Urmărește-ne în Social Media

Toate stirile

Lacuna Coil te tentează cu noul Dark Adrenaline în ianuarie

Publicat

pe

Dark, Lacuna Coil, album, lansare, ianuarie. Acestea sunt cuvintele esenţiale pe care trebuie să le reţineţi, deoarece ideea de bază este următoarea: italienii de la Lacuna Coil aruncă în eter albumul Dark Adrenaline, pe 24 ianuarie.

Aşa cum îi spune şi numele, albumul musteşte de tot ceea ce aşteaptă fanii: puţin mister, puţin amestec de Celtic Frost, Ghost, ceva luat de la Imperial Teen, Cocteau Twins sau Pink. Din album face parte şi piesa celor de la R.E.M, Losing My Religion, abordată într-un stil industrial de excepţie.

Albumul Dark Adrenaline a fost precedat de hitul Trip the Darkness, prezentat la sfâeşitul anului trecut cu un video excepţional în care Cristina Scabbia a şocat în sensul bun al cuvântului.

Lacuna Coil sunt o trupă de italieni care iniţial au apărut pe scenă sub numele Sleep of Right sau Ethereal. Aventura lor a început în 1994 iar în melodiile lor se recunosc uşor influenţe ale bandurilor Paradise Lost, My Dying Bride, Tiamat, Anathema, Septic Flesh, Black Sabbath, Type O Negative, Depeche Mode, In Flames sau Lake Of Tears.

Comentează

Albume noi

My Dying Bride anunţă albumul "A Mortal Binding"

Trupa britanică de death şi doom metal My Dying Bride a anunţat un nou album, spre bucuria fanilor. Se numeşte "A Mortal Binding" şi se va lansa pe 19 aprilie prin casa de discuri Nuclear Blast Records. Avem parte şi de un prim single, care se ascultă mai jos.

Publicat

pe

Videoclip My Dying Bride Thornwyck Hymn
Videoclip My Dying Bride Thornwyck Hymn │ FOTO: My Dying Bride

Primul single de pe noul album My Dying Bride poartă numele de "Thornwyck Hymn" şi se bucură de un videoclip regizat de către Daniel Grey. Prezintă o poveste tragică despre dorinţă şi soarta unui sătuc maritim. Solistul Aaron Stainthorpe a explicat că numele acesta complex vine de la satul de pescari Thornwyck, care a fost bântuit de apele îngheţate de pe ţărm timp de secole.

Menţionează şi creaturi ascunse în adâncurile apei sărate şi oamenii răpiţi de acele creaturi. "A Mortal Binding" este primul album My Dying Bride din 2019 încoace. Pe atunci se lansa "The Ghost of Orion". Noul disc are ca teme anxietatea şi pierderea şi va include un veritabil cadou pentru fani, o piesă de 11 minute numită "The Apocalyptist", plină de "viori funerale".

Iată tracklist-ul albumului din 2024:

01. Her Dominion
02. Thornwyck Hymn
03. The 2nd Of Three Bells
04. Unthroned Creed
05. The Apocalyptist
06. A Starving Heart
07. Crushed Embers

My Dying Bride a lucrat cu Mark Mynett pentru a şlefui sunetul acestui material discografic, cu el lucrând şi la "The Ghost of Orion". Compania sa, Mynetaur Productions are în CV albume de la Paradise Lost şi Rotting Christ de altfel, unele apreciate. Cu 3 decenii de melancolie, tristeţe, death şi doom, My Dying Bride este un nume greu în iindustrie, purtând amprenta travaliului artistic şi torturii personale a lui Aaron Stainthorpe şi Andrew Craighan.

Grupul are o carieră de 33 de ani şi e compus din Aaron, la voce, Andrew la chitară, Lena Abe la bas, Shaun MacGowan la clape şi vioară, Neil Blanchett la chitară şi Dan Mullins la tobe.

My Dying Bride se află pe lista trupelor care vin la Rockstadt Extreme Fest 2024, la Râşnov, alături de Behemoth, Amon Amarth, Dimmy Borgir sau Opeth.

Citește în continuare

Industria muzicala

VIDEO: Brian May și Tony Iommi au interpretat împreună o porțiune din piesa "Paranoid"

Legendarii chitariști Brian May (Queen) și Tony Iommi (Black Sabbath) și-au unit forțele pentru un scurt moment muzical. Cei doi au interpretat cunoscutul riff din piesa "Paranoid", ca parte a unui episod din seria documentară "Greatest Guitar Riffs". Detalii și video în articol.

Publicat

pe

Brian May și Tony Iommi
Brian May și Tony Iommi │ FOTO: captură YouTube / Guitar World

Brian May și Tony Iommi au stat la povești muzicale în cadrul unui episod din seria "Greatest Guitar Riffs". Proiectul, compus din trei părți, analizează unele dintre cele mai faimoase riff-uri din istoria muzicii. Mai mult, telespectatorii sunt acompaniați în această călătorie de trei chitariști legendari - Tony Iommi de la Black Sabbath, Andy Summers de la The Police și Nancy Wilson de la Heart.

În episodul care îl are ca protagonist pe Iommi, apare și Brian May. Cei doi își amintesc cu nostalgie de trecut, de prima lor întâlnire de la începutul anilor '70, Iommi declarând că au fost "cei mai buni prieteni de atunci".

Când May îl întreabă pe Iommi de unde vin toate riff-urile sale grozave, muzicianul îi răspunde:

"Cred că din interior. În mod normal, ne vedeam de treabă și cântam ceva, iar Ozzy [Osbourne] spunea: <<Ce dracu e asta?>>. Dar pur și simplu se simțea firesc."

Apoi, artiștii intră într-o discuție despre "Paranoid" și Tony Iommi povestește modul în care cântecul a fost o adăugare de ultimă oră la cel de-al doilea album al trupei, care a ajuns să fie intitulat "Paranoid". În cele din urmă, Iommi începe să cânte cunoscutul riff al piesei, iar May i se alătură. La final, acesta spune în glumă:

"Este un riff bun! Va ajunge departe!"

Tony Iommi a dezvăluit recent că lucrează la muzică nouă, probabil pentru un viitor album solo. Între timp, Brian May are o serie de concerte în Japonia programate pentru luna februarie alături de Queen + Adam Lambert.

VIDEO: Brian May și Tony Iommi - Paranoid

Citește în continuare

Concerte & turnee

Pendulum vine în România! Val nou de artişti anunţat pentru Rockstadt Extreme Fest 2024

Crăciunul vine cu surprize plăcute, iar cea de azi e una pentru fanii drum n' bass. Cea mai celebră trupă DNB din lume, Pendulum vine în România şi o va face chiar la Rockstadt Extreme Fest 2024. Tocmai a fost anunţat un val nou de artişti, pe care îl găsiţi detaliat mai jos.

Publicat

pe

Poster Rockstadt Extreme Fest 2024
Poster Rockstadt Extreme Fest 2024 │ FOTO: Rockstadt

Cap de afiş printre noile anunţuri este cu siguranţă Pendulum, trupa australiană de drum n' bass care făcea senzaţie la început de mileniu. Cu toţii am auzit hiturile "Tarantula", "Sugar", colaborarea cu In Flames pe "Self vs Self", dar şi remixul la "Voodoo People" de la Prodigy. În ultimul an artiştii de la antipozi au lansat piesa "Colorfast", dar şi colaborarea cu Bullet For My Valentine "Halo".

Asta după ce în 2020 şi 2021 ne oferiseră piesele "Come Alive" şi "Nothing for Free", plus "Driver", după un deceniu de pauză. Povestea Pendulum părea încheiată prin 2013, dar o parte din membrii săi a făcut muzica sub numele de Knife Party, cu piese auzite inclusiv în serialul "Breaking Bad". Pendulum îşi începea activitatea în 2002 şi a lansat albumele "Hold Your Color", "In Silico" şi "Immersion".

Iată şi celelalte trupe proaspăt anunţate pentru Rockstadt Extreme Fest 2024:

  • Hatebreed
  • Testament
  • Eluveitie
  • Lacuna Coil
  • The Exploited
  • Terror
  • 1000mods
  • Cynic
  • Left to Die

Rockstadt Extreme Fest 2024 se desfăşoară la Cetatea Râşnov, între 31 iulie 2024 şi 4 august 2024. Headlinerii au fost anunţaţi şi includ nume mari, precum Kreator, Amon Amarth, Opeth, Dimmu Borgir, dar şi Paradise Lost. Pasionaţii de death metal vor jubila, ascultând alde Insomnium şi evident Dark Tranquility, care duc torţa mai departe pentru In Flames şi Suidakra.

Mi se pare totuşi că avem parte de mai puţin rock alternativ decât la ediţia din 2023, unde au strălucit pe scenă din Râşnov Sleep Token, Architects şi While She Sleeps. Astptam totuşi să se anunţe şi alte nume. Nu ar strica să vedem un Spiritbox în lineup pentru a face totul perfect.

Citește în continuare

Trending