Urmărește-ne în Social Media

Articole

Povești bizare despre numele trupelor rock!

Publicat

pe

Povesti bizare despre numele trupelor rock!
Povesti bizare despre numele trupelor rock!

SAVAGE GARDEN

Australienii au avut succes la sfârșitul anilor ’90 cu stilul lor prietenos și foarte ușor de digerat. Numele lor are o poveste mai firească. Se trage dintr-un roman fantastic semnat de Anne Rice ...un roman despre vampiri. Termenul descria lumea sălbatică și izolată a vampirilor. Interviu cu un vampir și Queen of the Damned sunt ecranizări ale cărților lui Anne Rice.

Savage Garden - Truly Madly Deeply

Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9

Un comentariu

Muzică nouă

Pearl Jam a lansat piesa "Running", cu sunet punk surprinzător

Am văzut și auzit Pearl Jam în multiple ipostaze, dar parcă niciuna atât de alertă precum în "Running". Acest nou single poate fi inclus lejer în playlist-uri de jogging și alte activități sportive.

Publicat

pe

Coperta album Pearl Jam Dark Matter
Coperta album Pearl Jam Dark Matter │ FOTO: Pearl Jam

La începutul anului 2024, Pearl Jam ne-a oferit single-ul "Dark Matter", prima sa piesă nouă după 4 ani de pauză și acum revine cu "Running", cu un ritm mai alert decât ne-a obișnuit. Grupul condus de Eddie Vedder se îndreaptă spre rock alternativ și începe track-ul cu un bas de punk, ambele surprize plăcute. De fapt, văzând cât de scurtă este piesa, este clar că avem de-a face cu un imn punk, care l-ar face mândru și pe Iggy Pop.

Pearl Jam își va lansa al 12-lea album de studio, "Dark Matter", pe 19 aprilie 2024, prin casele de discuri Monkeywrench și Republic Records. Aparent, noul single a luat naștere mulțumit basistului Jeff Ament, iar apoi chitaristul Stone Gossard și-a pus amprenta asupra sa. Și chitaristul Mike McCready a venit cu niște acorduri care completează perfect ansamblul.

"Running" a fost una dintre ultimele piese înregistrate pentru albumul nou, sub privirea atentă a producătorului Andrew Watt. Acesta i-a slefuit ultimele două albume lui Ozzy Osbourne și în cazul ultimului s-a lăsat și cu premii Grammy. Înregistrările s-au făcut în legendarul studio Shangri-La al lui Rick Rubin, din Los Angeles.

"Dark Matter" a fost gata în doar 3 săptămâni și are artwork-ul realizat sub forma unei picturi în lumină semnată Alexandr Gnezdilov. Totul s-a făcut cu ajutorul unui caleidoscop de mari dimensiuni. Fiecare literă vizibilă pe copertă a fost capturată individual și scrisă de mână în aer cu o lanternă specială pentru a crea un efect de perlă luminoasă.

Pearl Jam își va lansa albumul printr-un eveniment cinematic exclusiv, "Pearl Jam - Dark Matter - Global Theatrical Experience - One Night Only", pe 16 aprilie, în Dolby Atmos. Va fi proiectat în peste 30 de țări. LP-ul cel nou are 11 piese și este un material ceva mai heavy și încărcat de ideea de frăție între muzicieni.

Citește în continuare

Muzică nouă

Pearl Jam lansează "Dark Matter", prima piesă nouă după 4 ani

Auzisem ceva semnale că Pearl Jam s-ar pregăti să ne ofere un album nou. Iată că zvonul se concretizează şi avem şansa de a asculta acum "Dark Matter", primul single de pe noul LP şi prima piesă a trupei lui Eddie Vedder după 4 ani.

Publicat

pe

Coperta album Pearl Jam Dark Matter
Coperta album Pearl Jam Dark Matter │ FOTO: Pearl Jam

"Dark Matter" ne oferă riff-uri scurte şi catchy, reverb ca la începutul anilor 2000 şi o voce plină de angoasă a lui Eddie Vedder. Acest single poartă acelaşi nume cu noul album al făuritorilor curentului grunge. Discul va fi lansat pe 19 aprilie 2024 prin casele de discuri Monkeywrench Records şi Republic Records. De producţie s-a ocupat Andrew Watt, omul responsabil cu ultimele două albume solo ale lui Ozzy Osbourne, dar şi cu o parte din cariera lui Post Malone.

Ultimul album lansat de Pearl Jam, cu numărul 11 în carieră este "Gigaton", care a sosit în 2020. Revenind la noul single, mi-am petrecut o bună parte din el temându-mă că nu voi auzi un solo marca Mike McCready, dar el a livrat spre final, cu prisosinţă. Cât despre acest material discografic, ei bine în 2023 Pearl Jam s-a retras la studoul Shangri-La din Malibu, unde a realizat un mare jam session sub tutelajul lui Andrew Watt.

În doar 3 săptămâni a fost gata noul album. E ceva mai tonic şi mai rapid decât ultimul efort şi pare mai puţin album concept. Opera de artă ce serveşte drept copertă este semnată Alexandr Gnezdilov şi este realizată cu un caleidoscop de mari dimensiuni. O ediţie specială de "Dark Matter" va sosi 20 aprilie în câteva magazine din lume, cu ocazia lui Record Store Day.

Iată tracklist-ul:

01. Scared Of Fear
02. React, Respond
03. Wreckage
04. Dark Matter
05. Won't Tell
06. Upper Hand
07. Waiting For Stevie
08. Running
09. Something Special
10. Got To Give
11. Setting Sun

Mike McCready s-a declarat mulţumit de colaborarea cu Andrew Watt, responsabil cu motivarea artiştilor, cu concentrarea lor şi punerea lor la treabă. Andrew ar fi pus "biciul" pe muzicieni, după ce "Gigaton" necesitase foarte mult timp. Rezultatul e ceva mai heavy decât de obicei.

Citește în continuare

Concerte & turnee

Robert Plant interpretează piesa Led Zeppelin "Stairway to Heaven" pentru prima dată în 16 ani

Robert Plant a făcut deliciul fanilor Led Zeppelin prezenţi la un concert recent, atunci când a interpretat pentru prima dată piesa "Stairway to Heaven", după 16 ani de pauză. E prima dată din 2007 când se întâmpla acest lucru.

Publicat

pe

Concert live Robert Plant Stairway to Heaven 2023
Concert live Robert Plant Stairway to Heaven 2023 │ FOTO: Cancer Platform www.facebook.com

Artistul solo şi fost solist Led Zeppelin le-a oferit celor prezenţi o interpretare a hitului din 1971. E un single extras de pe albumul "Led Zeppelin IV", care ştim cu toţii ce controversă şi procese a generat. Interpretarea s-a făcut în cadrul unui concert caritabil ţinut pe 21 octombrie 2023. E vorba despre un eveniment organizat pentru The Cancer Platform şi tutelat de fostul chitarist Duran Duran, Andy Taylor.

S-a desfăşurat la Soho Farmhouse în Oxfordshire şi a inclus apariţii ale altor muzicieni reputaţi. E vorba despre Ella Henderson, compozitoare britanică promiţătoare, în vârstă de 27 de ani, dar şi Andrew Ridgeley de la Wham! şi fostul basist Pink Floyd, Guy Pratt. Au apărut la eveniment şi comedianta Katherine Ryan şi toboşarul David Palmer.

Când a urcat pe scenă Robert Plant, a făcut-o în stil mare, interpretând hiturile Led Zeppelin "Thank You", "Black Dog" şi "Stairway to Heaven". Ultma dată când a cântat această ultimă piesă era în 2007, la O2 Arena, în Londra. Ulterior reprezentaţia avea să fie lansată ca un film-concert. Robert Plant dezvăluia la început de an 2023 ca "energia pozitivă" văzută la Phil Collins l-a motivat să îşi pornească o carieră solo cu mulţi ani în urmă.

Până la vârsta de 32 de ani Plant nu avea un scop clar şi după moartea lui John Bonham, toboşarul Led Zeppelin părea că aventura trupei a luat sfârşit. Revenind la "Stairway to Heaven", Plant a spus în 2019 că nu mai poate relaţiona cu versurile acestui single. Construcţia sa muzicală e încă apreciată, atât de mult că artistul o vede ca interpretabilă live perfect şi fără voce.

Ca versuri totuşi, el nu o mai "simte", cum făcea la început şi nu mai simte nevoia să scrie astfel de versuri abstracte. Continue să respecte totuşi munca lui Jimmy Page, dar şi culmile pe care urca percuţia. Cu ani în urmă Led Zeppelin a trebuit să se apere într-un proces pe bază de copyright cu privire la "Stairway to Heaven". Acuzaţia era că track-ul era copiat dintr-un instrumental obscur din anii 1960.

Juriul a decis că nu era cazul de încălcare de drepturi de autor faţă de trupa Spirit şi piesa Taurus".

Concertul caritabil complet:

Citește în continuare

Trending