Urmărește-ne în Social Media

Articole

Concerte rock în București în februarie

Publicat

pe

Cea mai scurtă lună din an abundă în concerte de muzică rock. După ce în ianuarie am avut parte de evenimente incitante oferite de Nazareth, Tarja Turunen şi Arch Enemy, în februarie a venit vremea trupelor precum Iris, Compact, Urma, Iron Butterfly sau Diary of Dreams să încingă atmosfera în cluburile bucureştene. În continuare vă prezentăm cele mai importante concerte de muzică rock din luna februarie!

Urma concerteaza la The Silver ChurchUrma va concerta pe 8 februarie 2012 începând cu ora 21.30 în The Silver Church Club din Bucureşti. Cu această ocazie vor fi lansate un nou videoclip şi un nou single extras de pe albumul “Lost End Found”, ce va apărea pe piață anul acesta. Prețul intrării la concert este de 30 de lei.

Concert Compact la hard rock cafe 2012Compact va cânta pe 9 februarie 2012, de la ora 21.00 în Hard Rock Cafe. Evenimentul se anunţă ca în vremurile bune, cu brichete aprinse pe refren, o voce inconfundabilă și cântece precum O noapte şi o zi, Fata din vis sau Cântec pentru prieteni care au cucerit de-a lungul timpului câteva generații. Biletele sunt disponibile la intrarea în locație la prețul de 30 de lei.

byron in club wingsTrupa byron va susține pe 17 februarie 2012, începând cu ora 22.00 un concert în Wings Club. Formaţia aniversează un an de la lansarea albumului Perfect şi îşi aşteaptă fanii cu chef de petrecut într-un spectacol în care se împletesc foarte bine dramele interzise, istoriile cu alchimişti şi piese româneşti cunoscute și reinterpretate. Biletele la concert sunt disponibile la intrarea în locație la prețul de 20 de lei.

iron-butterfly-hard-rock-cafeIron Butterfly concertează pe 19 februarie 2012 la Hard Rock Cafe din București. Legendara trupă americană este cunoscută ca cea care a făcut trecerea de la rock psihedelic la heavy metal! În deschidere vor concerta cei de la Raygun Rebels.

Biletele au următoarele prețuri: 90 de lei, 130 de lei (loc la mese) și 300 de lei (întâlnire cu trupa, autografe) și sunt disponibile online pe www.biletoo.ro, www.blt.ro, în rețeaua librăriilor Adevărul, Magazinele Flanco, Unirea Shopping Center Parter, Sala Palatului, Magazinul Muzica, Magazinul Victoriei, Palatul Național al Copiilor și la Hard Rock Cafe.

Iris concerteaza in jukeboxIris va concerta pe 24 februarie 2012 în clubul Jukebox Venue, începând cu ora 21:00. Astfel, în noaptea de Dragobete se vor auzi cele mai cunoscute piese ale formației, pentru toţi îndrăgostiţii de… rock.

Biletele la acest eveniment sunt disponibile în rețeaua Eventim – magazinele Vodafone, Germanos, Orange, Domo, librăriile Humanitas și Cărturești, Sala Palatului şi online pe eventim.ro la următoarele preţuri: 30 de lei cu loc și 60 de lei fără loc.

Opeth va concerta la BucurestiOpeth va concerta pentru fanii români pe 29 februarie 2012 în Jukebox Venue. Evenimentul este produs de Show Department şi este inclus în turneul de promovare a celui mai nou album, Heritage.

Biletele se găsesc online pe eventim.ro şi în reţelele magazinelor Germanos, Orange, Vodafone, Domo, în librăriile Humanitas şi Cărturești la următoarele preţuri: 85 de lei în avans și 95 de lei la intrare.
diary-of-dreams-tscDiary of Dreams va concerta în România pe 29 februarie 2012 în The Silver Church Club din Bucureşti, începând cu ora 22.00. Biletele costă 50 de lei în avans din reţelele Eventim, MyTicket şi Biletoo, online pe www.eventim.ro, biletoo.ro şi www.MyTicket.ro, magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librăriile Humanitas și Eminescu, Diverta, Unirea, Muzica şi 70 de lei la intrare în seara evenimentului. Biletele sunt în număr limitat.

 

Muzică nouă

Tarja Turunen anunţă albumul "Dark Christmas"; Când se lansează?

Tarja Turunen, fosta solistă Nightwish a anunţat un nou album de Crăciun, "Dark Christmas". El va sosi devreme faţă de sezonul sărbătorilor de iarnă, mai precis pe 10 noiembrie. Avem detalii despre LP mai jos.

Publicat

pe

Videoclip Tarja Turunen Frosty the Snowman
Videoclip Tarja Turunen Frosty the Snowman │ FOTO: Tarja Turunen

Tarja Turunen a mai lansat un album de Crăciun şi în trecut, mai precis în 2017, pe numele său "From Spirits And Ghosts (Score for a Dark Christmas)". Conceptul este inedit, iar solista foloseşte sunetul unei orchestre generoase şi jucăuşenia unui cor de copii pentru a crea un sunet unic. Vocea legendarei artiste se va auzi din nou fie pe colinde clasice reinterpretate, fie pe creaţii complet noi, odată cu lansarea lui "Dark Christmas" pe 10 noiembrie.

Pe listă se află "Last Christmas" de la WHAM!, dar şi "All I Want for Christmas Is You" de la Mariah Carey. Nu uităm de "Wonderful Christmastime" de la Paul McCartney, plus clasicele "Jingle Bells", "Frosty The Snowman" şi "Rudolph the Red-Nosed Reindeer". O piesă complet nouă şi originală este "Dark Christmas", creaţie semnată Tarja Turunen.

Ni se promite o "explorare a laturii mai misterioase a sezonului festiv". Influenţele sunt unele înspăimântătoare, ca de Halloween, întunecate, gothice pe alocuri. Muziciană finlandeză a lucrat din nou cu Jim Dooley şi Tim Palmer. Şi mai mult decât atât: ne aşteaptă nu mai puţin de 12 videoclipuri muzicale la pachet cu aceste piese, câte unul pentru fiecare track.

Va exista şi un film de lung metraj cu acustică imersivă Dolby Atmos, disponibil pe toate platformele majore de streaming. Pentru început Tarja ne oferă single-ul "Frosty The Snowman", alături de videoclipul aferent. Tarja a creat în locul clasicului colind pe care îl învăţăm la ora de engleză în liceu sau generală o interpretare care te va bântui.

Iată tracklist-ul lui "Dark Christmas":

01. The First Noel
02. Frosty the Snowman
03. Holy Night
04. Dark Christmas
05. Jingle Bell Rock
06. White Christmas
07. All I Want For Christmas Is You
08. Wonderful Christmastime
09. Last Christmas
10. Jingle Bells
11. Rudolph The Red-Nosed Reindeer
12. Angels We Have Heard On High

Tarja Turunen aduce aceste piese şi în România pe 4 decembrie la Bucureşti şi pe 5 decembrie la Cluj-Napoca, cu două concerte dedicate.

Citește în continuare

Trending