Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Nigel Kennedy va cânta la București pe vioara Laufont Guarneri ”del Gesu”

Publicat

pe

Afis Nigel Kennedy
Afis Nigel Kennedy

Celebrul violonist britanic Nigel Kennedy va ajunge în România, în luna aprilie. Acesta va fi prezent la București pe 02 aprilie, la Sala Palatului, începând cu ora 19.00.

Cunoscut pentru abordările sale muzicale nonconformist, Nigel Kenndy va face o incursiune fenomenală prin diferite stiluri, trecând de la clasic, la jazz, fusion sau rock. Se pare că nu vor lipsi din spectacol cover-uri după ”Purple Haze”, ”3rd Stone From The Sun” ale lui Jimi Hendrix sau după cele mai cunoscute cântece ale trupei The Doors.

Afis Nigel Kennedy

Nigel Kenndy a colaborat de-alungul timpului cu artiști precum Sir Paul McCartney, The Who, Jeff Beck, Kate Bush, Ron Carter și Jack DeJohnette. De asemenea, acesta are în palmares numeroase premii precum Contribuție de Excepție în Muzica Britanică, Cel Mai Bun Artist al Anului la BRIT Awards, Echo Awards și Trandafirul de Aur la Montreux.

La București, Nigel Kennedy va cânta pe celebra vioara Laufont Guarneri ”del Gesu”. Instrumentul a fost realizat de Giuseppe Guarneri în 1973, în Italia, chiar pe strada atelierului lui Stradivarius. Viorile Guarneri au fost preferate de-alungul istoriei de mari violoniști precum Paganini, Brodsky, Heifetz, Stern, Kreisler si Zukermann datorită caracterului sălbatic, neșlefuit, forței și intensității sunetului.

Nigel Kennedy

Numele viorii pe care Nigel Kennedy o folosește vine de la artistul francez Charles Philippe Lafont, care a deținut-o la începutul seolului XIX. După moartea lui Lafont în 1830 vioara a trecut prin mâinile mai multor restauratori și colecționari, iar în 1880 a ajuns la violonistul rus Adolf Brodsky. După moartea acestuia, vioara a rămas în umbra, până când Nigel Kennedy a descoperit-o, s-a îndrăgostit  și a decis să cânte la ea în spectacolel sale.

Prețurile biletelor variază între 80 și 250 de ron, în funcție de categoria de loc.

Biletele sunt disponibile în rețeaua Vreau Bilet la Unirea Shopping Center etj.2, Librăria Mihai Eminescu, în str. Moise Nicoara nr. 18, în magazinele partenerilor comerciali Inmedio și EuroGsm la Cora Lujerului, Bd. Ion Mihalache (lângă Mega Image), Unirea Shopping Center parter (lângă Stradivarius), în rețeaua Eventim și online pe www.vreaubilet.ro și www.eventim.ro. 

Comentează

Trending