Urmărește-ne în Social Media

Toate stirile

Cântăreața Whitney Houston a murit la 48 de ani

Publicat

pe

Whitney Houston
Whitney Houston

Celebra artistă Whitney Houston a murit sâmbătă, 11 februarie 2012, la vârsta de 48 de ani.  Cântăreața a fost descoperită fără suflare de către bodyguardul ei în hotelul Beverly Hilton din  Beverly Hills, California. Eforturile de resuscitare au fost în zadar, decesul fiind pronunțat la ora locală 3:55 PM. Whitney se afla în Los Angeles cu prilejul unei petreceri premergătoare Premiilor Grammy. Party-ul era organizat de mentorul ei Clive Davis, iar vedeta muzicii pop figura pe lista invitaților alături de Tony Bennett, Gladys Knight, Penny Marshall, Adam Lambert și Britney Spears.

Whitney Houston

Whitney Houston obișnuia să consume narcotice, fapt ieșit la iveală încă din 2000, când a fost arestată pentru posesie de marihuana. Artista a recunoscut acest lucru cu diferite ocazii, iar în 2011 a participat într-un program de tratament pentru dependenții de alcool și droguri.

Ultima aparitie publica a lui Whitney Houston, in clubul Tru din Hollywood pe 9.02.2012 (Foto: Gabriel Olsen/FilmMagic)

Ultima aparitie publica a lui Whitney Houston pe 9.02.2012 (Foto: Gabriel Olsen/FilmMagic)

UPDATE:

Ultima apariție publică a lui Whitney Houston s-a petrecut joi noaptea, pe 9 februarie 2012, în clubul Tru din Hollywood. Artista s-a aflat în public la spectacolul Kelly Price & Friends Unplugged. Cântăreața a fost însoțită de fiica sa  - Bobbi Kristina Brown - și potrivit peoplestylewatch.com se afla într-o stare de spirit pozitivă.

După ora 23, artista a dansat pe acordurile melodiei "Poison" interpretate de grupul R&B Bell Biv Devoe. Pe YouTube.com au apărut o serie de înregistrări amator ale ultimei interpretări live (pe nepregătite) a melodiei "Yes, Jesus Loves Me".

Whitney Houston a vândut peste 170 de milioane de albume potrivit site-ului oficial whitneyhouston.com. Celebra voce a lansat consecutiv 7 hituri Number One  în clasamentul Billboard Hot 100 - "Saving All My Love For You," "How Will I Know," "Greatest Love Of All," "I Wanna Dance With Somebody (Who Loves Me)," "Didn't We Almost Have It All," "So Emotional", "Where Do Broken Hearts Go".

Houston a câștigat în 1986 primul premiul Grammy pentru cea mai bună interpretare pop. Un an mai târziu, în 1987, a fost prima cântăreață care a ocupat primul loc în clasamentele albumelor Billboard 200, cu cel de-al doilea disc  - Whitney.

Houston a câștigat în total 6 premii Grammy, acestea fiind cele mai importante din seria de 415 de distincții ce au plasat-o în Cartea Recordurilor Guinness drept cea mai premiată artistă din lume.

Coloana sonoră a filmului The Bodyguard (1992), în care a jucat alături de Kevin Costner, figurează în topul celor mai vândute albume din lume, numărând 17 discuri de platină doar în Statele Unite. Versiunea sa după melodia lui Dolly Parton - "I Will Always Love You" a fost definitorie pentru Whitney Houston, vocea ei devenind emblematică pentru cântec și viceversa.

Whitney Houston a fost singurul artist cu 7 albume consecutive premiate cu multiple discuri de platină - Whitney Houston, Whitney, I'm Your Baby Tonight, The Bodyguard, Waiting To Exhale, and The Preacher's Wife soundtracks, and My Love Is Your Love. Cântăreața a revenit în activitatea muzicală în anul 2009 cu albumul "I Look to You".

Whitney Houston s-a născut pe 9 august 1963, talentul muzical fiindu-i descoperit încă din copilărie. La 11 ani cânta în corul juniorilor de gospel într-o biserică din orașul natal Newark, New Jersey. În 1978, la 14 ani era voce secundară în band-ul Michael Zager Band. La începului anilor '80, Whitney și-a început și cariera de model, pozând în reviste ca Seventeen, Glamour, Cosmopolitan. A semnat primul contract cu Arista în 1983, debutul discografic urmând doi ani mai târziu în 1985.

 

Un comentariu

Trending