Urmărește-ne în Social Media

Articole

Top 10 melodii de primăvară

Reascultă cele mai frumoase 10 melodii despre Primăvară! Primește această recomandare drept un Mărțișor muzical din partea echipei InfoMusic pentru toate gusturile.

Publicat

pe

InfoMusic vă oferă un Mărțișor muzical
InfoMusic vă oferă un Mărțișor muzical │ FOTO: Aneresia W. aneresia.deviantart.com

Luna Martie marchează trecerea de la natura amorțită la cea colorată în verdele copacilor ce încep să înmugurească. Primăvara, anotimpul renașterii, al vieții și al speranței vine cu optimism și căldură. În România celebrăm acest anotimp prin sărbătoarea Mărțișorului, simbol al lunii martie. Tradiția spune că reprezintă firul zilelor din an tors de Baba Dochia în timp ce urca cu oile pe munte. Culoarea albă reprezintă frigul iernii ce se încheie, iar cea roșie căldura verii pe cale să se instaleze. Echipa InfoMusic vă oferă un mărțișor muzical, compus din piese românești despre primăvară menite să satisfacă gusturi cât mai variate.

Vama Veche - Primăvara

O colaborare extrem de reușită între Mara și Vama Veche, care din păcate nu s-a bucurat de o promovare în media, dar care merită să ajungă la ascultător măcar o dată, într-o zi de primăvară. Înainte de a începe muzica, iată cum descrie în cuvinte Tudor Chirilă o primă zi din anotimpul renașterii:

"Când am ieșit astăzi din casă iarna ceda insistențelor primăverii ca o femeie dezolată și dezorientată care nu reușește să reziste farmecelor unui bărbat atrăgător.

E acel miros al primăverii pe care îl știm cu toții. Atunci când simțim că se sfârșește, dar mai ales că începe. E ceva sublim și măreț în schimbarea anotimpurilor care parcă vindecă, pentru un timp scurt, orice rană omenească acumulată peste iarnă. E ca și cum sufletul intră într-o comă indusă sau într-un soi de meditație care îi netezește asperitățile și îl șlefuiește întru perfecțiune.

Apoi, miracolul se sfârșește, primăvara se instalează. Închideți televizoarele și lăsați-i să se bălăcărească singuri. Aveți nevoie de liniște, de dragoste și de speranță. Nu le găsiți la televizor. Ci în parfumul etern al primăverii." - Tudor Chirilă - Se apropie...(4 martie 2011)

Holograf - Primăvara începe cu tine

Piesa a fost lansată de Holograf în anul 2009 și se bucură de un videoclip ale cărui scenariu și regie sunt semnate de Marian Crișan. "Primăvara începe cu tine" a fost extrem de bine primită de public, fiind una dintre dintre cele mai difuzate piese din acea perioadă. În plus, cântecul dă numele celui de-al 15-lea album al trupei, o compilație cu cele mai bune balade lansate de-a lungul carierei.

"Primăvara cred că e un moment în care trebuie să ne dezghețăm puțim după o iarnă lungă și friguroasă și să privim cu optimism la criza asta care ne înconjoară. Noi ne-am gândit să le facem o surpriză plăcută tuturor și să începem primăvara așa cum o începem noi de 31 de ani - cu cântec", declara Dan Bittman în 2009 pentru apropo.ro.

Pasărea Colibri - Vis de primăvară

Formată în 1992, la inițiativă artiștilor Mircea Baniciu, Mircea Vintilă și Florian Pittiș, trupa Pasărea Colibri rămâne o emblemă a muzicii folk - rock din țara noastră. Muzica grupului a încântat sufletele românilor și a venit într-o perioadă, în care socitatea culturală avea nevoie de un suflu nou. Nu putem să vorbim despre un playlist de primăvară fără să reascultăm piesa "Vis de primăvară", ale cărui versuri sunt, precum textele lui Caragiale, foarte actuale.

Zdob și Zdub - Primăvara

Primăvara înseamnă veselie, renaștere, viață, iar cei de la Zdob și Zdub știu mereu să trezească viața în noi prin muzica lor. Ritmurile de rock alternativ cu influențe puternice din folclor dau naștere ușor unei bătai din picior acompaniată de un zâmbet. Cum spun versurile:

"Toată lumea, hai la joc!
Sar scânteile din foc.
Un pahar de vin gustos,
Joacă fetele frumos.

Primăvara vine-n țară,
Primăvara vine-n sat,
Primăvara vine-n casă,
Primăvara vine-n cap."

Tudor Gheorghe - Primăvara mea

Tudor Gheorghe nu are doar o piesă dedicată anotimpului renașterii, ci un întreg spectacol pe care îl susține în fiecare an în România. Intitulată "Primăvara Simfonic", reprezentația maestrului este plină de emoție și reprezintă de fiecare dată o exploatarea unor noi dimensiuni sonore, inconfundabile stilului unic al artistului. Poezia și muzica sunt îmbinate într-o manifestare a sufletului uman plină de senzații acustice înălțătoare. Piesa "Primăvara mea" reprezintă un mic fragment din întreaga poveste pe care Tudor Gheorghe o împărtășește publicului român.

Direcția 5 feat. Andra - Primele zile de primăvară

În 2011 Direcția 5 a lansat albumul "Beautiful Jazz Duets", un material alcătuit din colaborări cu unele dintre cele mai bune voci feminine din muzica românească. Printre acestea se numără și o baladă caldă interpretată alături de Andra. "Primele zile de primăvară" este o piesă de iubire, plină de sesibilitate. Aceasta reprezintă cea de-a doua colaborare dintre artistă și Direcția 5, prima fiind melodia "Ploaia", inclusă pe materialul "Duete" din 2002.

Haarp Cord - Primăvara feat. Chimie

După rock, folk, pop și folclor avem o primăvară și pe ritmuri de hip-hop. Cântecul este interpretat de grupul Haarp Cord în colaborare cu  Chimie și este inclus pe albumul "Vremurile Din Urmă". Acesta prezintă o perspectivă mai dramatică, iar versurile transmit o stare mixată, de speranță, dar apăsătoare în același timp. În plus, saxofonul oferă o notă melancolică.

Silent Strike - Primăvara

Pentru că dorim să încântăm fanii (aproape) tuturor genurilor muzicale, am selectat și o piesă tehno-electro-ambientală, dedicată primăverii. Piesa este semnată de Silent Strike, un compozitor de muzică electronică apreciat pe plaiurile mioritice. Acesta a deschis concerte importante precum Faithless, Amon Tobin, Saul Williams, Bonobo, Venetian Snares, Recoil, Jazzanova sau Meeble și colaborează constant cu rapperi români.

Direcția 5 - O zi de primăvară

Direcția 5 se află cu încă o piesă în nominalizările noastre, de această dată fiind vorba doar de o compoziție instrumentală, fără voce. "O zi de primăvară" este melodia ce dă titlul unui întreg album dedicat anotimpului, pe care formația l-a lansat în 2005. Piesa este asemeni unui boboc ce răsare în primele zile de căldură și care încet-încet crește până devine o floare matură plină de culoare.

Antonio Vivaldi - Spring (Primavara)

Nu există primăvară fără compoziția lui Vivaldi din celebra operă "The Four Seasons". Compusă în 1723, aceasta reprezintă o capodoperă muzicală, fiind una dintre cele mai populare piese din perioada barocă. Considerată un imn al primăverii, "Spring" cucerește în fiecare an sufletele unor noi generații, ceea ce o face o piesă nemuritoare.

Concerte & turnee

Află lineup-ul complet al festivalului Massif 2024

Festivalul Massif se pregătește de o nouă ediție de neratat pentru iubitorii de muzică și activități montane. Organizatorii au completat lineup-ul și te invităm să-l afli și tu în articol.

Publicat

pe

Poze Massif 2023 in Poiana Brasov

În Poiana Brașov, în perioada 14-17 martie, fanii se vor bucura de cele mai tari petreceri alături de artiștii prezenți în festival pe scena principală, G.O.A.T. (Greatest Of All Time), Massif x Nuba VIP Afterparty, George Music Hideout și la apres-ski-urile partenere, Nuba Chalet Stage și Yager Chalet Stage.

Mainstage

Mahmut Orhan, Claptone, maestrul afro-tech Shimza, unul dintre cei mai frumoși nebuni ai scenei electronice, GORDO, la care se adaugă producătorul deep house, Grigoré, sunt artiștii care vor ajunge la scena principală Massif, în cele patru zile de festival, alături de Dirty Nano, Mahony, HVMZA, Valeron, Sezer Uysal, Adrian Șaguna, Arias, Dark & Menthol, Day Dreamers (Marwan Dua, Dub Fx, Woodnote), Akos.

G.O.A.T. Stage

Chase & Status, Netsky, Wilkinson, Dub FX feat. Woodnote, Villain, DWLS, HVNDS, Grasu XXL, Șuie Paparude, CTC, Puya, Aurik & Pelin, 4AWL, Andi Moisescu, The Hollygood Gang, Killa Fonic, Deliric x Silent Strike, Cucugram b2b Deny, Memphis and Blocksberg, Pappa M & Mc Dylma și Hip-Hop Takeovers vor genera euforie la scena G.O.A.T.

Iubitorii de drum and bass și dubstep au toate motivele să-vină la Massif. Anul acesta, în Poiana Brașov, vor ajunge Saul Milton și Will Kennard, membrii legendarului proiect Chase & Status.

Scenele Massif x Nuba VIP Afterparty și La Yager Chalet

Scena Massif x Nuba VIP Afterparty asigură distracția de seară cu The Hollygood Gang, Deny, Poltom, Grigoré și Dirty Nano.

Cele mai cunoscute apres-ski-uri din România vor găzdui petreceri unice pentru fanii festivalului Massif, pe timp de zi. La Yager Chalet Stage fanii vor petrece alături de 4AWL, Adrian Șaguna, Andi Moisescu, Andrew Maze, Deny, Fogoros & Modoi, HVMZA, Just Eddie & Norris Gabriel, Marinesc Who, MC Răzvan Stroe, Paul Damixie, Rux, Poltom, Sezer Uysal și Shaun Warner.

Ce artiști români cântă la Massif 2024

Cele mai cunoscute nume din muzica românească Killa Fonic, Puya, CTC, Deliric x Silent Strike, Dirty Nano, Grasu XXL, HVNDS, Șuie Paparude, alături de artiști consacrați din dubstep, grime, trap, hip-hop și dance, vor ajunge în luna martie în Poiana Brașov pentru cea de-a doua experiență Massif.

Organizatorii promit o producție care va duce entertainment-ul de iarnă din România la un alt nivel, iar festivalul Massif va transforma, pentru al doilea an la rând, stațiunea Poiana Brașov în cea mai dorită și căutată destinație montană de către tinerii din Europa.

Prețuri bilete Massif 2024

  • Abonamentele și biletele de o zi pentru ediția din acest an a festivalului Massif se găsesc online, la prețuri ce pornesc de la 39 de euro + taxe. Pentru mai multe detalii, accesează agenda InfoMusic.
Citește în continuare

Concerte & turnee

Chase & Status, Mahmut Orhan, Netsky se numără printre artiștii adăugați în lineup-ul Massif 2024

Festivalul Massif a anunțat noi artiști care vor ajunge în Poiana Brașov, în perioada 14-17 martie 2024. Organizatorii sunt hotărâți să transforme această destinație montană în locul ideal pentru toți cei care sunt în căutare de experiențe memorabile.

Publicat

pe

Ian la Massif 2023 in Poiana Brasov

Pentru cea de-a doua ediție, organizatorii Massif adoptă o abordare îndrăzneață, îmbinând cele mai tari activități montane cu diversitatea de genuri muzicale. Primului val de artiști anunțat la sfârșitul anului trecut i se adaugă acum alte nume celebre din industria muzicală. Este vorba despre Chase & Status, Mahmut Orhan, Netsky și Valeron. Alături de ei, cei mai apreciați artiști români se alătură lineup-ului, precum Puya, CTC, Deliric x Silent Strike, Dirty Nano, Grasu XXL, HVNDS, Șuie Paparude și The HollyGood Gang.

Chase & Status, una dintre trupele britanice de succes ale ultimelor decenii, s-a bucurat de recunoaștere la nivel global și a câștigat milioane de fani. Trupa a luat naștere în 2003, iar membrii Saul Milton (Chase) și Will Kennard (Status) au reușit să cucerească scena muzicală cu hit-uri precum "Time", "End Credits" sau colaborarea de succes cu Tom Grennan, "All goes Wrong". Transformându-și pasiunea pentru cultura rave într-o carieră remarcabilă, muzicienii au construit un palmares impresionant care include spectacole live explozive și proiecte care i-au consacrat la nivel internațional.

Mahmut Orhan este DJ și producător de origine turcă. Succesul său pe plan internațional a venit odată cu piesa instrumentală "Age of Emotions" în 2015, iar popularitatea sa a crescut în 2016 odată cu hit-ul "Feel", în colaborare cu Sena Şener, care a dominat topurile muzicale în mai multe țări, inclusiv în România. Mahmut Orhan a continuat să atragă atenția cu remixul "Game of Thrones" sau cu piesa "Save Me" alături de artista româncă Eneli.

De la nominalizarea la categoria "Best Upcoming Producer", la Drum & Bass Arena Awards, în doar câteva luni de la prima sa lansare în 2010, până la a primi onoarea de a fi ales ambasador muzical al echipei olimpice belgiene și a primi în 2015 Premiul Cultural Flemish pentru muzică, devenind primul DJ și producător care primește această recunoaștere, Netsky continuă să urce fără piedici în clasamentul internațional.

Valeron este recunoscut ca fiind cel mai apreciat DJ din insula Mykonos, aducând un plus de savoare scenei muzicale locale prin melodiile lui deep house și electronic. A devenit fondatorul casei de producție Bercana Music și a lansat două albume, "Amare" și "Aigaio". Ceea ce face Valeron special este modul în care îmbină instrumentele tradiționale grecești cu ritmurile electronice. Prin contribuțiile sale, Valeron aduce un suflu proaspăt și inovator în peisajul muzical din Mykonos, creând o legătură unică între tradiția grecească și sunetele moderne electronice.

Prețuri abonamente Massif 2024

  • Abonamentele pentru Massif 2024 se găsesc online, la prețuri cuprinse între 59 euro (+taxe) și 149 euro (+taxe). Sunt disponibile și bilete pe zi, la prețul de 27 de euro (+taxe). Pentru mai multe detalii despre bilete și modalitatea de achiziționare, te invităm să accesezi agenda InfoMusic.
Citește în continuare

Concerte & turnee

Află ce concerte în aer liber au loc de Revelion 2024

A început numărătoarea inversă pentru trecerea în noul an, eveniment celebrat cu muzică și dans. Pentru cei care nu vor să stea acasă în noaptea dintre ani, dar nici nu vor să dea o avere pentru o petrecere la restaurant, există și varianta unui concert în aer liber, cu acces gratuit. Îți prezentăm câteva idei în acest sens.

Publicat

pe

Fan filmând cu telefonul concertul
Fan filmând cu telefonul concertul │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Tradiția Revelionului în aer liber continuă și în acest an cu spectacole în marile orașe din țară. Românii și străinii, deopotrivă, sunt așteptați să-i asculte live pe cei mai apreciați artiști, să fredoneze piese cunoscute și să își etaleze cele mai bune mișcări de dans. Temperaturile primăvăratice oferă cadrul perfect pentru o distracție în aer liber, ce va fi încununată de spectaculoase focuri de artificii la miezul nopții.

Reverie de iarnă - Revelion 2024 în București

Primăria Sectorului 3 continuă tradiționala petrecere de Revelion din Parcul Titan și organizează pe 31 decembrie un eveniment la care nume sonore din industria muzicală vor participa. Smiley, Irina Rimes, Holograf, Bitză, Cobzality, Alexia și Sasha Lopez vor urca pe scenă și vor bucura spectatorii cu cele mai îndrăgite piese.

Revelion 2024 în Arad

Orașul Arad va găzdui tradiționalul spectacol dedicat trecerii dintre ani pe platoul din fața Primăriei. Pe scenă vor urca Cargo, Dragoș Moldovan, trupa Progresiv A și Springtime Band.

Revelion 2024 în Brașov

Piața Sfatului din Brașov găzduiește o dublă petrecere de Revelion. Pe 30 și 31 decembrie, participanții vor asculta muzică de la Partydul Kiss FM, Cosmin Soare, Lexu, ROA, DJ Dark, MC Marian Maican și Paul Groove.

Revelion 2024 în Cluj-Napoca

În Piața Unirii din Cluj-Napoca a fost pregătită o petrecere cu artificii, concerte și șampanie. Programul ultimei zile a anului 2023 va fi deschis de Ad Libitum Voices care urcă pe scena din Piața Unirii la ora 22:00, urmată de trupa Compact la ora 23:00.

Tot în Piața Unirii va avea loc un impresionant spectacol de artificii la ora 00:00, care va marca trecerea în Noul An. Concertele continuă cu trupa Royal Avenue de la 00:10.

Revelion 2024 în Craiova

Trecerea în noul an va fi celebrată la Craiova printr-un show incendiar, ce se va desfășura pe Strada A.I. Cuza, Zona Universitate. Pe scenă vor urca MIRA, Raluka x Balkanic, DJ Emil Safta, The Southern Coackroachers și MC Cringureanu Tom.

Revelion 2024 în Iași

Primăria Municipiului Iași va organiza în noaptea dintre ani o petrecere de Revelion ce va avea loc în Piața Palatului Culturii. Andra Botez, DJ Line, JO și JUNO vor susține concerte începând cu ora 21:00.

Revelion 2024 în Sibiu

Trecerea dintre ani va fi celebrată la Sibiu printr-un adevărat spectacol organizat în Piața Mare. Pe scenă vor urca Lupii lui Calancea și Surorile Osoianu, împreună cu o orchestră folclorică. Artiștii au conceput un show cu muzică și lumini ce va dura aproximativ 2 ore. De warm-up se va ocupa DJ Funky Drop, care își va începe set-ul o oră mai devreme.

Revelion 2024 în Timișoara

Pe 31 decembrie, timișorenii sunt așteptați în Piața Victoriei la o petrecere de Revelion de neratat, unde vor interpreta The Motans, Pragu' de Sus, Dincolo de Ziduri, Phaser, Blazzaj, TM Groove, Versus, Monokrom.

Citește în continuare

Trending