fighters

Dave Grohl, alături de Foo Fighters

„Dacă nu erau The Beatles, nu aș fi ajuns muzician. E atât de simplu. De la o vârstă fragedă, am devenit fascinat de piesele lor, iar pe parcursul anilor m-am înecat în profunzimea catalogului lor. Groove-ul lor și stilul lor. Grația lor și frumusețea lor. Întunericul lor și lumina lor. The Beatles păreau a fi capabili de orice. Nu cunoșteau limite și, în acea libertate deplină, păreau să definească ce cunoaștem noi acum drept Rock and Roll.

I-am arătat recent fiicei mele de 6 ani, Violet, briliantul film Yellow Submarine. A fost momentul în care i-am prezentat pentru prima dată The Beatles și a fost fascinată instantaneu la fel cum am fost și eu când i-am descoperit pentru întâia oară. Vroia să le știe numele, instrumentele la care cântau, cine cânta ce piesă, etc etc etc... m-a făcut atât de fericit (și mândru!). În câteva zile, știa strofele și refrenele fiecărui cântec de pe album. Dar a fost un anume cântec care i-a captat atenția...

‘Hey Bulldog’ nu este unul dintre marile hituri ale celor de la The Beatles. Este o piesă rock chintesenţială a Beatles. Linia de bass, tobele inconfundabile ale lui Ringo, chitara distorsionată şi acel sunet pe care numai Lennon poate să-l producă în spatele gâtului. Are ritm, are groove. Te face să dai din cap. Te face să îți unduiești șoldurile. Când Lennon cântă ‘If you’re lonely you can talk to me!’ îți alină inima, ca și cum ai găsit în sfârșit ceva în care să crezi. Este atât de brut și atât de real. Este 100% Rock and Roll atemporal...

De la o generație la alta, The Beatles va rămâne cea mai importantă trupă rock din toate timpurile.

Întrebați-o pe Violet.

Dave Grohl

The Beatles - Hey Bulldog

Tomorrow Never Knows este disponibil în iTunes la prețul de 7,99 $. Dacă nu ați gustat până acum din magia Beatles, ar fi un prilej bun să începeți cu această compilație.

PUBLICITATE
Comentează

Concerte & turnee

Fiul regretatului Taylor Hawkins i-a adus un omagiu cu piesa "My Hero" - VIDEO

Shane Hawkins i-a adus un omagiu tatălui său, regretatul toboșar al trupei Foo Fighters, în cadrul unui concert tribut ce a avut loc pe stadionul Wembley din Londra. Detalii și video în articol.

Publicat

pe

Shane Hawkins la concertul tribut
Shane Hawkins la concertul tribut │ FOTO: captură YouTube / MTV

În vârstă de 16 ani, Shane îi calcă pe urme tatălui său. Adolescentul a urcat pe scenă alături de Foo Fighters și a cântat la tobe piesa "My Hero". Momentul emoționant a făcut parte din concertul tribut adus lui Taylor Hawkins, eveniment ce a avut loc pe 3 septembrie pe stadionul Wembley din Londra.

"Doamnelor și domnilor, mai avem un baterist care va veni și va cânta cu noi în seara asta. Și drept să vă spun, nu cred că am văzut vreodată pe cineva bătând la tobe atât de tare ca această persoană. Dar dincolo de asta, este un membru al familiei noastre și trebuie să fie aici în seara asta cu noi toți. Și cred că are sens ca el să vină și să cânte cu noi în seara asta. Doamnelor și domnilor, vă rog să-l primiți pe domnul Shane Hawkins la tobe", a spus Dave Grohl înainte ca piesa "My Hero" să înceapă.

Publicul l-a aclamat pe tânărul Hawkins în timp ce acesta și-a luat locul în spatele tobelor. De-a lungul melodiei, Grohl s-a întors în mod repetat spre Hawkins, susținând din priviri interpretarea sa.

Din lineup-ul concertului au mai făcut parte Travis Barker, Kesha, Paul McCartney, Wolfgang Van Halen și fiica lui Dave Grohl, Violet, precum și membri ai trupelor Queen, Police, Chic, Oasis, Nirvana, AC/DC și Metallica. În plus, talentata Nandi Bushell - care l-a provocat pe Grohl la un duel în 2020 și a cântat ulterior cu Foo Fighters la un concert din Inglewood - s-a alăturat trupei la tobe pentru o interpretare a piesei "Learn to Fly".

Pe 27 septembrie, Foo Fighters va susține un al doilea concert tribut pentru Taylor Hawkins. Evenimentul are loc la Kia Forum din Inglewood, iar printre artiștii care vor urca pe scenă se numără Miley Cyrus, Joan Jett, Pink, LeAnn Rimes, Gene Simmons și Nancy Wilson. De asemenea, Shane Hawkins va reveni la tobe pentru un nou moment emoționant. Demn de menționat este că încasările provenite din vânzarea biletelor vor fi donate către două organizații caritabile, Music Support și MusiCares.

Taylor Hawkins a murit la vârsta de 50 de ani

Taylor Hawkins s-a stins din viață anul acesta, pe 25 martie. A fost membru Foo Fighters vreme de 25 de ani, din 1997, venind în trupă după plecarea lui William Goldsmith. Pe lângă rolul de baterist, Taylor participa la înregistrări și vocal, cu chitara sau la pian. A contribuit inclusiv pe partea de compoziție. Înainte de a activa în Foo Fighters, acesta îi însoțise în turnee pe Sass Jordan și Alanis Morissette.

Citește în continuare

Trending