Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 INFO CONCERT:
James Arthur
Vama concertează la Arenele Romane: "Ne-a fost dor de voi, ne ard buzele să cântăm" Toboșarul Scorpions confirmă că a avut coronavirus și oferă detalii despre starea lui de sănătate Juriu X Factor 2020Componența juriului X Factor se schimbă în 2020, "surprizele" aduc noi scântei în formatul emisiunii David Gilmour - Rattle That Lock (Live At Pompeii 2016)Prima piesă a lui David Gilmour după o pauză de 5 ani, "Yes, I Have Ghosts", este o colaborare cu fiica sa - AUDIO Mickey Madden, basistul Maroon 5Basistul Maroon 5 a fost arestat pentru violență domestică

E OFICIAL: Bateristul Bill Ward nu va cânta cu Black Sabbath

Bateristul Bill Ward nu va face parte din componență la viitoarele concerte Black Sabbath. Află ce le-a spus fanilor printr-o scrisoare deschisă.
Bill Ward, fostul baterist Black Sabbath

Bill Ward, fostul baterist Black Sabbath (foto: Christopher Wagner)

Reunirea trupei Black Sabbath a declanșat valuri de entuziasm în rândul fanilor regăsiți de-a lungul mai multor generații. Ideea unui turneu mondial s-a risipit trist atunci când chitaristul Tony Iommi a fost diagnosticat cu cancer limfatic. Neînțelegerile (aparent financiare) dintre trupă și Bill Ward au ținut în aer incertitudinea prezenței bateristului în concerte, frământând forumurile iubitorilor de metal. Rămăseseră două show-uri mari plus unul acasă în Birmingham, iar lumea își dorea componența completă.

Black Sabbath în 1970

Black Sabbath în 1970

Black Sabbath urmează să cânte la Download Festival din Donington Park (Marea Britanie) pe 10 iunie 2012, în aceeași seară cu Soundgarden și Megadeth. În Statele Unite, trupa va participa la Lollapalooza 2012, pe 3 august în Chicago.

Bateristul Bill Ward nu va face parte din componență la aceste concerte.

Anunțul său a venit pe site-ul oficial într-o scrisoare deschisă pentru fani. Toboșarul își exprimă regretul profund față de nerezolvarea situației în ciuda dorinței sale sincere de a lua parte la reuniunea trupei. Plecând de la povestea unui tânăr toboșar - fan Black Sabbath, Bill Ward descrie detaliat cursul negocierilor. El nu a fost de acord cu propunerea trupei de a cânta doar trei piese și să fie apoi înlocuit pe scenă de un alt baterist. Nu a agreat acest lucru pentru nicio reprezentație, dorind să cânte pe tot parcursul show-urilor.

Bill Ward, fostul baterist Black Sabbath

Bill Ward, fostul baterist Black Sabbath (Foto: Christopher Wagner www.billward.com)

Anunțul lui Ward survine cu câteva zile înaintea concertului pe care Black Sabbath - fără aportul bateriei sale - îl va susține în orașul natal. Bill Ward susține că a aflat de acest concert dintr-o reclamă online pe 30 aprilie. Pe 19 mai la O2 Academy (Birmingham), Ozzy și  Tony Iommi vor cânta în fața unui public restrâns de numai 3000 de spectatori care s-au bătut pe niște bilete foarte scumpe  - DETALII AICI.

Chiar și în aceste condiții, bateristul spune că va rămâne deschis potențialelor colaborări viitoare cu Black Sabbath. Bill Ward nu a participat nici la sesiunile de înregistrări pentru noul album. Trupa va lansa mai întâi un disc Best of.

 

Citește mai multe despre Bill WardBlack SabbathOzzy Osbourne
Redactia InfoMusic este la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Cvartetul Passione va îndulci meniul rock al Sarmalelor Reci

Sarmalele Reci vor cânta melodiile noului album Haos.ro în Hard Rock Cafe pe 18 mai, începând de la ora 20.00. Trupa...

Închide