Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 Melodiile calificate în Selecția Națională pentru Eurovision 2019Eurovision 2019 România: Ascultă melodiile calificate în Selecția Națională - AUDIO Mihai Mărgineanu intervievat de InfoMusic (decembrie 2018)Mihai Mărgineanu: Zarița Zanga mi-a schimbat de două ori viața INFO CONCERT:
Nikos Vertis
INFO CONCERT:
Slayer
INFO CONCERT:
Bon Jovi
INFO CONCERT:
Tom Jones

Cele două cuvinte, melodia TAXI a fost tradusă de suedezi - VIDEOCLIP

Dragostea nu cunoaște granițe, am putea spune văzând modul în care piesa TAXI a fost adaptată de niște artiști suedezi. Bariera lingvistică a fost dărâmată în ciuda dificultății exprimării celor două cuvinte în declarația originală a lui Dan Teodorescu. "Tre små ord" este așadar un cover oficial suedez după "Cele două cuvinte".

Dragostea nu cunoaște granițe, am putea spune văzând modul în care piesa TAXI a fost adaptată de niște artiști suedezi. Bariera lingvistică a fost dărâmată în ciuda dificultății exprimării celor două cuvinte în declarația lui Dan Teodorescu. "Tre små ord" este așadar un cover oficial suedez după "Cele două cuvinte". Simplitatea frumoasă a clipului românesc este pusă în antiteză cu un video hilar, chiar satiric, dacă percepem aluzia la relațiile homosexuale.

Artiștii suedezi sunt Anders Brolin (care dă vocea), Andreas Nilsson, Arne Soder, Henrik Brodin și Peter Bossmann. Ei au descoperit melodia trupei Taxi, au tradus-o în suedeză, au înregistrat-o într-un studio și apoi au creat un clip. Producția este semnată de Ylva și Linda Persson.

Melodia trupei TAXI nu este la primul cover. Fără a pune la socoteală variantele autohtone virale lansate de necunoscuți, interpretarea suedezilor constituie cel de-al treilea cover internațional după "Cele două cuvinte". Celelalte două descoperite vin din Republica Moldova și din Polonia.

Varianta feminină după TAXI - Cele două cuvinte

Coverul polonez după TAXI - Say It Project - Męski świat

Vă invităm să le urmăriți pe toate și să vă spuneți părerea. Adăugăm și versiunea oficială TAXI:

Citește mai multe despre TAXI
Ionut Paraschiv este Project Manager la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Decăderea clasei politice, surprinsă în noul single Skunk Anansie - VEZI VIDEO

Skunk Anansie se pregătește să lanseze noul material discografic, Black Traffic. Până la apariția albumului, grupul a dezvăluit deja 2...

Închide