Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Moonlight Breakfast pleacă în primul turneul național – New In Town Tour

Publicat

pe

Poster_TM
Poster_TM

Fie viscol, ninsoare sau îngheț, Moonlight Breakfast pleacă în primul lor turneu național – New In Town Tour, ce va cuprinde mai multe orașe: Timișoara, Iași, Cluj Napoca, Sibiu, Brașov și București.

Primul concert va avea loc pe 10 februarie la Timișoara, în club Le Cinema, urmând să cutreiere țara până în luna aprilie, când se vor intoarce la București.

Poster_TM

Pentru că sunt foarte ambițioși, după primul concert din deschiderea Jamiroquai și dupa acest prim turneu național, membrii trupei Moonlight Breakfast se gândesc deja și la un prim turneu european, după cum spunea Bazooka, producătorul trupei.

Implicarea Red Bull în muzică este cunoscută la nivel mondial prin cele două platforme Red Bull Music Academy și Red Bull Records, lansând trupe precum Twin Atlantic, Awolnation sau Innerpartysystem. Tocmai de aceea, Red Bull se alătură primului turneu național Moonlight Breakfast.

Formația a cântat în decembrie anul trecut la Radio Guerrilla, iar înregistrări de la concert vedeți AICI.

În decursul acestui an Moonlight Breakfast a anunțat că va lansa albumul de debut, intitulat ”Shout”. În prezent, piesa ”Play” este difuzată la radioul Superfly FM din Viena.

“Am fost plecați la Viena o perioadă și am ascultat, printre altele, și radio Superfly FM, care ne-a plăcut foarte, foarte mult. Așa că am trimis directorului muzical o prezentare a trupei și piesele noastre, iar el ne-a răspuns că sună bine și ne-a anunțat că piesa Play va fi difuzată la ei pe post”, povestesc Bazooka și Christie.

moonlight-breakfast

Moonlight Breakfast s-a înființat în 2011 și a început în forță: a deschis, în vară, concertul Jamiroquai, pe plaja de la Mamaia; a ajuns pe primele poziții în topurile alternative cu piesa “Still”, care a stat 6 săptămâni în TopShow Radio Guerrilla, pentru ca apoi, cel de-al doilea single “Shout” să intre direct pe primul loc în același top. De asemenea, piesa ”Play” a stat câteva săptămâni în TopShow Radio Guerrilla și se află, în continuare în playlistul acestui radio.

Trupa este formată din Bazooka (producator) tobe&clarinet, Printzu – bass&chitara electrică, Adita – chitară, keys&sampler și Christie – voce, iar soundul abordat este electro îmbrăcat în nuanțe de soul și funk, “retroelectro”, după cum îl definesc chiar ei.

Red Bull Music Academy este un workshop internațional care a fost fondat în 1998 și în fiecare an își schimbă destinația. În timpul fiecărei sesiuni, unii dintre cei mai mari furnizori de ritm și sunet din toată lumea se strâng la Red Bull Music Academy. Două grupuri de 30 de aplicanți acceptați, ei reprezentând o paletă diversă de stiluri și metodologii muzicale, participă la prelegerile pionierilor muzicali și lucrează la propriile piese în studio-uri create special pentru asta. Noaptea, au șansa să facă spectacol în cele mai cunoscute cluburi și săli de concerte din orașul gazdă.

Red Bull Music Academy se va desfășura în acest weekend la București și Cluj-Napoca, unde va veni artistul francez Onra pentru a susține o serie de sesiuni de workshop. 

Trending