Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Mandinga spune: Zaleilah, Baku! - VEZI VIDEO

Mandinga pleacă la Baku optimistă și pregătită să lupte pentru locul întâi. ”Forță și energie” sunt cuvinetele cheie ale echipei Eurovision România, care pare anul acesta mai încrezătoare ca oricând. Vezi cum a decurs întâlnirea presei cu Mandinga și delegația României înaintea plecării spre Baku.

Publicat

pe

Conferința de presă Mandinga - Eurovision 2012 - TVR
Conferința de presă Mandinga - Eurovision 2012 - TVR

Conferința de presă Mandinga - Eurovision 2012 - TVR

Emoțiile cresc din ce în ce mai mult pentru trupa Mandinga și delegația României la Eurovision odată cu apropierea datei de 22 mai când pariticipăm la Baku la prima semifinală a concursului muzical european. Mandinga pornește spre Baku optimistă și pregătită să lupte pentru locul întâi. ”Forță și energie” sunt cuvinetele cheie ale echipei Eurovision România, care pare anul acesta mai încrezătoare ca oricând. Înainte de plecare, Mandinga și toți cei care au lucrat la promovarea și realizarea spectacolului pentru Eurovision s-au întâlnit cu presa pentru a dezvăluie câteva indicii legate de show-ul pregătit.

Află mai multe în materialul video Mandinga @ Eurovision 2012

Astfel, anul acesta avem o trupă inedită ce cântă foarte bine live și o solistă care i-a cucerit deja pe europeni, Elena fiind votată Miss Eurovision. Zaleilah, piesa compusă de Costi Ioniță, a devenit hit nu doar în România, ci și în alte țări. Este pentru prima oară când o piesă ce participă la Eurovision are peste 14 milioane de vizualizări pe YouTube. Ce l-a inspirat pe Costi Ioniță? Se pare că că a fost un dar divin.

Conferința de presă Mandinga - Eurovision 2012 - TVR

Conferința de presă Eurovision 2012 - TVR - Costi Ioniță împreună cu Mandinga

De asemenea, Dan Popi de la Cat Music și Sergiu Stoiadin, managerul trupei și-au adus contribuția la promovarea piesei în Europa și susținerea trupei în competiție. Dan Manoliu, coordonatorul delegației României la Eurovision este extrem de mulțumit de faptul că s-a lucrat în echipă, iar toată lumea a fost unită și promite că ”produsul final” va fi ceva unic, extravagant dar stilat.

Pentru că Eurovision înseamnă și spectacol, Manoliu a decis să lucreze cu designerii Alexandru Ghilduș și Costel Chitea, pofesori la Universitatea de Arte București, care au dat instrumentelor trupei inimă și lumină. Vestimentația Elenei a fost creată de Maria Lucia Hohan, care a pregătit două rochii de poveste, iar partea masculină din formație a fost îmbrăcată de Florin Petre, care a adoptat un stil șic, dar simplu.

Ca show-ul de la Baku să fie omogen, Mandinga a apelat la coregraful Anze Skrube, din Slovenia, cunoscut pentru colaborările sale cu artiști precum Jenifer Lopez și Beyonce. Skrube a marjat pe naturalețe în dans și a oferit grupului ultimul ingredient al unui spectacol de succes.

Conferința de presă Mandinga - Eurovision 2012 - TVR

Fanii Mandinga au participat la eveniment și le-au dăruit concurenților câte un talisman care să le poarte noroc la Baku.

Întâlnirea de presă cu Mandinga și delegația României a fost înregistrată și poate fi urmărită pe TVR 1, luni 21 mai, de ora 23.00. Prima semifinală Eurovision (în care România nu poate vota Mandinga) are loc pe 22 mai, iar finala Eurovision se desfășoară pe 26 mai. Ambele competiții sunt transmise de la ora 22.00 pe TVR 1, TVR HD și TVR Internațional.

Fotografii de la conferința de presă Mandinga - Eurovision 2012 - TVR

Trending