Urmărește-ne în Social Media

Toate stirile

Prima semifinală EUROVISION 2012 - LIVE TEXT

Urmareste un live text de la Eurovision 2012, Baku. Comentam pas cu pas evoluția competiției și piesele din prima semifinala.

Publicat

pe

Mandinga la Eurovision 2012
Mandinga la Eurovision 2012

Declarațiile Mandinga după aflarea rezultatelor și ordinea de intrare în finală

Mandinga și Costi Ioniță bucurându-se la aflarea rezultatelor

Mandinga și Costi Ioniță bucurându-se la aflarea rezultatelor │ FOTO: Andres Putting (EBU) www.eurovision.tv

Eurovision 2012, Baku, 23:59

Lista de 10 finaliști a fost completată cu Islanda, Ungaria, Danemarca, Albania, Cipru, Grecia, Rusia și Irlanda. Joi va urma cea de-a doua semifinală. Ne bucurăm pentru cele 5 nominalizări InfoMusic adeverite și regretăm insuccesul Elveției.

Eurovision 2012, Baku, 23:51

România și Moldova s-au calificat în finala Eurovision 2012.

Romania - prima tara calificata in finala Eurovision

Romania - prima tara calificata (anuntata) in finala Eurovision

Eurovision 2012, Baku, 23:38

Pasha Parfeny din Moldova a indus în eroare numeroși utilizatori de Twitter. Mai mulți europeni se întreabă cum de Colin Farrell cântă pentru vecinii de peste Prut. O notă bună pentru prestația lui Pasha, care transforma la maxim potențialul melodiei Lăutar, cu mult mai complexă decât o strigătură la lăută... dar hei, ăsta e doar titlul.

Eurovision 2012, Baku, 23:23

Cele 18 melodii din prima semifinală Eurovision 2012 au fost prezentate. După recapitulare, va urma votarea. Cu ce am rămas în minte: Romania, Moldova, Grecia, Ungaria, Cipru și Elveția - chiar foarte mult.

Glumele au venit de la ruși și din Muntenegru. Dacă Rusia a mers pe show-ul neobișnuit, Muntenegru a mizat cel puțin pe transmiterea unui mesaj.

Eurovision 2012, Baku, 23:18

Melodia Waterline din Irlanda a sunat precum o melodie celebră pusă pe fast play, întreruptă din când în când de câte un efect de DJ. Or fi făcut gemenii Jedward istorie în Irlanda, dar cântecul lor nu poate face carieră în Europa. Gestul inimii copiat (voluntar sau nu) după show-ul Mandinga le-a stricat coafurile.

Jedward – Waterline

Eurovision 2012, Baku, 23:14

Pasha a făcut treabă bună. Melodia Moldovei este complexă. Oare de ce avem mereu senzația că moldovenii au melodii cu potențial la Eurovision.

Pasha Parfeny a crescut într-o familie de muzicieni. Și-a început cariera muzicală la șapte ani, când a început să studieze pianul clasic. A urmat numeroase școli de muzică și a câștigat premii la diferite concursuri internaționale.

Pasha Parfeny – Lăutar

Eurovision 2012, Baku, 23:09

Din Austria - o piesă rap. Rap și atât. Nu am putem comenta încărcătura versurilor. Lukas Plöchl și Manuel Hoffelner numesc stilul lor ”tractor gangster party rap”. Austriacul Falco era cu multe clase în față.

Trackshittaz - Woki Mit Deim Popo

Eurovision 2012, Baku, 23:06

Compact Disco a încercat să pună Ungaria în circuitul Eurovision. Trupa a fost nominalizată la categoria Act Artistic Internațional la Premiile MTV European 2011.

Chiar dacă nu are ingredientele câștigării voturilor în Eurovision, melodia e plăcută, curată. Doar că poate... a întârziat niște ani.

Compact Disco – Sound Of Our Hearts

Eurovision 2012, Baku, 23:02

Rusia a avut cel mai neconvențional moment. Bunicuțele Buranovskiye Babushki știu și piese celebre de la Aquarium KinoThe BeatlesQueenShokking Bluen și a concertat la festivalul Rock above Volga în fața a 200.000 de spectatori. De asemenea au cântat pe aceeași scenă cu Jose Carreras și Emir Kusturica și au fost în turneu în Estonia și Franța.

Melodia e plină de influențe rusești, show-ul chipurilor îmbătrânite va putea sălta nivelul mediocru?

Buranovskiye Babushki - Party For Everybody

Eurovision 2012, Baku, 22:57

Danemarca a ales să fie reprezentată de tânăra Soluna Samay, descoperită prin intermediul rețelelor media. Samay a debutat pe stradă, începând de la 6 ani să cânte în public pentru a-l ajuta pe tatăl său cu bani. Samay cunoaște 5 limbi și a mărturisit că se simte ca un cetățean universal.

Melodia Should've Known Better sună bine și ar prinde pe radio.

Soluna Samay - Should've Known Better

Eurovision 2012, Baku, 22:52

Ivi Adamou din Cipru a debutat la 16 ani în cadrul X Factor 2 din Grecia. La La Love a redat culoarea în obrajii producătorilor Eurovision. Nu de alta, dar audiența putea adormi pe câteva piese, fie lente, fie banale.

Nu excelează, dar poate trece în semifinală. Depinde cum se împart voturile cu Grecia :)

Ivi Adamou – La La Love

Eurovision 2012, Baku, 22:49

Valentina Monetta din San Marino a făcut parte dintr-o formație de hip-hop, Parafunky. A colaborat cu foarte mulți artiști, iar ultimul album lansat II Mio Gioco Preferito a fost înregistrat împreună cu trio-ul My Funky Valentine.

Melodia nu are șanse să urce prea sus în această semifinală Eurovision, mai degraba intr-o reclama. Drăguță, cu inflexiuni funny, dar extrem de facilă.

Valentina Monetta - The Social Network Song (Oh Oh – Uh - Oh Oh)

Eurovision 2012, Baku, 22:43

Israelul mizează Eurovisionul pe piesa trupei Izabo - Time. Iar acesta aduce cu un oldies glumeț sau cu un musical.

Izabo - Time

Eurovision 2012, Baku, 22:40

Linia ușoară continuă. Piesa de rezistență a Finlandei se traduce prin When I Close My Eyes şi a fost scrisă ca o mulţumire pentru mame. Poate dacă era în engleză ar fi mişcat ceva în cei mai sentimentali spectatori. Altfel, sună ca alte zeci de melodii care nu ies cu nimic din anonimat. Nu are un moment să te ridice, să tresalți, ci îți oferă o emoție continuă.

Pernilla - När Jag Blundar

Eurovision 2012, Baku, 22:38

Un nou moment de calm cu o melodie duioasă, dar destul de comună. Și nu, nu e vorba de trupa lui Cristi Minculescu! Iris e concurenta din Elveția.

Iris - Would You?

Eurovision 2012, Baku, 22:35

Reprezentanţii Elveţiei au adus o melodie excelentă. Fraţii Ivan şi Gabriel Broggini au crescut cu muzica celor de la Queen şi U2 și lucrul asta s-a simțit.

Sinplus – Unbreakable

Eurovision 2012, Baku, 22:28

Ura! Mandinga a început Zaleilah! O mare de inimi roșii s-a revărsat pe scenă. Un gest rapid putea trăda o problemă de recepție în cască. Sau poate e doar tensiunea la care suntem cu toții conectați.

PS: Vă invităm să urmăriți când timpul vă va permite și interviul cu Mandinga.

Mandinga – Zaleilah

Eurovision 2012, Baku, 22:26

Apelul pentru a vota o melodie în semifinala Eurovision costă 1 EURO + TVA. Numărul de telefon apare pe ecranele televizoarelor din fiecare țară în parte.

Eurovision 2012, Baku, 22:24

Reprezentanta Albaniei cântă foarte bine și a schimbat nota în care a început această semifinală. Din păcate melodia este prea tragică pentru un concurs ca Eurovision. Greu de crezut că marea masă de europeni ar putea schimba euro-dance-ul cu jazz-ul, fie el și în forma comercială.

Rona Nishliu – Suus

Eurovision 2012, Baku, 22:20

A cântat și Anmary din Letonia. Prin Beautiful Song ea îşi spune propria poveste. Și ea a debutat pe scenă printr-un concurs de televiziune - The Talent Factory. Melodia cu care participă la concursul european are accente country şi aminteşte succint de celebra Shania Twain.

Anmary - Beautiful Song

Eurovision 2012, Baku, 22:15

Frumoasă și cu o prezență dinamică, Eleftheria Eleftheriou nu a adus nimic pe scenă din Grecia văzută zilnic la televizor. Cântăreața/ dansatoarea a făcut impresie bună în 2010 în cea de-a doua ediţie a concursului X-Factor Grecia. Melodia este alături de Zaleilah printre preferitele semifinalei. Simpluță, piesa are succesul unei bombe de energie.

Eleftheria Eleftheriou – Aphrodisiac

Eurovision 2012, Baku, 22:12

Islanda a intrat pe scenă. Este reprezentată anul acesta de duetul Greta Salóme şi Jónsi - artistul care şi-a mai reprezentat ţara natală şi la finala Eurovision de la Istanbul din 2004. Îmbrăcați pretențios, ca niște statuete de pe tortul nupțial, cei doi nu sunt de văzut în finală

Greta Salóme & Jónsi - Never Forget

Eurovision 2012, Baku, 22:07

Macedonia a demarat concursul. Melodia combină elemente folclorice, jazz-funk, rap și ironie. Pune evident accentul pe mesajul politic. Rambo Amadeus, demonstrează că poţi face carieră chiar dacă piesele tale nu sunt prietenoase cu radioul.

Rambo Amadeus - Euro Neuro

Eurovision 2012, Baku, 22:05

A început spectacolul televizat din capitala Baku. Cei trei prezentatori au prezentat schimbările aduse în regulamentul din acest an. România trebuie să intre în primele 10 clasate pentru a accede în finală. Judecând după cotele de la pariuri, acest lucru pare posibil.

Eurovision 2012, Baku, 21:55

Transmisiunea de la Baku va începe peste 5 minute, iar febra concursului Eurovision va cuprinde Europa întreagă. Imaginile TVR1 ne-au prezentat membrii trupei Mandinga înaintea începerii show-ului. Fără a-și declara emoțiile vizibile pe chipurile lor, aceștia au transmis prin intermediul Elenei un mesaj către suporterii de pe continent: Toate telefoanele să apeleze la noi!

21 de state vor participa la procesul de votare. Află mai multe detalii despre votarea Eurovision 2012 de la coordonatorul echipei României, Dan Manoliu.

Mandinga la Eurovision 2012

Mandinga la Eurovision 2012

 

 

 

Trending