Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 Laura Bretan intervievată de InfoMusic pe 3 decembrie 2019Cu gândul la 2020, Laura Bretan vorbește despre majorat, viitorul album și un turneu extins INFO CONCERT:
Electric Castle Festival 2020
INFO CONCERT:
Summer Well 2020
INFO CONCERT:
Avishai Cohen
INFO CONCERT:
Celine Dion
INFO CONCERT:
Neversea 2020

Taraf de Haidouks, Vrelo și Lemon Bocket Orkestra, live la International Romani Art Festival

Taraf de Haidouks (România), Vrelo (Serbia) și Lemon Bocket Orkestra (Canada) sunt cele mai noi confirmări din line-up-ul International Romani Art Festival (IRAF). Festivalul se va desfășura în perioada 7... Continuare »
IRAF la Bucuresti

Taraf de Haidouks (România), Vrelo (Serbia) și Lemon Bocket Orkestra (Canada) sunt cele mai noi confirmări din line-up-ul International Romani Art Festival (IRAF).

IRAF la Bucuresti

Festivalul se va desfășura în perioada 7 - 10 iunie la București și va aduce în fața publicului 80 de artiști din 11 țări. Până acum pe afișul evenimentului și-au mai trecut numele și Lulo Reinhardt, strănepotul figurii legendare a jazzului, Django Reinhardt și trupa Antwerp Gypsy Ska Orkestra.

Taraf de Haidouks a debutat discografic în 1991 și s-a bucurat rapid de un succes nemăsurat, cucerind toate scenele pe care au urcat, de la Tokyo la New York și impunându-se ca un simbol de referință în ceea ce privește fabuloasa experiență a muzicii rome.

Vrelo, trupa originară din Serbia s-a înfiinţat în anul 1999 la iniţiativa lui Natasa Tomic. În cariera de peste un deceniu, formaţia se poate lăuda cu locul al 2 lea la Competiţia BBC The next Big Thing din 2007, desfăşurată la Londra, în cadrul căreia s-au înscris 2500 de trupe din 88 de ţări. În anul 2003 Vrelo a semnat coloana sonoră a filmului Life is a Miracle a lui Emir Kuturica, cooperare ce adus în 2007 la includerea trupei în distribuţia operei punk Time of The Gypsies a celebrului regizor.

The Lemon Bucket Orkestra este o trupă canadiană formată în 2010 în Toronto, ce se descrie ca fiind o Balkan-Klezmer-Gypsy-Punk-Super-Party-Band. Cei 14 membri ai formației vor veni să încingă spiritele la București cu acordurile pieselor incluse pe albumului Cheeky, lansat în 2011.

Recunoscut şi premiat la nivel internaţional, IRAF aduce în cele 4 zile ale sale peste 30 de activităţi, reunind în programul său reprezentaţii artistice şi de meşteşug din toate genurile şi formele de la muzică, dans, teatru, film, fotografie, modă, lansări de carte, până la prestaţii stradale, târguri de meşteşugari şi activităţi pentru persoanele private de libertate, la acestea adăugându-se numeroase acţiuni de informare şi implicare socială (dezbateri, mese rotunde, workshopuri) şi activităţi dedicate copiilor. Totul într-un mediu multicultural, dinamic şi surprinzător, care urmează să aducă în faţa publicului lucrări, reprezentaţii, iniţiative şi oameni de valoare din 11 ţări.

Alina Coman este Redactor colaborator la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Arnesen Blues Band va concerta la EUROPAfest 2012

Arnesen Blues Band, una dintre cele mai populare trupe de blues din Europa, va concerta pe 6 mai la Teatrul...

Închide