Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

The Stone Roses concertează în România

Publicat

pe

The Stone Roses
The Stone Roses

Trupa The Stone Roses, reunită anul trecut în formula originală, va susține anul acesta un concert în cadrul Festivalului Summer Well 2012. Englezii vor concerta pe 12 august pe scena de pe Domeniul Stirbey din Buftea, alături alte nume mari precum Hurts, The Vaccines, Wolf Gang, The Asteroids Galaxy Tour sau Citizens!.

The Stone Roses

The Stone Roses s-a format în 1983 în Manchester și a devenit unul dintre cele mai active și reprezentative  grupuri ale mișcării muzicale din acea perioadă. Ian Brown – voce, John Squire – chitară, Gary ”Mani” Mounfield – bas, Alan ”Reni” Wren – tobe au dus The Stone Roses pe culmile succesului.

După lansarea albumului de debut în 1989, trupa a decis să semneze un contract cu o casă de discuri importantă. Însă, cea de care aparținea atunci formația, Silverstone, nu a vrut să renunțe la contract, fapt ce a dus la o lungă luptă în justiție. Într-un final, The Stone Roses a semnat cu Geffen Records în 1991 și a lansat cel de-al doilea material discografic, ”Second Coming” în 1994.

La scurt timp grupul a plecat într-un turneu de promovare dar în timpul acestuia Reni a decis să părăsească formația. Acesta a fost urmat Squire și componența formației s-a tot modificat în timpul turneului până când The Stone Roses a dispărut de pe scena muzicii rock, în 1996. În 2011 în cadrul unei conferințe de presă formația a anunțat că se va reuni în formula originală.

Abonamentele la Summer Well 2012

  • 99 lei – în perioada 12-21 aprilie – exclusiv din magazinele Orange
  • TBA – după această dată – vor fi disponibile şi online

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Festivalul Summer Well 2012
Festivaluri sâmbătă, 11 august 2012

Summer Well 2012

Loc
Domeniul Știrbey

Trending