Urmărește-ne în Social Media

Articole

O trupă din Marea Britanie a compus cea mai relaxantă piesă – AUDIO +TOP

Publicat

pe

every_song_reminds_me_of_you___by_SaveTheWhale
every_song_reminds_me_of_you___by_SaveTheWhale

Trio-ul din Manchester, Marconi Union a făcut echipă cu o serie de terapeuți specializați în sunet și susțin că împreună au pus la punct cel mai relaxant cântec din lume.

Marconi Union (sursa foto bandonthewall.org)

Piesa se intitulează ”Weightless” și se pare că este atât de relaxantă încât specialiștii spun că nu trebuie ascultată la volan. Puteți asculta melodia mai jos.

Marconi Union (sursa foto therandomfact.com)Potrivit Daily Telegraph, Marconi Union a lucrat cu o echipă de terapeuți în sunet pentru a realiza o piesă care încetinește respirația și reduce activitatea creierului. Melodia a fost ascultată de 40 de femei în cadrul unui studiu sponsorizat de producătorii de șampon și gel de duș Radox, iar rezultatul a arătat că piesa este mai relaxantă decât cele semnate de Enya, Mozart sau Coldplay. Peste 65% dintre participantele la studiu au declarat că le-a scăzut nivelul de anxietate.

”Piesa utilizează numeroase principii muzicale, care au demonstrat că reușesc să calmeze. Combinând toate aceste elemente, Marconi Union a reușit să creeze melodia perfectă pentru relaxare. Studiile noastre au descoperit că este cel mai relaxant cântec din lume”, a declarat Lyz Cooper, fondatoarea Academiei Britanice de Terapie prin Sunet.

De ce este această piesă atât de relaxantă? Lyz Cooper explică:

every_song_reminds_me_of_you___by_SaveTheWhale”Este important că acest cântec are opt minute, deoarece durează cinci minute pentru a se produce procesul de antrenare. Pauzele dintre note au fost alese pentru a creea un sentiment de euforie și comfort. Și nu există repetiție în melodie, ceea ce oferă creierului oportunitatea de ”a se închide”. În schimb, există în piesă voci care apar aleatoriu și care ajută la inducerea sentimentului de relaxare. De asemenea, foarte importante sunt sunetele joase, șoaptele și mormăielile asemeni cântărilor budiste.”

În urma studiului realizat de academie a rezultat și un top cu cele mai relaxante piese, care evident are pe locul întâi melodia ”Weightless”. În clasament mai sunt incluse ”Strawberry Swing” a lui Coldplay, ”Someone Like You” a lui Adele și ”Pure Shores” a lui All Saints, pe care vă invităm să le descoperiți în paginile ce urmează.

1. Marconi Union – Weightless

Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Trending