Urmărește-ne în Social Media

Toate stirile

Video-Interviu OLIVER: Cum sunt fanii și ce muzici ascultă Horia și Mitch

Publicat

pe

Interviu cu trupa Oliver - Mitch și Horia intervievați de InfoMusic.ro
Interviu cu trupa Oliver - Mitch și Horia intervievați de InfoMusic.ro

Întâlnirea noastră cu Mitch și Horia de la Oliver a continuat cu subiecte de discuție dintre cele mai diverse. Plecând de la albumul EROS și concertul de pe 18 februarie, am vorbit despre cum ar arăta ascultătorul/fanul Oliver, despre  muzica pe care o ascultă, concertele la care merg etc. De pildă, Horia e fan Deftones și nu lipsește de la concertele Coma, iar Mitch a crescut cu muzica rock live de la Skip Rock încoace. Video-interviul e disponibil la sfârșitul articolului.

Interviu cu trupa Oliver - Mitch și Horia intervievați de InfoMusic.ro

INFOMUSIC: Cum vă ajută pe voi Internetul și posturile de radio?

Mitch: Internetul e destul de important, și nu numai pentru noi, pentru orice trupă, e un mediu din ce in ce mai exploatat și din ce în ce mai efervescent. Noi avem o pagina de Facebook unde postăm atunci când avem ceva de spus, cât despre radiouri, momentan numai de bine.

Horia: Asta cu Internetul e destul de clar și se vede în cifre. Am avut o persoană care se ocupa, împreună cu Andreea, de promovarea pe Internet, de pagina de facebook, iar atunci când au făcut-o, concertele au fost mari, a fost foarte mult public. În afară de grupul nostru de fani pe care îl vedem la toate concertele, era lume multă. În absența promovării pe Internet, asta nu se întamplă. Internetul are un rol clar în concerte, cât de activ ești și cum îți faci promovarea.

INFOMUSIC: Cum este fanul vostru, ascultătorul de Oliver?

Mitch: Am avut tentația sa zic “mai cool”, dar nici măcar asta nu cred că e cazul, până la urmă muzica e o chestie destul de primară, și mai ales ca arta în sine. Nu știu, unul cu deschidere aș zice eu.

INFOMUSIC: Cum e grupul acela de fani de care spuneai mai devreme?

Horia:  E un grup prin simplul fapt că sunt mai mulți oameni, dar nu cred că ei se cunosc între ei, și nici nu sunt oameni la fel. Eu nu cunosc nici unul dintre ei, dar sunt figuri pe care le-am văzut la mai multe concerte și nu prea seamănă, nici la trăsături, nici la cum se îmbracă. De asta spun, nu știu dacă există o tipologie a fanului Oliver, deși ascultând muzica, aș putea să-mi imaginez o persoană mai… depresivă. Glumesc, dar nu, nu cred că există o tipologie a fanului Oliver.

Mitch: E interesant ce a zis Horia, chiar ne gândeam într-o vreme că, dacă tot publicul nostru e atât de eterogen, am putea să unificam cumva toate grupurile astea care se ascund prin mașinile lor, prin birouri, prin apartamente și vin toți la concert și nu se cunosc. Să-i unificăm cumva într-o familie Oliver. N-am făcut mare lucru din ideea asta, nu suntem toți de acord cu ideea asta. Și al doilea lucru, a zis Horia cuvântul “depresiv” privind fanii și vreau să spun o chestie despre albumul ăsta. Într-adevar, în mare parte îi aparține foarte mult lui Doru, numai că asta am și încercat, să temperăm cumva latura asta emoțională în alte trăsături, cumva să bagam și genele noastre în piesele acelea. Să aibă mai multă energie, fiecare să vină cu ceva și eu cred că a ieșit ceva destul de bun din punctul ăsta de vedere.

Interviu cu trupa Oliver - Mitch intervievat de InfoMusic.ro

INFOMUSIC: Ce melodii vor fi extrase ca single-uri de pe acest album?

Horia: Single-urile există deja, dar acum trebuie să respectăm magnitudinea cuvântului. Au fost single-uri pentru ca au fost primele piese. Noi înregistrasem deja tot discul, deci din punctul ăsta de vedere da, sunt single-uri. Am ales niște piese, nu le-am dat publicului spre ascultare pentru simplul motiv că erau înregistrate, am avut ceva în minte când am ales niște piese. Prima a fost “Comandant de zbor”. Atunci când am lansat single-ul ăsta, am făcut un concert. A doua piesă a fost “Nenumit” și cam astea au fost cele două single-uri, din nou, single-uri pentru că le-am făcut publice pe pagina de Facebook și cam atât, nu au avut parte de o promovare externă.

INFOMUSIC: Sunteți mulțumiți de modul în care TV-ul și posturile de radio vă promovează, vă ajută? Sunt receptivi la muzica pe care o lansați?

Horia: Nu ne promovează nimeni, nu sunt receptivi. Dar acum, nu știu dacă să vorbesc în numele trupei, ci mai degrabă în numele meu, eu n-am nici o problema cu asta. Dacă toata lumea spune că “nu-mi place muzica ta”, probabil că nu e o muzica așa de… mie îmi place în continuare la fel de mult, chiar și dacă nu ar fi o muzică așa de mișto precum credeam eu. Dar nu, nu ne promovează nimeni și nu pentru că n-am fost (la ei), ci pentru că au refuzat.

INFOMUSIC: La ce concerte ați merge?

Horia: Asta depinde foarte mult de ce ești dispus să faci, dacă ești dispus să pleci în străinătate pentru concerte. Eu mă duc la toata concertele Coma. E o trupă care îmi place foarte mult, în ceea ce privește muzica românească, unde cântă Coma mă duc și eu. În rest, nu prea merg la concerte.

Interviu cu trupa Oliver - Horia intervievat de InfoMusic.ro

INFOMUSIC: Nici pentru trupe mari?

Horia: Ba da, am încercat să nu ratez prea multe concerte ale trupelor mari care au venit la noi. Ultima oară am fost la concertul Deftones. Bine, după Deftones am fost și prin Europa, pentru că e o experiență să-l vezi pe omul ăla cum se poartă pe scenă. E o trupă care-mi place mult, Interpol dar a fost o mare problema, ei au cântat a doua zi după Deftones. De atunci n-am mai ascultat Interpol. Dar nu e vina lor, pur și simplu așa s-a nimerit, să cânte a doua zi după Deftones.

Mitch: Nu știu ce să zic, eu am văzut mai mult trupe care au venit în România, le-am cam văzut pe toate. În afară de Prodigy, pe care i-am ratat de vreo patru ori la rând în ultimii 15 ani, eu am avut și foarte mare noroc, pentru că sunt rocker de a doua generație, adică tata m-a școlit în rock și m-a dus la concerte de prin ’95, sau chiar mai demult, de când erau concertele Skip Rock, ce se țineau în București. Atunci am inceput, m-am dus cam la toate. Primul care m-a impresionat a fost Iron Maiden, când au cântat cu Blaze Bailey la voce. Până la urmă i-am văzut și pe Prodigy într-un final.

Horia: O chestie interesantă legată de concerte, e că încerc să mă mai duc la concertele trupelor care îmi plac foarte mult. O trupă care înseamnă pentru mine mult este Mars Volta, așa cum spuneam sunt câteva trupe pe care le ascult necondiționat, indiferent de melodie, ascult trupa în sine. E o trupă care nu prea cântă prin Europa și astă-vară am avut ocazia să merg la Moscova să o văd, era cel mai aproapiat loc de București unde cântau anul trecu. Și din cauza faptului că sunt prost, pur și simplu, nu există altă scuză, aveam bilete de avion, aveam bilete la concert, aveam absolut tot, nu am plecat pentru că mi-am dat seama ca în Rusia nu se intră cu buletinul, ci doar cu pașaport.

Video-interviul cu Mitch și Horia de la Oliver - Partea a doua

 

Comentează

Trending