Urmărește-ne în Social Media

Clipul zilei

Videoclipul oficial URMA - Cine iubește și lasă

Publicat

pe

Mani, URMA (cadru din clipul Cine iubește și lasă)
Mani, URMA (cadru din clipul Cine iubește și lasă)

Trupa URMA a prezentat single-ul și videoclipul “Cine iubește și lasă” la finalul concertului de pe 8 februarie din The Silver Church. Prelucrarea binecunoscutei teme folclorice beneficiază de interpretarea inconfundabilă a solistului Mani și de sound-ul alternativ acustic, emblematic pentru URMA. Videoclipul a fost realizat de TimeLapsus.ro, în regia lui  Andrei Dăscălescu, care ne-a vorbit despre idee și producție. Vă recomandăm să-l urmăriți mai jos în rezoluție HD:

Mani, URMA (cadru din clipul Cine iubește și lasă)

E un clip făcut în doar câteva zile. Mani a vrut să ne legăm de cifra 8 și să includem cadre de la Tășuleasa Social. Ideea mea a fost să arăt cum trăiește fiecare experiența unui concert URMA, arătând doar ochi. Am întrebat și prieteni și muzicieni la ce se gândesc în timp ce ascultă, respectiv cântă, și o parte dintre răspunsuri se regăsesc în imaginile reflectate în ochi.”, a declarat Andrei Dăscălescu, regizorul videoclipului, pentru Infomusic.ro

În clip, alături de ochii membrilor trupei (în ordine: Luis Palomino - saxophone, Jimmy Cserkesz - electric guitar, Sorin Erhan - bass, Dominic Csergo - drums, Ati Panaitescu - percussion, Mani Gutau - words & guitar)  mai apar în succesiune ochii lui Mandela și ai unor fete: Mădălina Grasu, Andreea Bratu, Mădălina Moroşanu, Alexandra Safriuc, Isabela Rinderu, Roberta Bălăiţă, Alexandra Tomescu, Ioana Maria Marin, Silvia Dumitru.
Imaginile au fost filmate în mai multe locații precum:  clubul The Silver Church, în Bucovina (Pasul Tihuța), Tășuleasa Social și Greywolf Studios.

Pentru mine, în acest clip, "cine iubeste și lasă" se referă la natură, în special la pădurile pe care noi le iubim și alții le taie. Am devenit mult mai interesat de acest subiect după ce Mani mi-a făcut cunoștință cu cei de la Tășuleasa Social, oameni extraordinari care se luptă de ani buni cu despăduririle. În ochi apar imagini filmate în Pasul Tihuța, iar spre final, o animație pe aceeași temă făcută de Paul Mureșan de la Tasuleasa. În rest, interpretări vizuale ale răspunsului la întrebarea "la ce te gândești tu când asculți o piesă URMA?", ochii muzicienilor din trupa și o filmare live în slow-motion, care a avut loc la Silver Church”, a adăugat Andrei Dăscălescu.

Trupa URMA a dedicat melodia handbalistului Marius Cozma, dar nu sportivului, ci omului care și-a pierdut viața venind în ajutorul unui prieten aflat într-o situație dificilă, într-un conflict.

Voi la ce vă gândiți atunci când ascultați melodiile trupei URMA? 

Trending