Urmărește-ne în Social Media

Toate stirile

A murit Adam Yauch MCA, co-fondatorul Beastie Boys

Membrul fondator al trio-ului Beastie Boys, raperul Adam Yauch MCA s-a stins din viață pe 4 mai 2012, la vârsta de 47 de ani. În urmă cu o lună trupa Beastie Boys a fost inclusă în Rock & Roll Hall of Fame, Adam neputând asista la festivitatea de primire.

Publicat

pe

Adam Yauch MCA, co-fondator Beastie Boys
Adam Yauch MCA, co-fondator Beastie Boys │ FOTO: beastieboys.com

Membrul fondator al trio-ului Beastie Boys, raperul Adam Yauch s-a stins din viață pe  4 mai 2012, la vârsta de 47 de ani. Muzicianul a făcut parte din prima trupă de rap formată din albi. Mixul  de rap cu punk hardcore a dat primele roade cu celebrul Fight For Your Right din 1986

În urmă cu o lună trupa Beastie Boys a fost inclusă în Rock & Roll Hall of Fame, Adam neputând asista la festivitatea de primire. Cunoscut sub pseudonimul MCA, Adam suferea de cancer, în 2009 fiindu-i descoperită o tumoare în glanda salivară.

Adam Yauch MCA, co-fondator Beastie Boys

Adam Yauch MCA, co-fondator Beastie Boys │ FOTO: beastieboys.com

Adam Yauch s-a născut în Brooklyn și a început să cânte la bass în liceu. Pentru petrecerea aniversară de 17 ani, el a înființat alături de niște prieteni un grup ce avea să devină celebru mai târziu sub numele Beastie Boys.  A cunoscut succesul împreună cu colegii săi Michael "Mike D" Diamond și Adam "Adrock" Horovitz. Beastie Boys a primit trei premii Grammy și MTV Video Vanguard Lifetime Achievement.

Trupa Beastie Boys a vândut peste 40 de milioane de discuri, având 4 albume ajunse Number One. Debutul lor din 1986 - Licensed To Ill a fost primul material hip hop ce a intrat în Billboard 200. De pe acest disc face parte super-hitul (You Gotta) Fight For Your Right (To Party!), al cărui videoclip poate fi revăzut mai jos.

Adam Yauch MCA era pasionat de cinematografie și milita prin fundația non-profit Milarepa pentru idei precum eliberarea Tibetului. În 2008 a înființat compania de film Oscilloscope Laboratories, debutând ca regizor cu un documentar despre baschet. Adam Yauch a semnat sub pseudonimul Nathanial Hörnblowér regia mai multor videoclipuri ale trupei  Beastie Boys, printre care So Whatcha Want, Intergalactic, Body Movin și Ch-Check It Out.

Adam a semnat cu numele real regia clipului de anul trecut Fight For Your Right Revisited, un scurt-metraj de 30 de minute pentru "Make Some Noise", ce a fost inclus pe albumul Hot Sauce Committee Part Two din 2009. Videoclipul îi reunește actorii Elijah Wood (eroul principal din Lord of the Rings), Danny McBride și Seth Rogen, în rolurile celor trei  membri Beastie Boys din 1986. Părinții sunt interpretați de Susan Sarandon și Stanley Tucci.

Albumul Hot Sauce Committee Part Two trebuia să fie lansat în 2009, dar a fost pus pe piață abia anul trecut din cauza problemelor de sănătate ale lui Adam.

Urmărește Fight For Your Right Revisited în regia lui Adam Yauch

Trending