Urmărește-ne în Social Media

Toate stirile

Bilete la Rock the City 2012

Publicat

pe

Rock the city 2012
Rock the city 2012

Rock the city 2012Festivalul Rock the City 2012 se va desfăşura în perioada 29 iunie - 1 iulie sub tutela Tuborg Greenfest. Timp de trei zile, complexul Romexpo din Bucureşti va găzdui concerte în premieră pentru România. Printre headlineri se regăsesc Guns'n'Roses, The Cult, Machine Head, Godsmack, Black Label Society, Within Temptation, Evanescence şi Soulfly. Pentru mai multe detalii despre ediţia din acest an, precum şi programul parţial al evenimentului - click AICI.

Organizatorii au anunţat că în fiecare zi vor concerta 5-6 trupe (dintre care una românească), adică 8 ore de muzică pe zi.

Programul Rock the city 2012:

Vineri, 29 iunie 2012

Romanian Rock Day

Sâmbătă, 30 iunie 2012

Pentagram
Saxon
Soulfly
Black Label Society
Godsmack
Machine Head

Duminică, 1 iulie 2012

Sweet Savage
Ugly Kid Joe
Within Temptation
The Cult
Evanescence
Guns N’Roses

Accesul la Rock the City 2012

Porțile evenimentului vor fi deschise vineri, 29 iunie de la ora 13.00, iar concertele vor începe după ora 15.00, iar în zilele din week-end accesul se va face de la ora 12.00, urmând ca prima trupă să urce pe scenă după ora 13.00.

Zona de campare și activități la Rock the City 2012

Pentru ca publicul să trăiască experiența de festival, ediţia din acest an vine cu o premieră, şi anume existenţa unei zone de campare ce va oferi pe lângă facilităţile aferente şi diferite activităţi de recreere și petrecere a timpului liber.

Bilete și abonamentele la Rock the City 2012

Pot fi  achiziționate din reţeaua Eventim, magazinele Vodafone, Germanos, Orange, Domo, librăriile Humanitas și Cărturești și online pe eventim.ro la următoarele preţuri:

Bilete pe zile la Rock the City 2012 şi promoţie până la 15 mai

Early Bird – până la 15 mai 2012, inclusiv:

  • Ziua 1: Normal Circle - 50 lei - Golden Circle - 70 lei
  • Ziua 2: Normal Circle - 120 lei - Golden Circle - 170 lei
  • Ziua 3: Normal Circle - 140 lei – Golden Circle - 210 lei

După data de 15 mai 2012, preţurile vor deveni:

Ziua 1: Normal Circle - 70 lei - Golden Circle - 90 lei

  • Ziua 2: Normal Circle - 140 lei - Golden Circle - 190 lei
  • Ziua 3: Normal Circle - 160 lei - Golden Circle - 230 lei

Abonamentele la Rock the city 2012

  • Normal Circle - 191.7 lei
  • Gold Circle - 287.5 lei
  • VIP - 479.2 lei

Concerte & turnee

Încă 20 de formaţii anunţate pentru Rockstadt Extreme Fest 2024

Suntem în plină fervoare a anunţurilor legate de marile festivaluri muzicale ale anului. Astfel, după Summer Well 2024, acum avem 20 de nume noi pentru Rockstadt Extreme Fest 2024. Pe listă se află nume mari din metalcore, ca Loathe, dar şi monştri sacri precum Therapy?

Publicat

pe

Poster Rockstadt Extreme Fest 2024
Poster Rockstadt Extreme Fest 2024 │ FOTO: Rockstadt

Rockstadt Extreme Fest 2024 se desfăşoară între 30 iulie 2024 şi 4 august 2024, la Râşnov şi e poate festivalul cu cel mai mare lineup din România. S-a ajuns la peste 106 trupe, 3 scene, 6 zile de metal. Headlinerii sunt Behemoth, Kreator, Dimmu Borgir, Amon Amarth, dar surprind plăcut şi nume ca Pendulum sau Opeth.

Iar începând de pe 22 februarie li se alătură aceste 20 de nume:

  • Suicidal Tendencies
  • Saxon
  • Fear Factory
  • Jinjer
  • Delain
  • Dragonforce
  • Baroness
  • WATAIN
  • Loathe
  • Frog Leap Studios
  • Therapy?
  • Eivør
  • Crownshift
  • Anaal Nathrakh
  • Jesus Piece
  • A Place To Bury Strangers
  • Show Me The Body
  • Svalbarduk
  • D.R.I
  • CRO-MAGS
  • UFOMAMMUT
  • Serrabulho

Personal sunt cel mai încântat de apariţia celor de la Loathe pe listă, o formaţie de heavy metal din Liverpool. Ei pot fi clasificaţi şi ca metalcore şi ca nu metal, dar au şi elemente surprinzătoare de rock progresiv sau chiar shoegaze pe alocuri. Nu sunt activi de multă vreme, doar de un deceniu, iar ultimul LP lansat fost "The Things They Believe", din 2021.

Citează ca influenţe coloana sonoră a jocului "Silent Hill 2" sau cea a lui "Blade Runner".

Una dintre trupele cu cea mai mare tradiţie din lineup este Therapy?, care ştiam că are un turneu european în 2024 şi iată că ajunge şi la noi. Irlandezii au mai fost în România acum aproximativ un deceniu, în Piaţa Constituţiei, la un concert care i-a inclus şi pe Judas Priest şi pe The Prodigy.

Jinjer au fost prezenţi la Bucureşti în 2022, în deschiderea concertului Slipknot de la Romexpo, iar solista Tatiana Shmayluk are un stil vocal aparte, undeva între Courtney de la Spiritbox şi Alissa de la Arch Enemy, dar alunecă foarte lin între cântat curat şi growl.

Nu sunt doar veşti bune totuşi, ci şi anulări: Cattle Decapitation şi Darkest Hour şi-au anulat turneeele europene, deci nu mai vin la REF 2024.

Citește în continuare

Muzică nouă

Guns N' Roses a lansat piesa "The General", cu o chitară delicioasă

Guns N' Roses tocmai a lansat o piesă nouă, "The General", care sună teribil de mult a început de ani '90. Track-ul a debutat prin Geffen Records și este un B Side de pe single-ul în ediție limitată "Perhaps", care a sosit pe vinil de 7 inch.

Publicat

pe

Coperta Single Guns N Roses The General
Coperta Single Guns N Roses The General │ FOTO: Guns N Roses

Guns N' Roses cântase deja live în premieră acest track pe 2 noiembrie 2023, în cadrul Hollywood Bowl in Los Angeles. Melodia a fost prezentată de către solistul Axl Rose drept "o piesă care nu a mai fost interpretată și ar putea fi foarte interesantă". Ca și "Perhaps", "The General" a fost compusă în cadrul sesiunii nesfârșite "Chinese Democracy".

Imediat peste TOOL și al său "Fear Inoculum", așteptat 13 ani există "Chinese Democracy", poate albumul cu cea mai lungă așteptare din istorie. Între "The Spaghetti Incident" din 1993 și "Chinese Democracy" au trecut nu mai puțin de 15 ani.

S-a vorbit despre acest single în cadrul unor interviuri acordate de toboșarul GNR Bryan "Brain Mantia", care a scris unele dintre melodii și le-a dat numele. A colaborat cu fostul solist Skid Row Sebastian Bach la ele. În 2008, pe când acorda un interviu celor de la Rolling Stone, Sebastian a spus că Axl a descris "The General" ca "o melodie lentă, care toacă sunetele". Era considerată un soi de sequel pentru "Estranged", melodie de pe "Use Your Illussion II".

Bach spunea și că e "The General" este una dintre piesele sale preferate și una dintre cele mai metal piese pe care îl auzise pe Axl cântând-o. Mai ales că trebuia să înalțe mult vocea și să atace agresiv track-ul. Ultimii 3 ani au fost generoși cu fanii Guns N' Roses, care au avut parte de single-uri noi, precum "Hard Skool", "Absurd", "Perhaps".

Noi i-am văzut pe Axl, Slash and co pe Arena Națională în vara lui 2023, pentru 3 ore de transpirație și travaliu și o surpriză plăcută per total. Părerile despre sonorizare au fost împărțite, dar efortul nu-l ia nimeni muzicienilor.

Citește în continuare

Muzică nouă

Within Temptation a lansat piesa "Ritual", cu un sunet tribal

Within Temptation continuă să lanseze single-uri pentru a promova noul său album din 2023. Acest track se numeşte "Ritual" şi are un sample tribal pe fundal care aminteşte cumva de filmul "Avatar". Impresii despre ce ne propune trupa olandeză aflaţi în articol.

Publicat

pe

Coperta single Within Temptation Ritual
Coperta single Within Temptation Ritual │ FOTO: Within Temptation

"Ritual" este un single promoţional pentru noul album de studio Within Temptation, "Bleed Out", care se lansează pe 20 octombrie. Este al optulea album al formaţiei, gândit pentru a reflecta tumultul global. Sunt citate ca surse de inspiraţie uciderea lui Mahsa Amini în Iran şi războiul din Ucraina. Există totuşi şi lumina speranţei pe acest LP.

Solista Sharon den Adel a explicat despre ce e vorba în "Ritual":

Este una dintre cele mai kinky piese scrise de trupă şi este complet inspirată de filmul lui Quentin Tarantino "From Dusk Till Dawn". Este un track distractiv despre seducţie. Este despre doamna sau domnişoară care preia puterea într-o lume dominată de bărbaţi şi ea preia iniţiativa.

"Bleed Out" este un pas în faţă pentru acest grup. Include riff-uri de djent, sample-uri electronice şi evident elemente simfonice, care au definit sunetul Within Temptation pe parcursul carierei. De la începutul războiului din Ucraina, formaţia şi-a schimbat subiectele melodiilor sale, de la emoţii personale şi aspecte sociale la nedreptate la scară globală şi starea lumii în care trăim.

Piese de pe albumul nou că "Wireless" şi "We Go to War" examinează agresiunea din Ucraina şi alte teatre de război. În schimb, piesa titulară este despre femeile din Iran care luptă pentru drepturile lor, în frunte cu Mahsa Amini, care a fost ucisă.

Solist Sharon den Adel a locuit în Yemen când era copil şi este familiarizată cu opresiunea împotriva femeilor din Orientul Mijlociu.

Iată tracklist-ul noului album:

01. We Go To War
02. Bleed Out
03. Wireless
04. Worth Dying For
05. Ritual
06. Cyanide Love
07. The Purge
08. Don't Pray For Me
09. Shed My Skin (feat. Annisokay)
10. Unbroken
11. Entertain You

Formaţia symphonic metal din Olanda este activa din 1996 şi a fost fondată de către solista Sharon den Adel şi chitaristul Robert Westerholt. A abordat genuri că symphonic metal, alternative metal, gothic metal şi chiar doom metal la începuturile sale.

Citește în continuare

Trending