Urmărește-ne în Social Media

Toate stirile

Cum a fost la Rock The City 2012

Trecerea în revistă a concertelor de la Rock The City 2012 cu linkuri spre fiecare cronică și galerie foto. Despre Guns N'Roses, Soulfly, Machine Head, Black Label Society, Within Temptation, Evanescence, The Cult, Ugly Kid Joe etc.

Publicat

pe

Cu prilejul  Rock The City 2012 am petrecut un weekend plin de rock live cu numeroase trupe bune, mirosind iz de festivalul berii, cu aromă de plajă și ceva probleme de intrare în atmosferă poate din cauza prafului, poate din cauza publicului restrâns. După sedimentarea impresiilor și publicarea de galerii foto și cronici particulare, am făcut un mic exercițiu de sinteză. Puteți urma linkurile spre fiecare cronică și galerie foto cu Guns N'Roses, Soulfly, Machine Head, Black Label Society, Within Temptation, Evanescence, The Cult, Ugly Kid Joe etc.

Ziua #1 - Romanian Rock Day + Heaven Shall Burn

Heaven Shall Burn - Rock the City 2012

Rock the City 2012 a început vineri cu o doză puternică de rock românesc. OldGreen, Luna Amară, Timpuri Noi și Celelalte Cuvinte au tatonat terenul pentru headlinerii "Romanian" Rock Day, nemţii de la Heaven Shall Burn. Cu un public restrâns și în lipsa unui golden ring s-a format un mosh pit impresionant până la sfârșitul serii.

Rămânem cu amintirea plăcută a concertului Celelalte Cuvinte, trupa din Timișoara fiind destul de scumpă la vedere prin capitală. Privind în public, puteai regăsi ușor tiparul fanilor ce au crescut odată cu rockul românesc. Cât despre Timpuri Noi, putem regreta laolaltă cu majoritatea neînțelegerile ce-au condus la plecarea lui Artan. Hiturile vechi au rămas plăcute urechii, care totuși se sesizează absența acelui timbru consacrat.

Galerie foto Timpuri Noi | Galerie foto Celelalte Cuvinte | Galerie foto Heaven Shall Burn

Ziua #2 - O lecţie de istorie și o pastilă de adrenalină

Ziua a doua a marcat întoarcerea la originile heavy-metalului britanic cu Sweet Savage şi Saxon, urmaţi de sound-uri proaspete cu Lacuna Coil, un boom de energie cu Soulfly, haos cu Black Label Society și lecții de viață de la Robb Flynn (Machine Head).

Sweet Savage

Sweet Savage la Rock the City

Avem şi un interviu luat frontman-ului trupei Sweet Savage cu câteva zile înainte de concertul de la București. Cu un program scurt și „matinal”, irlandezii au reușit să antreneze publicul precaut de la Rock the City.

Recenzie Sweet Savage | Galerie foto Sweet Savage

Saxon

Saxon la Rock the City

Toţi nostalgicii erei timpurii ale heavy metal-ului s-au bucurat de concertul celor de la Saxon. Chiar dacă nu s-au bucurat și de o sonorizare excepțională, muzica a ajuns la inimile publicului.

Recenzie Saxon | Galerie foto Saxon

Lacuna Coil

Lacuna Coil la Rock The City - București, 30 iunie 2012

După lecţia de metal a venit rândul celor tineri să cucerească scena. Cristina Scabbia, împreună cu Andrea Ferro şi instrumentişii Lacuna Coil au adus un strop de prospețime pe scena de la Romexpo.

Recenzie Lacuna Coil | Galerie foto Lacuna Coil

Soulfly

Max Calavera si Soulfly la Rock the City

După părerea multora, Soulfly a fost cel mai bun concert din cea de-a doua zis de Rock the CityMax Cavalera alături de trupa sa au făcut ca Romexpo să duduie și fiecare spectator să ajungă back to the primitve.

Recenzie Soulfly | Galerie foto Soulfly

Black Label Society

Zakk Wylde si Black Label Society la Rock the City

Cu un headdress indian din pene pe cap, pășind prin decorul cu cranii și strigând „Crazy horse I am!”, Zakk Wylde a reușit să stârnească ropote de aplauze și țipete din public. Întreg concertul Black Label Society a fost exploziv, mai ales solo-ul de chitară de un sfert de oră.

Recenzie Black Label Society | Galerie foto Black Label Society

Machine Head

Machine Head la Rock the City

La concertul Machine Head, am auzit cea mai bună frază a festivalului, poate chiar a verii, de la Robb Flynn„Music can make you feel something, in a world that doesn’t want you to feel anything.” 

Recenzie Machine Head | Galerie foto Machine Head

Ziua #3 - Regăsirea marilor clasici

Ultima zi din Rock the City a adus pe scena de la Romexpo o colecție de trupe mult așteptate de publicul român, unele fiind la prima vizită, altele revenind pentru a zgudui din nou o scenă românească. Două regine goth au urcat pe scenă odată cu concertele Within Temptation și Evanescence, dar și Ugly Kid Joe pentru prima oară în România și două nume grele ale scenei rock - The Cult și Guns N' Roses.

Ugly Kid Joe

Whit Crane, Ugly Kid Joe la Rock the City

Californienii din Ugly Kid Joe au făcut super-show în deschiderea ultimei zile de festival Tuborg Greenfest powered by Rock the City. În ciuda duratei scurte, publicul s-a bucurat de hiturile trupei și de starea energică a lui Whit.

Recenzie Ugly Kid Joe | Galerie foto Ugly Kid Joe

Within Temptation

Sharon, WIthin Temptation la Rock the City

După un concert foarte bun, a sosit momentul penrtu o gafă din categoria Metallica din partea lui Sharon. Solista a afișat în fața publicului un mare steag… al Bulgariei.

Recenzie Within Temptation | Galerie foto Within Temptation

The Cult

Ian Astbury, The Cult la Rock the City

The Cult au fost în formă, au fost așa cum ne-am așteptat și așa cum ne-am dorit. Ian tot învârtea microfonul ca pe un lasou și cânta cu toată vlaga lui, din când în când lua și tamburină pentru a bate ritmurile la unison cu colegii de trupă.

Recenzie The Cult | Interviu Ian Astbury

Evanescence

Amy Lee, Evanescence la Rock the City

Era și cazul ca Evanescence să poposească prin țărișoara noastră pentru că foarte mulți fani așteptau cu nerăbdare s-o asculte și s-o vadă pe viu pe Amy Lee, dezlănțuindu-se pe scenă alături de colegii ei de trupă.

Recenzie Evanescence | Galerie foto Evanescence

Guns N' Roses

Guns N Roses la Rock the City

Concertul Guns N' Roses ce a închis Rock the City 2012 a fost de departe mai bun decât cel din 2010. Nu numai pentru că a durat mai mult și a început cu o întârziere rezonabilă, dar Axl a fost mai bun, mai energic, mai devotat momentului, iar sonorizarea chiar a fost OK.

Recenzie Guns N' RosesGalerie foto Guns N' Roses

Muzică nouă

Within Temptation ia poziţie faţă de războiul din Ucraina cu piesa "A Fool's Parade"

Within Temptation continuă să abordeze teme politice şi sociale în piesele sale noi. Tocmai a lansat un single intitulat "A Fool's Parade", care face referire direct la războiul din Ucraina. Se ascultă în articol.

Publicat

pe

Coperta single Within Temptation A Fool's Parade
Coperta single Within Temptation A Fool's Parade │ FOTO: Within Temptation

"A Fool's Parade" este o colaborare cu producătorul ucrainian şi solistul Alex Yarmak. Pe numele său real Oleksandr Yarmak, muzicianul abordează de obicei genul hip-hop şi cântă în rusă şi ucraineană. Versurile sale au teme umoristice sau sociale. Cariera sa începea în 2011, iar artistul este şi actor. Iată poziţia oficială a trupei Within Temptation cu privire la conflict:

"Piesa însăşi serveşte ca o condamnare a acţiunilor mişeleşti ale Rusiei şi face lumină asupra realităţilor dure înfruntate de Ucraina. Filmat pe străzile din Kiev în colaborare cu regizorul Indy Hait, videoclipul o prezintă pe Sharon lângă repere ucrainiene importante. Videoclipul va fi lansat săptămâna viitoare".

Toate veniturile obţinute de pe urma noului single vor fi donate spre Music Saves UA, pe durata războiului din Ucraina. Nu e prima piesă cu această tematică, în 2023 Within Temptation ne oferă şi "Wireless", care e despre război în general, dar şi despre conflictul din Ucraina în special. Solista Sharon den Adel consideră că nu e doar războiul "lor", ci al nostru al tuturor.

În martie 2022 Within Temptation s-a numărat printre artiştii care au luat parte la un concert teledon, cu donaţii pentru victimele conflictului. A implicat peste 20 de ţări şi peste 50 de participanţi. Cel mai nou album al formaţiei olandeze este "Bleed Out", lansat în octombrie 2023. Combină riff-uri cu influenţe djent, cu abordări clasice de rock simfonic, dar şi melodii rock alternativ cu sunet radio-friendly.

Găsim şi track-uri care abordează teme speciale, spre exemplu drepturile femeii în Orientul Mijlociu. "Don't Pray For Me" este o astfel de creaţie. Within Temptation este o trupă de symphonic metal, activă din 1996 şi cu peste 4 milioane de albume vândute.

Citește în continuare

Muzică nouă

Guns N' Roses a lansat piesa "The General", cu o chitară delicioasă

Guns N' Roses tocmai a lansat o piesă nouă, "The General", care sună teribil de mult a început de ani '90. Track-ul a debutat prin Geffen Records și este un B Side de pe single-ul în ediție limitată "Perhaps", care a sosit pe vinil de 7 inch.

Publicat

pe

Coperta Single Guns N Roses The General
Coperta Single Guns N Roses The General │ FOTO: Guns N Roses

Guns N' Roses cântase deja live în premieră acest track pe 2 noiembrie 2023, în cadrul Hollywood Bowl in Los Angeles. Melodia a fost prezentată de către solistul Axl Rose drept "o piesă care nu a mai fost interpretată și ar putea fi foarte interesantă". Ca și "Perhaps", "The General" a fost compusă în cadrul sesiunii nesfârșite "Chinese Democracy".

Imediat peste TOOL și al său "Fear Inoculum", așteptat 13 ani există "Chinese Democracy", poate albumul cu cea mai lungă așteptare din istorie. Între "The Spaghetti Incident" din 1993 și "Chinese Democracy" au trecut nu mai puțin de 15 ani.

S-a vorbit despre acest single în cadrul unor interviuri acordate de toboșarul GNR Bryan "Brain Mantia", care a scris unele dintre melodii și le-a dat numele. A colaborat cu fostul solist Skid Row Sebastian Bach la ele. În 2008, pe când acorda un interviu celor de la Rolling Stone, Sebastian a spus că Axl a descris "The General" ca "o melodie lentă, care toacă sunetele". Era considerată un soi de sequel pentru "Estranged", melodie de pe "Use Your Illussion II".

Bach spunea și că e "The General" este una dintre piesele sale preferate și una dintre cele mai metal piese pe care îl auzise pe Axl cântând-o. Mai ales că trebuia să înalțe mult vocea și să atace agresiv track-ul. Ultimii 3 ani au fost generoși cu fanii Guns N' Roses, care au avut parte de single-uri noi, precum "Hard Skool", "Absurd", "Perhaps".

Noi i-am văzut pe Axl, Slash and co pe Arena Națională în vara lui 2023, pentru 3 ore de transpirație și travaliu și o surpriză plăcută per total. Părerile despre sonorizare au fost împărțite, dar efortul nu-l ia nimeni muzicienilor.

Citește în continuare

Trending