Urmărește-ne în Social Media

Toate stirile

Tupac ”readus la viață” pleacă în turneu!?

Publicat

pe

Tupac
Tupac

Cei prezenți duminică, pe 15 aprilie, la festivalul Coachella din California au avut parte de o surpriză inedită. Alături de Snoop Doog și Dr. Dre a fost ”prezent” pe scenă rapperul Tupac Shakur, care s-a stins din viață în urmă cu 15 ani.

Tupac (proiecție - Coachella Festival 2012)

Tupac (proiecție - Coachella Festival 2012)

Tupac a fost ”readus la viață” prin intermediul unei proiecții create de Digital Domain Media Group, iar mai jos puteți vedea înregistrarea. Compania a realizat efectele vizuale din filmul din 2008 ”The Curious Case of Benajmin Button” care a câștigat Premiul Oscar.

Datorită succesului nebun se pare că Dr. Dre și Snoop Doog se gândesc la organizarea unui turneu care să includă prestații alături de virtualul Tupac.

Potrivit The Wall Street Journal, se discută două tipuri de turnee. Prima alternativă este un turneu care să se desfășoare pe stadioanele mari și la care să participe mai mulți artiști de hip hop, precum Eminem, 50 Cent și Wiz Khalifa. Cea de-a 2-a opțiune este un turneu pe arene mai mici, în care să concerteze doar Dr. Dree și Snoop Doog.

Tupac

Tupac

Compania Digital Domain a declarat că realizarea unui corp uman sintetic este cel mai complicat lucru pe care l-au făcut până acum. Directorul de creație, Ed Ulbrich a explicat că prestațiile rapperului pe piesele ”Hail Mary” și ”2 of Amerikaz Most Wanted” au fost create integral și nu s-au folosit de înregistrări mai vechi cu artistul.

Imaginea lui Tupac a fost mai întâi creată pe calculator, iar compania a folosit o metodă de proiecție cunoscută ca ”Pepper’s Ghost”.

Aceasta constă în proiectarea unei imagini 2-D pe o bucată unghiulară de Mylar în care se reflectă o imagine ”fantomatică”.  Tehnologia a mai fost folosită în 2003 pentru a-l readuce pe scenă pe Frank Sinatra și în 2006 la Premiile Grammy când trupa animată Gorillaz a cântat alături de Madonna.

Tupac

Tupac

Tupac Shakur a murit la 25 de ani în urma unor împușcături care au avut loc în Las Vegas, în 1996. Decesul artistului a rămas învăluit de mister deoarece autoritățiile nu au finalizat cazul. De asemenea au apărut numeroase teorii ale conspirație care spuneau că moartea lui Tupac ar fi fost o înscenare.

Tupac - ”Live” - Coachella Festival 2012

Trending