Urmărește-ne în Social Media

Articole

Top 10 melodii despre soare

Publicat

pe

Top 10 melodii despre soare
Top 10 melodii despre soare

Nightwish - Sleeping Sun

Este o baladă scrisă de Tuomas Holopainen și dedicată eclipsei totale de soare ce a avut loc în Europa în anul 1999. Piesa a fost înregistrată în timpul sesiunilor pentru Oceanborn, cel de-al doilea album de studio din cariera trupei.

Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Muzică nouă

Pearl Jam a lansat piesa "Running", cu sunet punk surprinzător

Am văzut și auzit Pearl Jam în multiple ipostaze, dar parcă niciuna atât de alertă precum în "Running". Acest nou single poate fi inclus lejer în playlist-uri de jogging și alte activități sportive.

Publicat

pe

Coperta album Pearl Jam Dark Matter
Coperta album Pearl Jam Dark Matter │ FOTO: Pearl Jam

La începutul anului 2024, Pearl Jam ne-a oferit single-ul "Dark Matter", prima sa piesă nouă după 4 ani de pauză și acum revine cu "Running", cu un ritm mai alert decât ne-a obișnuit. Grupul condus de Eddie Vedder se îndreaptă spre rock alternativ și începe track-ul cu un bas de punk, ambele surprize plăcute. De fapt, văzând cât de scurtă este piesa, este clar că avem de-a face cu un imn punk, care l-ar face mândru și pe Iggy Pop.

Pearl Jam își va lansa al 12-lea album de studio, "Dark Matter", pe 19 aprilie 2024, prin casele de discuri Monkeywrench și Republic Records. Aparent, noul single a luat naștere mulțumit basistului Jeff Ament, iar apoi chitaristul Stone Gossard și-a pus amprenta asupra sa. Și chitaristul Mike McCready a venit cu niște acorduri care completează perfect ansamblul.

"Running" a fost una dintre ultimele piese înregistrate pentru albumul nou, sub privirea atentă a producătorului Andrew Watt. Acesta i-a slefuit ultimele două albume lui Ozzy Osbourne și în cazul ultimului s-a lăsat și cu premii Grammy. Înregistrările s-au făcut în legendarul studio Shangri-La al lui Rick Rubin, din Los Angeles.

"Dark Matter" a fost gata în doar 3 săptămâni și are artwork-ul realizat sub forma unei picturi în lumină semnată Alexandr Gnezdilov. Totul s-a făcut cu ajutorul unui caleidoscop de mari dimensiuni. Fiecare literă vizibilă pe copertă a fost capturată individual și scrisă de mână în aer cu o lanternă specială pentru a crea un efect de perlă luminoasă.

Pearl Jam își va lansa albumul printr-un eveniment cinematic exclusiv, "Pearl Jam - Dark Matter - Global Theatrical Experience - One Night Only", pe 16 aprilie, în Dolby Atmos. Va fi proiectat în peste 30 de țări. LP-ul cel nou are 11 piese și este un material ceva mai heavy și încărcat de ideea de frăție între muzicieni.

Citește în continuare

Muzică și film

O serie de patru documentare The Beatles va fi lansată în 2027

Ce este mai interesant decât un documentar despre The Beatles? Patru documentare despre legendara trupă. Regizorul Sam Mendes pregătește patru filme, fiecare concentrându-se pe câte un membru al formației. Găsești în articol mai multe detalii.

Publicat

pe

Videoclip The Beatles - Now And Then
Videoclip The Beatles - Now And Then │ FOTO: captură YouTube

O serie de filme documentare despre The Beatles este în prezent în lucru sub regia lui Sam Mendes. Proiectul a primit o aprobare oficială. Cele patru filme vor spune povești interconectate, câte una din punctul de vedere al fiecărui membru al trupei. Sony Pictures a achiziționat drepturile asupra filmelor și intenționează să le lanseze pe toate în 2027.

Sam Mendes va produce filmele împreună cu Pippa Harris de la Neal Street Productions, Julie Pastor de la Neal Street și Jeff Jones, care este CEO al companiei The Beatles Apple Corps Ltd. Acesta din urmă a declarat:

"Apple Corps este încântat să colaboreze cu Sam, Pippa și Julie pentru a explora povestea unică a fiecărui membru Beatles și pentru a le aduce împreună într-un mod captivant și inovator. Sprijinul adus de Sony Pictures, susținând scopul și viziunea creativă a proiectului încă de la început, a fost de neprețuit pentru noi toți."

Multe aspecte rămân de rezolvat, inclusiv distribuția, dar și scenariștii. Documentarul în patru părți al lui Mendes este doar cel mai recent proiect care prezintă istoria The Beatles. În 2021, Peter Jackson a lansat în premieră "The Beatles: Get Back", un documentar de opt ore axat pe realizarea albumului "Let It Be".

Recentele lansări din industria cinematografică arată că documentare muzicale câștigă din ce în ce mai mult teren, dar și o apreciere reală din partea publicului. De exemplu, "Bob Marley: One Love" s-a bucurat de succes, ca să nu mai vorbim de "Taylor Swift: The Eras Tour", care a obținut la box office-ul global 261 de milioane de dolari. În plus, alte proiecte din această categorie fie așteaptă să primească undă verde, fie sunt deja în lucru. Menționăm aici un documentar despre Bee Gees, regizat de Ridley Scott, și un film biografic despre Michael Jackson, realizat de Antoine Fuqua pentru Lionsgate.

Citește în continuare

Muzică și film

A fost lansată coloana sonoră a filmului "Bob Marley: One Love" - TRACKLIST

Coloana sonoră cuprinde 17 dintre cele mai cunoscute înregistrări ale lui Bob Marley, care vor fi prezentate în drama biografică regizată de Reinaldo Marcus Green. Găsești în articol mai multe detalii.

Publicat

pe

Soundtrack "Bob Marley: One Love"
Soundtrack "Bob Marley: One Love" │ FOTO: "Bob Marley: One Love"

Muzica de pe coloana sonoră a filmului "Bob Marley: One Love" este extrasă din mai multe albume celebre ale regretatului artist: "Catch a Fire"  (1973), "Burnin" (1973), "Rastaman Vibration" (1976), "Exodus" (1977), "Kaya" ( 1978), "Uprising" (1980), iar câteva melodii provin compilația de hit-uri "Legend". Recunoscut drept cel mai bine vândut album reggae din toate timpurile, a petrecut peste 800 de săptămâni în topul Billboard 200 și a depășit recent vânzări de 18 milioane de exemplare în S.U.A.

Soundtrack-ul filmului este acum disponibil în Dolby Atmos, mixată de Nick Rives, care a mixat și albumele "Legend", "Exodus", "Catch A Fire" și "Burnin", în colaborare cu familia Marley. Cu Dolby Atmos, fanii vor experimenta fiecare detaliu din clasicele piese ale lui Bob Marley.

"Bob Marley: One Love" sărbătorește viața și muzica celui care a inspirat generații prin mesajul său de iubire și unitate. Pentru prima dată pe marele ecran, descoperim povestea marcantă a lui Bob despre depășirea piedicilor și parcursul artistic din spatele muzicii sale revoluționare. Produs în parteneriat cu familia Marley și avându-l în rolul principal pe Kingsley Ben-Adir și pe Lashana Lynch în rolul soției sale Rita, "Bob Marley: One Love" are premiera în cinematografele din România pe 16 februarie 2024.

Concentrându-se pe o perioadă crucială și tumultoasă din viața sa, filmul cuprinde tentativa de asasinat din decembrie 1976 de la casa sa din Kingston, pe fondul unei perioade de violență politică intensă din Jamaica, prezența sa uluitoare la concertul Smile Jamaica la două zile după atac, șederea sa în Anglia, unde a înregistrat cel mai bine vândut album al său, "Exodus" și revenirea în Jamaica, la concertul One Love Peace din aprilie 1978.

Tracklist "Bob Marley: One Love"

  • Get Up, Stand Up
  • Roots, Rock, Reggae
  • I Shot The Sheriff
  • No More Trouble
  • War/No More Trouble (Film Version)
  • So Jah S'eh (Film Version)
  • Natural Mystic
  • Turn Your Lights Down Low
  • Exodus
  • Jamming
  • Concrete Jungle
  • No Woman, No Cry (Live at the Rainbow, 4th June, 1977)
  • Three Little Birds
  • Redemption Song
  • One Love/People Get Ready
  • Is This Love
  • Rastaman Chant
Citește în continuare

Trending