Urmărește-ne în Social Media

Toate stirile

Bob Welch (ex-Fleetwood Mac) s-a sinucis

Bob Welch, fostul chitarist și vocal de la Fleetwood Mac a fost găsit fără suflare în locuința sa din Nashville. Potrivit televiziunii locale WKRN, artistul a fost descoperit de soția sa ieri, 7 iunie, împușcat în piept.

Publicat

pe

Bob Welch
Bob Welch │ FOTO: www.facebook.com

Bob Welch, fostul chitarist și vocal de la Fleetwood Mac a fost găsit fără suflare în locuința sa din Nashville. Potrivit televiziunii locale WKRN, artistul a fost descoperit de soția sa ieri, 7 iunie, împușcat în piept. Autoritățiile locale au declarat că din primele investigații rezultă că Welch s-a sinucis, mai ales că au descoperit și o scrisoare de adio.

Bob Welch

Bob Welch (31 august 1945 - 7 iunie 2012) │ FOTO: www.facebook.com

Bob Welch, în vârstă de 66 de ani, a fost membru al trupei Fleetwood Mac în perioada 1971 – 1974, fiind prezent pe 5 albume ale formației. Ulterior, acesta a fost înlocuit mai întâi cu Lindsay Buckingham și apoi cu Stevie Nicks.

Life In Photos: Bob Welch

După despărțirea de Fleetwood Mac, Welch a format în 1975 grupul Paris, care a durat însă doar 2 ani. Din 1977 artistul a ales drumul unei cariere solo, iar albumul de debut French Kiss a inclus colaborări cu Mick Fleetwood și Christine McVie. Acesta a fost cel mai de succes material al lui Welch, cu 1 milion de exemplare vândute. Single-ul Sentimental Lady este unul dintre cele mai cunoscute cântece solo (vezi video mai jos), alături Ebony Eyes, Hot Love și Cold World.

În total, a lansat 12 albume solo pe care a încercat sound-uri diferite de la rock-disco fusion (Three Hearts 1979) la jazz-loop (Bob Welch Looks at Bop 1999). Ultimul material, His Fleetwood Mac Years and Beyond, Vol 2, a apărut în 2006. Compilația a inclus piese din perioada sa cu Fleetwood Mac dar și multe compoziții noi.

Bob Welch – Sentimental Lady

Trending