Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Concert The Big Four la Arenele Romane

Publicat

pe

The Big Four
The Big Four

Vineri, 13 iulie, trupele Paraziţii, Coma, CTC și E.M.I.L. vor sparge ghinionul la Arenele Romane începând cu ora 19.30, în cadrul unui show ce se anunţă epic. Accesul publicului se va face de la ora 19:00, iar persoanele sub 18 ani pot intra doar însoţite de un adult. Evenimentul va fi deschis de formația East Roots.

The Big Four

Programul serii

  • 19.30 - East Roots
  • 21.00 - E.M.I.L.
  • 22.30 - CTC
  • 00.00 - Coma
  • 1.30 - Paraziţii

Biletele la The Big Four

Biletele costă 30 de lei şi sunt disponibile pe www.eventim.ro. De asemenea s-au pus în vânzare şi un număr limitat de 10 bilete Meet & Greet pentru fiecare formaţie la preţul de 50 lei (preţul include un long drink, întâlnire cu trupa la sfârşitul concertului, un pass VIP şi un afiş cu autograf).

rock

Sorin Bădulescu (E.M.I.L.) despre "MELANCoOLIC": "Perioada în care acest album s-a născut coincide cu multe provocări personale

E.M.I.L. a revenit în atenția ascultătorilor cu muzică nouă, toată cuprinsă în "MELANCoOLIC". Mai multe despre proaspătul album ne-a povestit Sorin Bădulescu, solistul și compozitorul trupei, într-un interviu pe care te invităm să-l citești în articol.

Publicat

pe

E.M.I.L. - lansare album "MELANCoOLIC"
E.M.I.L. - lansare album "MELANCoOLIC" │ FOTO: Năluca

La o distanță de aproape 10 ani de la anteriorul album, trupa E.M.I.L. a lansat la sfârșitul lunii ianuarie discul "MELANCoOLIC". Cele 14 melodii spun diferite povești, purtând ascultătorul într-o călătorie cu suișuri și coborâșuri. Ritmuri dinamice se împletesc cu partituri mai temperate, iar versurile ridică întrebări și oferă răspunsuri, trezind astfel un melanj de gânduri și trăiri.

Albumul "MELANCoOLIC" este marcat și de prezența a doi invitați speciali. Ell și Satoshi au colaborat cu E.M.I.L. pentru trei piese de pe acest material. Este vorba despre "Nu Vreau să Pleci", "AltUnivers" și "ær".

Noul disc a beneficiat de un concert de lansare în Expirat pe 25 ianuarie. Mai mult, trupa va porni într-un turneu național de promovare, cu evenimente în Constanța, Timișoara, Cluj-Napoca, Craiova și Baia Mare.

Interviu Sorin Bădulescu despre "MELANCoOLIC":

InfoMusic: Noul album înglobează o combinație de genuri muzicale. Cum ai gestionat această diversitate în procesul de creație și cum ai păstrat coerența în sunetul trupei?

Sorin: În primul rând, existau numitori comuni în muzica pe care o ascultăm noi, de aici e ușor să ai un limbaj similar și să angrenezi toate elementele necesare pentru un produs final. În ceea ce privește coerența, e foarte simplu atunci când ai un singur compozitor, acesta fiind și cazul trupei E.M.I.L. unde eu scriu muzica. Diversitatea genurilor sau a influențelor vine până la urmă din multitudinea de genuri pe care le ascult.

InfoMusic: Care a fost prima piesă scrisă pentru "MELANCoOLIC" și ce rol a jucat ea în imaginea completă a albumului?

Sorin: Prima piesă scrisă este chiar melodia care dă titlul albumului și care a fost compusă acum mult timp, prin 2016. Nu știu ce rol a jucat sau urmează să joace pentru că nu noi determinăm asta, ci comunitatea de ascultători.

InfoMusic: Care sunt principalele teme sau mesaje pe care ai încercat să le transmiți prin acest material?

Sorin: Temele diferă și în general sunt născute din experiențele mele sau din ce observ în jurul meu. Încerc ca versurile să fie credibile, dar nu directe, să existe un efort nu de descifrare, ci mai degrabă de impact, de emoție atunci când realizezi ce înseamnă un vers sau o piesă.

InfoMusic: Există anumite influențe sau experiențe de viață care au contribuit în mod special la acest disc?

Sorin: Absolut, perioada în care acest album s-a născut coincide cu multe provocări personale. Credința și dialogul spiritual, mintea, gândurile, efortul zilnic de a trăi într-o țară ca România, avansul în vârstă și provocările profesionale au determinat o experiență profundă și unică în ceea ce privește versurile.

InfoMusic: "MELANCoOLIC" cuprinde și piese în colaborare cu Ell și Satoshi. Cum a fost să lucrezi împreună cu ei și cu ce amintiri ai rămas din acea experiență?

Sorin: Impresionante experiențele. Pe Elena am cunoscut-o la Cosmin, producătorul nostru, ea fiind chiar sora lui. Îmi doream de mult un collab cu o artistă din România și Elena a ieșit în față imediat.

Satoshi a fost ceva organic, admiram ce face și nu puteam să nu observ "melancolia" din muzica lui. I-am trimis piesele și, la distanță foarte mică, Satoshi ne-a trimis capturile lui.

InfoMusic: Cum crezi că fanii voștri vor reacționa la noile piese? Ai anumite așteptări în legătură cu impactul lor muzical?

Sorin: Nu am nicio așteptare. Nu știu cum o să reacționeze.

InfoMusic: Ce cântece de pe noul album ai alege să interpretezi în concert și de ce?

Sorin: Toate!

InfoMusic: Și că a venit vorba de concerte, lansarea "MELANCoOLIC" a beneficiat de un show special în Expirat. Cum a fost acea seară?

Sorin: Concertul de la Expirat a ieșit demențial, abia așteptăm restul cântărilor din turneu. Îi așteptăm pe fanii noștri pe 8 februarie la Constanța, pe 1 martie la Timișoara, pe 2 martie la Craiova, pe 22 martie la Baia Mare și pe 23 martie la Cluj.

InfoMusic: Dacă ai avea superputeri muzicale, care ar fi ele și cum le-ai folosi?

Sorin: O să aleg două puteri, nu strict muzicale că ar însemna să trișez, dar legate de muzică în general și nu doar. Prima ar fi să am mai multă încredere în mine și să fiu mai prezent în contextul de artist și a doua, mai bold un pic :), să pot să mă susțin din muzică ca să pot la rândul meu să ofer tot. 23 de ani și încă nu sunt acolo so I need a superpower fast :).

InfoMusic: Petreci câteva ore într-un gigantic magazin cu muzică. Cu ce produse pleci în traistă și cum îți justifici alegerile?

Sorin: Plec cu un sistem de in ear nou că mi-a fost furat cel vechi.

Citește în continuare

Concerte & turnee

Chase & Status, Mahmut Orhan, Netsky se numără printre artiștii adăugați în lineup-ul Massif 2024

Festivalul Massif a anunțat noi artiști care vor ajunge în Poiana Brașov, în perioada 14-17 martie 2024. Organizatorii sunt hotărâți să transforme această destinație montană în locul ideal pentru toți cei care sunt în căutare de experiențe memorabile.

Publicat

pe

Ian la Massif 2023 in Poiana Brasov

Pentru cea de-a doua ediție, organizatorii Massif adoptă o abordare îndrăzneață, îmbinând cele mai tari activități montane cu diversitatea de genuri muzicale. Primului val de artiști anunțat la sfârșitul anului trecut i se adaugă acum alte nume celebre din industria muzicală. Este vorba despre Chase & Status, Mahmut Orhan, Netsky și Valeron. Alături de ei, cei mai apreciați artiști români se alătură lineup-ului, precum Puya, CTC, Deliric x Silent Strike, Dirty Nano, Grasu XXL, HVNDS, Șuie Paparude și The HollyGood Gang.

Chase & Status, una dintre trupele britanice de succes ale ultimelor decenii, s-a bucurat de recunoaștere la nivel global și a câștigat milioane de fani. Trupa a luat naștere în 2003, iar membrii Saul Milton (Chase) și Will Kennard (Status) au reușit să cucerească scena muzicală cu hit-uri precum "Time", "End Credits" sau colaborarea de succes cu Tom Grennan, "All goes Wrong". Transformându-și pasiunea pentru cultura rave într-o carieră remarcabilă, muzicienii au construit un palmares impresionant care include spectacole live explozive și proiecte care i-au consacrat la nivel internațional.

Mahmut Orhan este DJ și producător de origine turcă. Succesul său pe plan internațional a venit odată cu piesa instrumentală "Age of Emotions" în 2015, iar popularitatea sa a crescut în 2016 odată cu hit-ul "Feel", în colaborare cu Sena Şener, care a dominat topurile muzicale în mai multe țări, inclusiv în România. Mahmut Orhan a continuat să atragă atenția cu remixul "Game of Thrones" sau cu piesa "Save Me" alături de artista româncă Eneli.

De la nominalizarea la categoria "Best Upcoming Producer", la Drum & Bass Arena Awards, în doar câteva luni de la prima sa lansare în 2010, până la a primi onoarea de a fi ales ambasador muzical al echipei olimpice belgiene și a primi în 2015 Premiul Cultural Flemish pentru muzică, devenind primul DJ și producător care primește această recunoaștere, Netsky continuă să urce fără piedici în clasamentul internațional.

Valeron este recunoscut ca fiind cel mai apreciat DJ din insula Mykonos, aducând un plus de savoare scenei muzicale locale prin melodiile lui deep house și electronic. A devenit fondatorul casei de producție Bercana Music și a lansat două albume, "Amare" și "Aigaio". Ceea ce face Valeron special este modul în care îmbină instrumentele tradiționale grecești cu ritmurile electronice. Prin contribuțiile sale, Valeron aduce un suflu proaspăt și inovator în peisajul muzical din Mykonos, creând o legătură unică între tradiția grecească și sunetele moderne electronice.

Prețuri abonamente Massif 2024

  • Abonamentele pentru Massif 2024 se găsesc online, la prețuri cuprinse între 59 euro (+taxe) și 149 euro (+taxe). Sunt disponibile și bilete pe zi, la prețul de 27 de euro (+taxe). Pentru mai multe detalii despre bilete și modalitatea de achiziționare, te invităm să accesezi agenda InfoMusic.
Citește în continuare

Concerte & turnee

Massive Attack, Bring Me the Horizon, Queens of the Stone Age se numără printre artiștii care vin la Electric Castle 2024

Moș Nicolae a fost darnic cu fanii festivalului Electric Castle și a venit cu anunțarea primului val de artiști. Printre aceștia se găsesc Massive Attack, Bring Me the Horizon, Queens of the Stone Age, Chase & Status și alții. Te invităm să descoperi întreaga tranșă din lineup.

Publicat

pe

Deschiderea festivalului Electric Castle 2023 pe 19 iulie │ FOTO: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro

Electric Castle va reveni în 2024 cu cea de-a zecea ediție, una aniversară, care va promite concerte de neratat și o atmosferă electrizantă. Evenimentul va avea loc în perioada 17-21 iulie. Organizatorii au oferit o idee despre ce promite festivalul anul viitor și au anunțat primii artiști care vor urca pe scena de la Castelul Banffy.

Lineup Electric Castle 2023 (primul val de artiști)

  • Massive Attack
  • Bring Me the Horizon
  • Queens of the Stone Age
  • Chase & Status Live
  • Marc Rebillet
  • Nina Kraviz
  • DJ Shadow
  • Bonobo
  • Khruangbin
  • Cam0 & Krooked
  • Carlita
  • Jayda G
  • Kenya Grace
  • Eats Everything
  • DJ Diesel (Shaquille O'Neal)
  • Sleaford Mods
  • Subcarpați
  • Vița de Vie
  • Coma
  • Calibre
  • Ahmed Spins
  • Priya Ragu
  • Irina Rimes
  • DJ Krush
  • Fulu Miziki
  • Kings of the Rollers
  • Genesis Owusu
  • Daxta
  • Unglued
  • Degs
  • INJA
  • Anais
  • Hoax
  • PVC

Au pus bazele trip hop, unul din cele mai influente stiluri muzicale ale ultimelor decade, și au inspirat o întreagă generație de artiști prin extraordinara lor putere creativă în muzică, arte vizuale și activism. Massive Attack își merită pe deplin statutul de trupă cult, iar organizatorii Electric Castle sunt onorați să ofere publicului șansa de a asculta, live, piese emblematice precum "Teardrop", "Angel" sau "Unfinished Sympathy".

Bring Me The Horizon revin la Electric Castle, în plin turneu de promovare a unui nou album ce va surprinde fanii cu un sound diferit. La prima prezență a trupei în România, Queens of The Stone Age promite un masterclass în rock. QOTSA este pregătită cu un show ce trece prin toate perioadele din carieră, de la hituri precum "Nobody Knows" și "I Sat By The Ocean", la recentul "Carnavoyeur".

Cu 3 piese simultan în topurile din întreaga lume, Chase and Status sunt, în prezent, în formă maximă. Unii dintre cei mai buni artiști d'n'b vor fi la castel în formulă live, ceea ce se întâmplă foarte rar pentru duo-ul britanic. Două legende, ambele cu rădăcini în trip hop și o carieră impresionantă în spate: DJ Shadow, omul ce a transformat sampling-ul în artă, și Bonobo, producătorul a cărui discografie e o întreagă călătorie între stiluri muzicale, sunt, de asemenea, pe afișul Electric Castle 2024.

Pandemia i-a priit de minune lui Marc Rebillet, când o lume întreagă i-a descoperit set-urile improvizate în propria sufragerie. Între timp, "Loop Daddy", porecla inspirată de tehnicile de live-looping pe care le folosește, a trecut la concerte sold out și pregătește un show unic pentru Electric Castle, în timp ce Nina Kraviz va aduce în festival stilul ei unic ce combină house și techno. Una dintre cele mai recognoscibile figuri din lume, indiferent dacă e pe terenul de baschet sau în spatele platanelor: Shaquille O'Neal e pe afișul EC ca DJ Diesel, omul ce a convertit energia din sport în set-uri intense de dubstep.

Două trupe de ascultat pe repeat până la concertele lor la EC: Khruangbin, un amestec molipsitor de soul, funk și rock psihedelic, și Sleaford Mods, trupa britanică ce probează că muzica punk continuă să evolueze. Dintre prezențele feminine în line-up, fanii tinerei Kenya Grace așteaptă să descopere varianta de concert "Strangers", no. 1 în Marea Britanie în această toamnă. După o nominalizare la premiile Grammy, Jayda G, producătoarea care a lansat remix-uri pentru nume mari ca Taylor Swift sau Dua Lipa, își face debutul și la EC.

Prețuri bilete Electric Castle 2023

Abonamentele pentru ediția 2024 a festivalului sunt disponibile la prețul de 119 Euro, în ofertă specială până la data de 20 decembrie, cu posibilitatea de achiziție în 6 rate. Pentru mai multe detalii despre bilete și modalitatea de achiziționare, accesează agenda InfoMusic.

Citește în continuare

Trending