Urmărește-ne în Social Media

Toate stirile

Vița de Vie vorbește despre Concertul Aniversar

Publicat

pe

Adrian Despot (Vița de Vie)
Adrian Despot (Vița de Vie)

Vița de Vie a susținut astăzi o conferință de presă la Hotel Caro pentru a anunța un nou spectacol, pe 23 Martie în clubul Jukebox Venue. Urmăriți mai jos înregistrarea a principalelor momente din timpul întâlnirii cu Adrian Despot și colegii săi.

Vița de Vie în conferința de presă (Hotel Caro, 16.03.2012)

Vița de Vie în conferința de presă (Hotel Caro, 16.03.2012)

Trupa Vița de Vie va susține Concertul Aniversar de 15 ani, marți, 20 martie 2012, la Opera Națională București, începând cu ora 20.00, cu casa închisă. Din fericire, fanii care nu au mai găsit biletele la spectacol pot vedea concertul acustic Vița de Vie în Jukebox Venue, pe 23 martie, începând cu ora 21.00.

Concertul integral acustic este o noutate pentru  Vița de Vie, muzicienii declarând că au căutat întotdeauna noi provocări. Adrian Despot a mărturisit că au mari emoții pentru concertul din capitală, cântarea fiind foarte diferită față de varianta electrică.

”Deși sunt 20 de piese vechi, deoarece le cântăm în variantă acustică, vor fi 20 de piese noi”

De asemenea, solistul a continuat să explice că pentru variantele acustice au muncit foarte mult și au fost nevoiți să modifice unele piese, atât din punct de vedere al structurii muzicale, dar și al versurilor.

Membrii formației au mai dezvăluit că pregătesc un turneu național și că spectacolul de la București va fi înregistrat cu mai multe camere. Nu se previzionează lansarea vreunui DVD live, ci eventual comercializarea pe site-ul oficial al formației.

Cei din Vița de Vie au mai recunoscut că sunt egoiști, în sensul că fac muzică în primul rând pentru ei.

Adrian Despot (Vița de Vie)

Adrian Despot (Vița de Vie)

”Piesele trebuie să ne placă nouă ca să le cântăm în concerte. Nu facem muzică de dragul altora. Din fericire muzica noastră a plăcut, iar fanii ne-au acceptat, deși nu am fost o trupă constantă din punct de vedere muzical și am încercat mereu stiluri diferite”.

La un moment dat, întrebările ziariștilor prezenți la conferință nu au putut evita subiectul ”industriei muzicale rock” din România, astfel că s-a discutat despre evoluția rockului, despre calitatea muzicii autohtone și despre felul în care este educat publicul din punct de vedere muzical.

Despot a mărturisit că din punctul său de vedere ”lanțul se strânge din ce în ce mai mult în jurul muzicii rock”, iar promovarea pe care rockul o avea în anii 90 era mai mare decât acum, când media pune accentul pe can-can-uri.

Sorin Dănescu (Vița de Vie)

Sorin Dănescu (Vița de Vie)

De ce au emoții? Cum au colaborat cu AlexandrinaTudor Chirilă și Eugen Caminshi? De ce au ales ca locație Opera Națională? Cum se simt după 15 ani de activitate muzicală? Aflați răspunsurile în materialul video de mai jos.

Trending