Urmărește-ne în Social Media

Toate stirile

Sun-ta (Electric Fence) - favorita juriului în finala națională Eurovision 2012

Publicat

pe

Trupa Electric Fence (2012)
Trupa Electric Fence (2012)

Piesa "Șun-ta" a trupei Electric Fence a participat la selecția națională Eurovision, obținând primul loc în votul juriului. Dintre cele 15 melodii ce au concurat în seara de 10 martie, melodia “Zaleilah” interpretată de Mandinga a ieșit câștigătoare. "Șun-ta" (Electric Fence) a ocupat în final poziția a doua.

"Șun-ta" este un mix de rock, electro și elemente țigănești. Piesa este interpetată în Rromani, limba ce s-a potrivit cel mai bine liniei instrumentale, potrivit declarațiilor trupei.

Trupa Electric Fence (2012)

Trupa Electric Fence (2012)

Dupa aflarea rezultatelor finale, membrii Electric Fence au declarat:

“Deși am pornit ca 'outsideri' în aceasta competitie, încetul cu încetul piesa noastră s-a făcut auzită și am convins astfel un număr foarte mare de oameni, care, de altfel, ne-au și votat și cărora le mulțumim. Dorim de asemenea să îi mulțumim juriului pentru locul 1 acordat, și suntem onorați de poziția a doua ocupată în finală. Noi facem muzica pe care o simțim și care ne reprezintă, fără a ține cont de ceea ce se poartă, ceea ce se aude pe radio. Cântăm ce ne place și suntem mândri că cei care vin să ne vadă în concerte se reîntorc de fiecare data.

'Șun-ta' a fost un experiment pentru noi și tot publicul nostru a fost cel care ne-a ajutat să înțelegem cât este de specială și că merită să fie ascultată de cât mai multă lume. Ne înclinăm în fața celor care au crezut în noi sâmbătă seara și sperăm să continuăm să îi surprindem cu piesele noastre!”

Încă din primul an de activitate ca trupă, Electric Fence a concurat pentru Eurovision. Melodia „I`m the biggest star” a fost respinsă la preselecţia națională din 2010, însă a deschis calea spre difuzările radio (via Radio Guerrilla). Trupa abordează genurile rock alternative, world, fusion, electro și drum'n'base. Componența actuală îi reunește pe Elena Vasile (voce), David Ciente (clape, samples), Alexandru Dan Andrei (tobe), Tudor Rotarus (bass), Alexandru Mîșu (chitară) și Lucian Indre (inginer de sunet).

Un comentariu

Trending