Urmărește-ne în Social Media

Articole

Piata muzicii digitale din Marea Britanie crește cu 43%

Publicat

pe

digital music
digital music

Industria muzicală a fost nevoită să ia direcția sferei digitale, datorită inovațiilor tehnologice. Un bun exemplu este invenția formatului mp.3 și al Ipod-ul, care împreună au schimbat felul în care ascultăm muzica.

Se pare că Marea Britanie, care este un nucleu al industriei muzicale internaționale, a reușit să se adapteze la noile schimbări și să realizeze venituri considerabile în industria muzicală, în ciuda pirateriei și a condițiilor economice dificile. Potrivit studiilor economice din ultimii ani, tranziția de la ”fizic” la ”digital” se realizează încet, dar sigur.

digital music

Cel mai recent studiu emis de BPI, arată că piața digitală a industriei muzicale din Marea Britanie se află într-o dezvoltare rapidă, având în vedere că vânzările digitale au crescut în 2011 cu aproape 43 de procente comparativ cu 2010.

buy button (sursa foto mcvuk.com)Astfel, veniturile din comerțul cu muzică digitală au crescut cu un sfert (24,7%) la peste 280 de milioane de lire sterline, iar totalul veniturilor din muzică digitală – câștiguri din descărcările online, abonamente, diferite servicii online și pe mobil – au ajuns să reprezinte mai mult de o treime din cifra de afaceri a muzicii înregistrate în Marea Britanie.

Geoff Taylor, Directorul Executiv al BPI, a declarat că este încurajator pentru perspectivele pe termen lung ale industriei  că sfera digitală continuă să crească accelerat.

”Casele de discuri britanice au început să susțină o arie foarte largă de servicii inovatoare în muzică, iar fanii îmbrățișează sfera digitală mai mult ca oricând. Industria muzicală a continuat să investească masiv în descoperirea și sprijinirea talentului britanic, fapt ce a ajutat la susținerea veniturilor în fața unor circumstanțe economice dificile.”, precizează Geoff Taylor.

Pagini: 1 2

Trending