Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 Melodiile calificate în Selecția Națională pentru Eurovision 2019Eurovision 2019 România: Ascultă melodiile calificate în Selecția Națională - AUDIO Mihai Mărgineanu intervievat de InfoMusic (decembrie 2018)Mihai Mărgineanu: Zarița Zanga mi-a schimbat de două ori viața INFO CONCERT:
Nikos Vertis
INFO CONCERT:
Slayer
INFO CONCERT:
Bon Jovi
INFO CONCERT:
Tom Jones

Bob Welch (ex-Fleetwood Mac) s-a sinucis

Bob Welch, fostul chitarist și vocal de la Fleetwood Mac a fost găsit fără suflare în locuința sa din Nashville. Potrivit televiziunii locale WKRN, artistul a fost descoperit de soția sa ieri, 7 iunie, împușcat în piept.
Bob Welch

Bob Welch (31 august 1945 - 7 iunie 2012)

Bob Welch, fostul chitarist și vocal de la Fleetwood Mac a fost găsit fără suflare în locuința sa din Nashville. Potrivit televiziunii locale WKRN, artistul a fost descoperit de soția sa ieri, 7 iunie, împușcat în piept. Autoritățiile locale au declarat că din primele investigații rezultă că Welch s-a sinucis, mai ales că au descoperit și o scrisoare de adio.

Bob Welch

Bob Welch (31 august 1945 - 7 iunie 2012) (Foto: www.facebook.com)

Bob Welch, în vârstă de 66 de ani, a fost membru al trupei Fleetwood Mac în perioada 1971 – 1974, fiind prezent pe 5 albume ale formației. Ulterior, acesta a fost înlocuit mai întâi cu Lindsay Buckingham și apoi cu Stevie Nicks.

Life In Photos: Bob Welch

Vizionează galeria foto, click pe poze pentru mărire/slideshow

După despărțirea de Fleetwood Mac, Welch a format în 1975 grupul Paris, care a durat însă doar 2 ani. Din 1977 artistul a ales drumul unei cariere solo, iar albumul de debut French Kiss a inclus colaborări cu Mick Fleetwood și Christine McVie. Acesta a fost cel mai de succes material al lui Welch, cu 1 milion de exemplare vândute. Single-ul Sentimental Lady este unul dintre cele mai cunoscute cântece solo (vezi video mai jos), alături Ebony Eyes, Hot Love și Cold World.

În total, a lansat 12 albume solo pe care a încercat sound-uri diferite de la rock-disco fusion (Three Hearts 1979) la jazz-loop (Bob Welch Looks at Bop 1999). Ultimul material, His Fleetwood Mac Years and Beyond, Vol 2, a apărut în 2006. Compilația a inclus piese din perioada sa cu Fleetwood Mac dar și multe compoziții noi.

Bob Welch – Sentimental Lady

Citește mai multe despre Fleetwood Mac
Alexandra Necula este ex-News Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Tony Iommi și Ozzy Osboune nu au vorbit direct cu Bill Ward despre Black Sabbath

Tony Iommi și Ozzy Osbourne nu au vorbit direct cu bateristul Bill Ward despre negocierile legate de contractul său cu...

Închide