Urmărește-ne în Social Media

Toate stirile

Rock the City 2012: Machine Head, Godsmack, Black Label Society & alții

Publicat

pe

Rock the City 2012
Rock the City 2012

Rock the City 2012Reprezentanţii D&D East Entertainment, organizatorii festivalului Rock the City, au susţinut la Hard Rock Cafe o conferinţă de presă în cadrul căreia au fost anunţate trupele care vor cânta în ediția 2012 a evenimentului.

Pe lângă trupele pe care ne așteptăm să le vedem la Rock the City - Guns'n'Roses, The Cult pe scenă vor urca și Machine Head, GodsmackUgly Kid Joe, Black Label Society, Within Temptation, Saxon, Pentagram, Lostprophets și Sweet Savage.

Numele Offspring și Faith No More nu au fost confirmate, iar despre un concert Ozzy & Friends în România nu s-a discutat nimic concret, deși există șanse să îi vedem anul acesta.

Aşa cum se vehicula de ceva vreme în presă, festivalul Rock the City 2012 va avea loc în perioada 29 iunie - 1 iulie în cadrul complexului Romexpo din capitală.

rock-the-city-2012Organizatorii au anunţat că la acest eveniment nu se vor comercializa bilete pentru o singură zi, ci doar abonamente ce costă 180 RON pentru Normal Circle, 270 RON pentru Golden Circle și 450 RON pentru zona VIP. Acestor prețuri li se vor adăuga comisioanele.

Pentru detalii despre abonamente și acces la Rock the City 2012 - click AICI.

În fiecare zi vor concerta 5-6 trupe, însumând 8 ore de muzică pe zi! Peste câteva săptămâni, D&D East Entertainment va mai ține încă o conferință de presă în care va anunța programul oficial al evenimentului, noi artiști și alte activități ce vor avea loc în cadrul Rock the City 2012. În fiecare zi a festivalului va concerta cel puțin o trupă din România.

Conferinta D&D East Entertainment despre Rock the City

Muzică nouă

Within Temptation ia poziţie faţă de războiul din Ucraina cu piesa "A Fool's Parade"

Within Temptation continuă să abordeze teme politice şi sociale în piesele sale noi. Tocmai a lansat un single intitulat "A Fool's Parade", care face referire direct la războiul din Ucraina. Se ascultă în articol.

Publicat

pe

Coperta single Within Temptation A Fool's Parade
Coperta single Within Temptation A Fool's Parade │ FOTO: Within Temptation

"A Fool's Parade" este o colaborare cu producătorul ucrainian şi solistul Alex Yarmak. Pe numele său real Oleksandr Yarmak, muzicianul abordează de obicei genul hip-hop şi cântă în rusă şi ucraineană. Versurile sale au teme umoristice sau sociale. Cariera sa începea în 2011, iar artistul este şi actor. Iată poziţia oficială a trupei Within Temptation cu privire la conflict:

"Piesa însăşi serveşte ca o condamnare a acţiunilor mişeleşti ale Rusiei şi face lumină asupra realităţilor dure înfruntate de Ucraina. Filmat pe străzile din Kiev în colaborare cu regizorul Indy Hait, videoclipul o prezintă pe Sharon lângă repere ucrainiene importante. Videoclipul va fi lansat săptămâna viitoare".

Toate veniturile obţinute de pe urma noului single vor fi donate spre Music Saves UA, pe durata războiului din Ucraina. Nu e prima piesă cu această tematică, în 2023 Within Temptation ne oferă şi "Wireless", care e despre război în general, dar şi despre conflictul din Ucraina în special. Solista Sharon den Adel consideră că nu e doar războiul "lor", ci al nostru al tuturor.

În martie 2022 Within Temptation s-a numărat printre artiştii care au luat parte la un concert teledon, cu donaţii pentru victimele conflictului. A implicat peste 20 de ţări şi peste 50 de participanţi. Cel mai nou album al formaţiei olandeze este "Bleed Out", lansat în octombrie 2023. Combină riff-uri cu influenţe djent, cu abordări clasice de rock simfonic, dar şi melodii rock alternativ cu sunet radio-friendly.

Găsim şi track-uri care abordează teme speciale, spre exemplu drepturile femeii în Orientul Mijlociu. "Don't Pray For Me" este o astfel de creaţie. Within Temptation este o trupă de symphonic metal, activă din 1996 şi cu peste 4 milioane de albume vândute.

Citește în continuare

Concerte & turnee

Încă 20 de formaţii anunţate pentru Rockstadt Extreme Fest 2024

Suntem în plină fervoare a anunţurilor legate de marile festivaluri muzicale ale anului. Astfel, după Summer Well 2024, acum avem 20 de nume noi pentru Rockstadt Extreme Fest 2024. Pe listă se află nume mari din metalcore, ca Loathe, dar şi monştri sacri precum Therapy?

Publicat

pe

Poster Rockstadt Extreme Fest 2024
Poster Rockstadt Extreme Fest 2024 │ FOTO: Rockstadt

Rockstadt Extreme Fest 2024 se desfăşoară între 30 iulie 2024 şi 4 august 2024, la Râşnov şi e poate festivalul cu cel mai mare lineup din România. S-a ajuns la peste 106 trupe, 3 scene, 6 zile de metal. Headlinerii sunt Behemoth, Kreator, Dimmu Borgir, Amon Amarth, dar surprind plăcut şi nume ca Pendulum sau Opeth.

Iar începând de pe 22 februarie li se alătură aceste 20 de nume:

  • Suicidal Tendencies
  • Saxon
  • Fear Factory
  • Jinjer
  • Delain
  • Dragonforce
  • Baroness
  • WATAIN
  • Loathe
  • Frog Leap Studios
  • Therapy?
  • Eivør
  • Crownshift
  • Anaal Nathrakh
  • Jesus Piece
  • A Place To Bury Strangers
  • Show Me The Body
  • Svalbarduk
  • D.R.I
  • CRO-MAGS
  • UFOMAMMUT
  • Serrabulho

Personal sunt cel mai încântat de apariţia celor de la Loathe pe listă, o formaţie de heavy metal din Liverpool. Ei pot fi clasificaţi şi ca metalcore şi ca nu metal, dar au şi elemente surprinzătoare de rock progresiv sau chiar shoegaze pe alocuri. Nu sunt activi de multă vreme, doar de un deceniu, iar ultimul LP lansat fost "The Things They Believe", din 2021.

Citează ca influenţe coloana sonoră a jocului "Silent Hill 2" sau cea a lui "Blade Runner".

Una dintre trupele cu cea mai mare tradiţie din lineup este Therapy?, care ştiam că are un turneu european în 2024 şi iată că ajunge şi la noi. Irlandezii au mai fost în România acum aproximativ un deceniu, în Piaţa Constituţiei, la un concert care i-a inclus şi pe Judas Priest şi pe The Prodigy.

Jinjer au fost prezenţi la Bucureşti în 2022, în deschiderea concertului Slipknot de la Romexpo, iar solista Tatiana Shmayluk are un stil vocal aparte, undeva între Courtney de la Spiritbox şi Alissa de la Arch Enemy, dar alunecă foarte lin între cântat curat şi growl.

Nu sunt doar veşti bune totuşi, ci şi anulări: Cattle Decapitation şi Darkest Hour şi-au anulat turneeele europene, deci nu mai vin la REF 2024.

Citește în continuare

Trending