Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Două confirmări noi la Ghost Fest – Leafblade și EchO - VIDEO

Publicat

pe

EchO
EchO

După turneul acustic de la finele anului 2011, formaţia britanică Leafblade revine în România, într-o nouă formulă. Astfel, alături de Sean Jude (chitara şi voce) şi Kevin Murphy (bass) vor urca pe scenă Les Smith (clape), ex-membru Cradle of Filth şi Anathema şi Mick Reed (tobe), fost membru Anathema.

Sean Jude (Leafblade)

Sean Jude (Leafblade)

Leafblade este o trupă ce combină rock-ul cu elemente medievale, folk şi progresiv. Grupul a lansat albumul de debut, “Beyond, Beyond”, în 2009, iar în decursul acestui an va apărea cel de al 2-lea material discografic, intitulat “Portrait”.

Trupa s-a simțit foarte bine când a concertat în România, astfel că este nerăbdătoare să urce pe scena festivalului Ghost Fest.

“Am fost foarte impresionaţi de primirea de care ne-am bucurat în România şi abia aşteptăm să ne întoarcem, mai ales că acum venim în formulă extinsă. Les Smith (ex Anathema & Cradle of Filth) ne este prieten din 1996 şi este o plăcere să îmbogăţim prestaţia Leafblade cu “artificiile” lui. Iar Mick Reed (ex Anathema), cu care am colaborat pentru piesele de pe “Beyond, Beyond”, ni se alătură la tobe şi instrumente de percuţie şi va fi încântare să avem cu noi pe cineva cu înţelepciunea şi abilităţile lui.”, a declarat basistul Kevin Murphy.

Kev Murphy (Leafblade)

Kev Murphy (Leafblade)

Cea de a doua trupă, EchO, s-a înființat în 2007, în Italia și abordează zona doom-ului cu influențe psihedelice. Concertul de la Ghost Fest este primul spectacol susținut de formație în afara granițelor Italiei.

EchO a lansat albumul de debut, ”Devoid of Illusions” la finalul anului trecut, consolidându-și poziţia pe piaţa de profil. Membrii grupului, Antonio Cantarin (voce), Mauro Ragnoli (chitară), Simone Saccheri (chitară),  Simone Mutolo (pian şi clape), Agostino Bellini (bass) şi Paolo Copeta (tobe)  promit un recital dinamic, care îi va ţine în priză pe cei prezenţi.

EchO

EchO

Ghost Fest va avea loc în perioada 13-14 iulie 2012 la baza cetăţii Râşnov din Braşov. Evenimentul îşi propune să aducă în acelaşi loc ascultători de muzică folk, ambientală, post-rock și metal, pentru o experienţă unică într-un cadru natural. Pe lângă concerte, organizatorii au pregătit pentru participanţi diferite activităţi de la workshop-uri de meşteşuguri tradiţionale, până la expoziţii şi proiecţii de film. - DETALII GHOST FEST 2012

Leafblade - ”No Quarter” - Live București

EchO - ”Devoid of Illusions” - Album Teaser

 

Trending