Urmărește-ne în Social Media

Toate stirile

Jerry Cantrell vorbește despre viitorul album Alice in Chains

Publicat

pe

Alice In Chains
Alice In Chains

După ce a fost amânat de repetate ori, Jerry Cantrell anunță că al cincilea album Alice in Chains va apărea la sfârșitul anului. Primul anunț referitor la un nou material datează de vara trecută, iar cea mai recentă amânare a lansării noului material s-a datorat complicațiilor medicale ale chitaristului Jerry Cantrell.

Alice In Chains

Alice in Chains

După perioada de convalescență ce a succedat intervenția chirurgicală pe care a suferit-o asupra umărului, Jerry Cantrell a declarat pentru Rolling Stone că este pregătit să reînceapă lucrul în studio.

Jerry Cantrell„A sosit timpul să ne apucăm de treabă și materialul este foarte interesant, volumul de muncă pe care l-am făcut. Va fi diferit în aceeși măsură în care au fost și celelalte albume ale noastre între ele, și va fi la fel de ușor de recunoscut. Este un album Alice in Chains, cu siguranță.”

Jerry Cantrell pentru Rolling Stone

Cantrell nu anunță cu certitudine o dată de lansare pentru noul material, dar preconizează că va avea loc la sfârșitul acestui an sau, cel mai târziu, la începutul anului viitor. Totuși, nu vor grăbi finalizarea albumului în detrimentul calității sale.

Primul album lansat după moartea frontman-ului Layne StaleyBlack Gives Way to Blue, a apărut în anul 2009 după o pauză de 16 ani. Inspirația pentru acest album a fost tocmai decesul legendarului vocalist, materialul realizat constituind un fel de mesaj de despărțire pentru Staley. Viitorul album însă, este „următorul pas”.

„Albumele, pentru mine, sunt ca niște instantanee ale unor perioade de timp, și un soi de mozaic al tuturor oamenilor care au fost implicați. Este un proces prin care trebuie să treci ca să poți crea și muzica și versurile. Mereu ne-a stat în fire să ne spunem povestea.”

Jerry Cantrell

Jerry Cantrell

Jerry Cantrell (Alice in Chains)

Jerry Cantrell urmează să fie onorat la MusiCare MPA Fund Benefit la finele lunii mai pentru contribuția și ajutorul oferit muzicienilor care se luptă cu dependența de substanțe.

Un comentariu

Trending