Urmărește-ne în Social Media

Toate stirile

Dubioza Kolektiv îndeamnă fanii să vină la Stufstock echipați cu energie pozitivă – INTERVIU

Dubioza Kolektiv este nerăbdătoare să se întoarcă în România, într-o zi de vară la Stufstok 2012 în Vama Veche.

Publicat

pe

Concert Dubioza Kolektiv, Silver Church, ianuarie 2012
Concert Dubioza Kolektiv, Silver Church, ianuarie 2012

Dubioza Kolektiv este nerăbdătoare să concerteze la Stufstock 2012. Dacă trupa a concertat pentru prima oară în România într-o noapte de iarnă autentică, în ianuarie, grupul revine după 6 luni într-o zi de vară la Vama Veche.

Concert Dubioza Kolektiv, Silver Church, ianuarie 2012

Concert Dubioza Kolektiv, Silver Church, ianuarie 2012

Vezi impresiile, galeria foto și filmările de la concertul din Silver Church

Dubioza Kolektiv a învins viscolul atunci, iar fanii s-au strâns în număr mare să guste mixtura de rock, reggae, hip hop, dubstep și folclor balcanic. În interviul din ianuarie, basistul formației, Vedran Mujagić a declarat pentru InfoMusic că vor începe să lucreze la un nou album, iar acum trupa ne-a dezvăluit stadiul în care se află cu viitorul album.

”Încercăm să susținem câteva sesiuni de studio între concerte. Dar adevăratul proces de compoziție și înregistrare va începe în luna septembrie, după finalizarea turneului. Avem multe idei și câteva demo-uri, dar înainte de a intra în studio este destul de greu de precizat în ce stadiu ne aflăm cu viitorul material.”

Concert Dubioza Kolektiv, Silver Church ianuarie 2012

Concert Dubioza Kolektiv, Silver Church, ianuarie 2012

Pentru prima dată Dubioza Kolektiv a decis să plece în turneu dincolo de Balcani, în țări precum Germania și Polonia, iar trupa a fost cu adevărat surprinsă de faptul că publicul le cunoștea piesele.

”Încă suntem surprinși că oamenii ne știau piesele, în special când vorbim de țări precum Cehia, Bulgaria sau Polonia unde oamenii cântau unele piese în limba bosniacă. În acele state oamenii ne-au perceput ca pe o formație semi-locală, din cauza asemănărilor fonetice dintre limbi.”

Mesajul Dubioza Kolektiv către fanii din România

”Suntem nerăbdători să întâlnim publicul de la festivalul românesc, iar muzica noastră să fie ascultată de oameni care nu sunt familiarizați cu ceea ce facem. Sperăm că cei care vin la festival să fie echipați cu multă energie pozitivă și că ne vom simți foarte bine împreună.”

Concert Dubioza Kolektiv, Silver Church ianuarie 2012

Concert Dubioza Kolektiv, Silver Church ianuarie 2012

Dubioza Kolektiv este așteptată cu nerăbdare de publicul român care a asimilat rapid sound-ul trupei, în care pot fi auzite și influențe din folclorul românesc.

”Muzica balcanică tradițională se întrepătrunde cu alte influențe regionale și trece dincolo de granițele țării, astfel că veți auzi bucăți de peste tot. Din acest motiv se găsesc influențe din muzica tradițională românească în cea bosniacă și invers. Nu are niciun sens să pierdem timpul gândindu-ne de unde încotro a venit sound-ul. Probabil acesta este și motivul pentru care publicul românesc se poate identifica cu muzica pe care o creăm.”

Festivalul Stufstock ajunge anul acesta la ediția cu numărul 10. Ca-n fiecare an, se va desfășură pe plaja din Vama Veche în perioada 23 – 29 iulie. În afară de Dubioza Kolektiv, au mai fost confirmate trupele The Subways și Dub Incorporation.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Stufstock 2012
Festivaluri luni, 23 iulie 2012

Stufstock 2012

Loc
Vama Veche
Comentează

Trending