Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Un nou concert Pink Martini pe 26 mai

Publicat

pe

Pink Martini 2012 (sursa: Events)
Pink Martini 2012 (sursa: Events)

Pink Martini va concerta din nou la București pe 26 mai 2012, la Sala Palatului. Orchestra va fi readusă în România de Events, spectacolul făcând parte din turneul de promovare a albumului „A Retrospective”.

UPDATE: Fotografii și impresii de la concertul Pink Martini


Pink Martini 2012 (sursa: Events)

Pentru cei 12 membri Pink Martini, România a devenit deja o destinație familiară, ei declarând că se simt aici la fel de bine ca acasă. Originari din Portland, Oregon, ei și-au etalat repertoriul multilingvistic în întreaga lume. Sound-ul Pink Martini îmbină influențe variate, de la cuban-jazz și muzică de cameră până la marșuri braziliene și soundtrack-uri de filme noir.

Muzica lor vintage, sofisticată și cosmopolită e similară unei plimbări nocturne prin marile porturi și orașe ale lumii, cu poveștile și parfumul lor. Din Orientul Mijlociu, prin porturile din Istanbul, Napoli și Lisabona, la cafenelele din Paris sau la plajele braziliene… concertele Pink Martini exclud riscul monotoniei.

"Pink Martini se inspiră din musical-urile romantice de la Hollywood din anii 40 sau '50 ... cu o perspectivă mai globală. Scriem o mulțime de melodii ... dar cântăm și piese precum „Andalucia” a lui Ernesto Lecuona sau "Amado Mio", din filmul "Gilda" al Ritei Hayworth ... Într-un anumit fel, facem arheologie muzicală, fiindcă săpăm prin înregistrări din trecut și redescoperim cântece minunate", spune liderul trupei, Thomas Lauderdale.

Urmând albumul „A Retrospective”, concertul de pe 26 mai va face o trecere în revista a celor 16 ani de carieră Pink Martini și va include cele mai apreciate piese ale orchestrei: "Una Notte a Napoli", "Hang On Little Tomato", „¿Donde Estas Yolanda?", "Hey Eugene”, "Sympathique (Je ne veux pas travailler)", "Lilly", "Que Sera Sera" sau "Amado Mio".

Biletele au fost puse în vânzare pe 8 februarie la prețuri promoționale de 88 lei, 112 lei, 136 lei, 160 lei, în funcție de categorie. După data de 19 februarie, tichetele vor costa 110 lei, 140 lei, 170 lei sau 200 lei.

Se pot cumpăra online, pe www.eventim.ro, sau prin rețeaua Eventim (magazinele Germanos, Vodafone, Orange, Domo, librăriile Humanitas, librariile Cărturești). Biletele pot fi achiziționate și în doua rate lunare folosind CardAvantaj de la sediul Eventim din str. Polonă nr. 15.

Publicul român a avut ocazia până acum să-i vadă live pe cei de la Pink Martini în 2007 la  Sala Palatului din Bucureşti, în 2009 la Teatrul Naţional de Operetă din Bucureşti şi în iunie 2010 la Ciuc Summer Fest.

După concertul de pe 26 mai de la București,  Pink Martini va concerta pe 29 mai la Sala Sporturilor Horia Demian din Cluj Napoca.

Trending