Urmărește-ne în Social Media

Toate stirile

Se deschide un nou muzeu Johnny Cash

Publicat

pe

Johnny Cash Muzeu (sursa foto dkyle21.blogspot.com)
Johnny Cash Muzeu (sursa foto dkyle21.blogspot.com)

Un nou muzeu dedicat artistului Johnny Cash va fi deschis în Nashville, în acest an.

Johnny Cash (sursa foto coolalbumreview.com)

Legendarul cântăreț și chitarist de country s-a stins din viață în 2003, la vârsta de 71 de ani, dar ar fi împlinit 80 de ani luna aceasta. Muzeul va fi condus de Bill Miller un colecționar pasionat de obiecte ce au legătură cu viața lui Johnny Cash. Muzeul va include obiecte donate de familia artistului, obiecte din muzeul The House Of Cash din Tennessee, care s-a închis în 1999 și celebrul videoclip al artistului pentru single-ul ”Hurt”.

Johnny Cash Muzeu (sursa foto dkyle21.blogspot.com)Fosta reședință în care a locuit Cash împreună cu soția sa June Carter Cash a fost vândută lui Barry Gibb de la The Bee Gees, după moartea celor doi. Din nefericire, în 2007, locuința a ars în timpul restaurării.

Potrivit Associated Press, noul muzeu se va afla chiar în central orașului, pe Lower Broadway.

Fiica artistului, Rosanne Cash a declarat că Miller a fost mereu un susținător al tatălui ei și este unul dintre cei mai mari colecționari.

”Dacă există cineva care ar putea realiza un astfel de muzeu, Miller este acela. Deci am mare încredere în el și cred că este o idee foarte bună. Cred că va face ceva cu demnitate, de bun gust și de importanță istorică. Sunt foarte nerăbdătoare să vad cum va ieși.”

În prezent mai există în derulare un proiect de păstrarea a locuinței în care Cash a copilărit în Dyess, Arkansas. Casa va fi restaurată pentru a arăta ca atunci când artistul era copil, între 1930-1940.

Johnny Cash - Hurt

Trending