Urmărește-ne în Social Media

Toate stirile

Jeunesses International Violin Competition în cadrul EUROPAfest 2012

Publicat

pe

Jeunesses International Violin Competition în cadrul EUROPAfest 2012
Jeunesses International Violin Competition în cadrul EUROPAfest 2012

Jeunesses International Violin Competition în cadrul EUROPAfest 2012EUROPAfest este singurul festival din Europa care reuneşte 4 genuri muzicale - jazz, blues, pop şi muzică clasică. Ediţia din acest va avea loc sub sloganul "It's all about live quality music!" și se va desfășura în perioada 4-19 mai.

În perioada 12 - 19 mai, în cadrul EUROPAfest se va avea loc ediţia cu nr. 19 a Jeunesses Internaţional Music Competition, eveniment ce va aduce pe scena din Bucureşti 138 de violonişti din 38 de țări.

Jeunesses Internaţional Music Competition 2012 este un eveniment de ţinută, care s-a remarcat nu doar prin calitatea muzicală prezentată, ci şi prin carierele de succes de care s-au bucurat laureaţii săi - Remus Azoiței, în prezent Prof. la Royal Academy of Music în London, Alexandru Tomescu, câştigătorul viorii Stradivarius, Rita Meier – solista a Operei Zurich, fiind doar câteva exemple în acest sens.

Depăşind graniţele unui concurs tradiţional de muzică clasică, evenimentul include master-class-uri conduse de specialişti internaţionali şi prezintă concerte de muzică clasică pentru iubitorii genului. Între spaţiile alese de organizatori pentru evenimentele din cadrul concursului se număra Biblioteca Central Universitară “Carol I” şi Teatrul Odeon.

Datorită faptului că evenimentul și-a asumat încă de la prima ediție rolul de educare şi apropiere a publicului faţă de muzica clasică, organizatorii permit în limita locurilor disponibile accesul liber al elevilor la manifestări.

Trending