Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 INFO CONCERT:
James Arthur
Vama concertează la Arenele Romane: "Ne-a fost dor de voi, ne ard buzele să cântăm" Toboșarul Scorpions confirmă că a avut coronavirus și oferă detalii despre starea lui de sănătate Juriu X Factor 2020Componența juriului X Factor se schimbă în 2020, "surprizele" aduc noi scântei în formatul emisiunii David Gilmour - Rattle That Lock (Live At Pompeii 2016)Prima piesă a lui David Gilmour după o pauză de 5 ani, "Yes, I Have Ghosts", este o colaborare cu fiica sa - AUDIO Mickey Madden, basistul Maroon 5Basistul Maroon 5 a fost arestat pentru violență domestică

The Beatles - talent în stare brută, fără teorie muzicală

The Beatles au modelat istoria prin melodiile lor, dar nici unul dintre membri nu știa teorie muzicală. Nici un membru din Beatles nu știa să citească partituri Zvonul conform căruia nici unul... Continuare »
Jehn Lennon & Paul McCartney

Jehn Lennon & Paul McCartney

The Beatles au modelat istoria prin melodiile lor, dar nici unul dintre membri nu știa teorie muzicală.

Nici un membru din Beatles nu știa să citească partituri

Zvonul conform căruia nici unul dintre membri nu știa să citească sau să scrie partituri cu note muzicale apare prin toate rubricile de Fun Facts. Orice fan ar spune că este o prostie, dar chiar John Lennon a spus că este cât se poate de adevărat.

John Lennon

John Lennon

„Consider că Paul şi Ringo se pot compara cu oricare dintre ceilalţi muzicieni rock. Nu din punct de vedere tehnic - nici unul dintre noi nu putea să citească partituri. Nici unul dintre noi nu poate să le scrie. Dar, în postura de muzicieni puri, de oameni inspirați pentru a face sunete, sunt la fel de buni ca oricine altcineva.”

John Lennon, Playboy Magazine

Un miros ciudat și o ocazie ratată

Paul McCartney a avut o încercare când era copil. Tatăl său l-a îndrumat să ia lecții de chitară și Paul chiar a fost la câteva, dar a încetat foarte repede deoarece în casa profesoarei „mirosea ciudat”. McCartney a și fost la preselecție pentru corul de băieți de la Catedrala Liverpool, dar nu a fost ales. Unul dintre motive era că nu știa deloc teorie muzicală.

Nici unul dintre ceilalți nu a încercat măcar, în afară de George Harrison.

George Martin, producător pentru The Beatles și pentru Paul McCartney în mare parte a carierei sale solo, a încercat de multe ori să îl împingă pe McCartney de la spate și să îl convingă să studieze. Odată rafinate, talentul și abilitățile sale puteau atinge cu totul alte culmi. Compozițiile sale puteau să prindă forme care până atunci îi erau inaccesibile. Paul, însă, a fost mereu de părere că talentul său este ceva natural în totalitate și că nu vrea să se complice și să se deruteze.

Paul McCartney

Paul McCartney

Cum făceau muzică?

Știau cum se numesc acordurile, bazându-se la fel ca mulți alti chitariști pe pozițiile degetelor pe grif. John și Paul stăteau față în față și își potriveau mâinile încercand să imite unul poziția celuilalt și să o oglindească.

Ringo spunea că poate să cânte nota Do la pian. Asta înseamna că putea repera Do-ul aparținând octavei de mijloc, orientându-se după cum sunt aranjate clapele albe și negre. Făcea un acord trison ca să obțină Do major și gata! Paul, cu toate că este mult mai abil decât Ringo, cânta la fel, bazându-se pe tipare vizuale de forme de acorduri ca să își dea seama când cânta acordul La sau Fa sau oricare altul.

Jehn Lennon & Paul McCartney

Jehn Lennon & Paul McCartney

Creativitate fără limite

Majoritatea activității lor muzicale s-a bazat tocmai pe faptul că nu știau că nu se poate și puteau să încerce absolut orice le trecea prin cap.

Un exemplu foarte bun este momentul în care scriau „Penny Lane”. Paul McCartney vroia să cânte o frază folosind un bas piccolo, dar Martin i-a spus că notele nu pot fi atinse cu instrumentul pe care îl avea. Paul l-a rugat  pe basist să încerce oricum. El crede că dacă ar fi știut că nu se poate face așa ceva, nu i-ar fi trecut prin minte să încerce și acel fragment din „Penny Lane” nu ar fi existat niciodată în forma în care a fost cântată și înregistrată.

 

The Beatles

The Beatles

Citește mai multe despre John LennonPaul McCartneyThe Beatles
Rux Boga este Colaborator la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Caro Emerald, premiată la Gala ECHO (video)

Caro Emerald a fost recompensată cu trofeul „Best Internaţional Newcomer” în cadrul Galei de decernare a Premiilor Echo 2012, desfăşurată...

Închide