Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

John Mayall concertează la București!

Publicat

pe

John Mayall
John Mayall

Părintele mișcării blues din Marea Britanie, John Mayall va susține un spectacol la Sala Palatului pe 11 noiembrie 2012.

Mayall este un interpret, compozitor și multi-instrumentist englez cu o carieră ce se întinde pe o durată de peste 50 de ani.

Artistul s-a născut în 1933, într-un sat din apropiere de Manchester . La sfârșitul anilor 60 s-a mutat în Londra, unde s-a lansat sub numele de John Mayall’s Bluesbreakers. După scurt timp s-a întâlnit cu Eric Clapton alături de care a realizat primul hit Bluesbreakers, ”Blues Breakers cu Eric Clapton”, în 1966.

John Mayall

John Mayall

John Mayall a cunoscut succesul și în Statele Unite, iar în 1969 a lansat albumul acustic live ”The Tourning Point”. Unele dintre cele mai apreciate materiale înregistrate de Mayall de-alungul anilor sunt: ”Behind The Iron Curtain”, ”Chicago Line”, ”A Sense Of Place” și ”Wake Up Call”.

John Mayall este cunoscut ca unul dintre artiștii reprezentativi ai rock blues-ului britanic, iat trupa sa The Bluesbreakers a fost în anii 60 o școală pentru muzicienii din acea perioadă. Astfel, mulți artiști au făcut parte din trupă, înainte de a deveni celebrii. Printre aceștia se numără chitariștii Peter Green, Mick Taylor și Eric Clapton, care a ajutat la popularizarea blues-ului în Marea Britanie.

În 2005 John Mayall a fost trecut în lista de onoare ca Ofițer al Ordinului Imperiului Britanic.

După ce a lansat 57 de albume, artistul, în vârstă de 75 de ani, păstrează blues-ul viu prin concertele sale incredibile, după cum puteți vedea în înregistrarea de mai jos.

Prețurile biletelor sunt: 75, 100, 150, 200, 250 și 300 lei.

Biletele sunt disponibile pe în oficiile Poștei Române semnalizate Bilete.ro, în rețeaua Eventim, magazinele Germanos, Orange, Vodafon, Domo, Sala Palatului și online pe www.bilete.ro și www.eventim.ro. Evenimentul este organizat de Fundația Phoenix.

John Mayall – Room To Move – Live Germania, 1997

Trending