Urmărește-ne în Social Media

Toate stirile

Metal Machine Music, ambisonic spatial experience

Publicat

pe

Vi se pare ca anul 1975 înseamnă istorie şi nu mai trebuie luat în seamă? În noua versiune, albumul lui Lou Reed presupune o rearanjare din care nu lipsesc instrumentele, iar în felul acesta Metal Machine Music poate fi gustat de public....altfel, datorită aşa numitei ambisonic spatial experience.

Lou Reed a luat hotarârea de a reîmprospăta albumul său Metal Machine Music şi a colaborat cu Ulrich Krieger şi Sarth Calhoun. Noua operă de artă poartă numele Metal Machine Trio: The Creation Of The Universe.

Varianta originală a albumului este una extrem de dificil de digerat chiar şi de cei mai fideli fani ai artistului, mulţi neputând întelege mixul de zgomote.  Lou Reed Metal Machine Music este unul dintre cele mai ciudate experimente făcute vreodată, dar acum, în secolul 21, Reed a colaborat cu Arup Engineering Sound Lab şi a creat un sistem care să revoluţioneze modul de percepere a sunetului. Este vorba despre aşa numita ambisonic spatial experience. Metal Machine Music cuprinde 4 părţi, iar cei care intră în încăpere vor sta în mijlocul camerei şi vor simţi experienţa pe care Reed a avut-o pe scenă, înconjuraţi de 12 boxe. Dacă te mişti spre dreapta, auzi saxofonul lui Ulrich, iar dacă alegi partea stângă, îl simţi pe Sarth. Expoziţia sunetului va fi deschisă până pe 15 aprilie, la University Art Museum, California State University, Long Beach.

Înregistrat în 1970, albumul lui Reed a fost unul avantgardist, iar în 2009, colaborarea lui Reed cu muzicienii Ulrich Krieger şi Sarth Calhoun a dus la formarea grupului Metal Machine Trio, care a preluat zgomotele albumului şi a înregistrat un show din 2009, alături de John Zorn. Lou Reed s-a făcut remarcat în formaţia The Velvet Underground, iar împreună cu a lui chitară a fost pionierul multor efecte, a distorsionat şi a apelat la sunete neobişnuite.

Trending