Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Roxen (2019)Roxen crede că a găsit "piesa perfectă" pentru Eurovision 2021 Gianina, Dorel și Bobiță în ”Las Fierbinți”"Las Fierbinți" revine în februarie la PRO TV cu sezonul 18 Roger Waters - "The Gunner's Dream" (2021)Roger Waters reinterpretează piesa "The Gunner's Dream" - VIDEO Jennifer Lopez în videoclipul ”Lonely”Jennifer Lopez dezminte zvonurile că ar fi apelat la operații estetice: "Așa arată fața mea" "Peaky Blinders" - trailer sezonul 5"Peaky Blinders" ajunge la final cu cel de-al șaselea sezon din serie Bromania / MicutzuMicutzu și BRomania au deschis o agenție de stand-up comedy

Trupa Kraftwerk revine cu un nou album după 9 ani de pauză

kraftwerk

Formaţia Kraftwerk pregăteşte un nou album de studio, primul după o pauză de aproape un deceniu. Vestea a venit în cadrul unui interviu pentru New York Times, oferit de Ralf Hütter, solistul trupei.

kraftwerk
"Nu am adormit", a declarat Hutter, singurul membru din line-up-ul original rămas în trupă, după plecarea lui Schneider din 2008.

"Funcţionăm perfect în cele 168 de ore pe săptămână de la debutul din 1970. Kraftwerk este un organism viu ce încă n-a terminat de făcut muzică. Lucrăm în fiecare zi."

În afară de faptul că va apărea "foarte curând", mai multe detalii despre viitorul album, primul de la Tour de France Soundtracks (2003), nu au fost oferite.

Kraftwerk este o trupă originală din Düsseldorf, Germania ce a luat naştere în 1970 la iniţiativa lui Florian Schneider și a lui Ralf Hutter. Formaţia a adus importante contribuții la dezvoltarea muzicii electronice, muzica sa fiind considerată bază de temelie pentru numeroase formații aflate la început de drum, mulți comparând influența Kraftwerk cu cea a celor de la The Beatles. Imnul ediției 2003 al Turului Franței a fost realizat de Kraftwerk.

Kraftwerk promovează un sound ce combinǎ secțiuni ritmice cu melodii sintetizate și armonioase, în general aranjate într-un stil clasic acompaniat de versuri simple, cântate uneori cu ajutorul vocoder-ului sau produse pe computer. Sintetizatorul Moog este prezent în mai toate melodiile trupei, adăugând compozițiilor creații de sunete unice.

În cariera de 40 de ani, formaţia a lansat 13 albume de studio şi şi-a pus amprenta pe mai toate genurile muzicale în perioada anilor 70 - 80.

În 2009, formația a concertat și la București în fața a 4.000 de entuziaşti ai muzicii electronice. Formaţia a evoluat la Sala Palatului, unde a oferit celor prezenţi un spectacol de excepţie, amplificat de un sunet de 50.000 de waţi.

Citește mai multe despre Kraftwerk
Alina Coman este Redactor colaborator la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Noi confirmări la Summer Well 2012: Wolf Gang, The Asteroids Galaxy Tour și alții

Festivalul Summer Well 2012 și-a adăugat pe afiș noi confirmări. Astfel, trupele Wolf Gang, The Asteroids Galaxy Tour, Glasvegas și...

Închide