Urmărește-ne în Social Media

Articole

Remember Janis Joplin – VIDEO + FOTO

19 ianuarie, ziua de naștere a lui Janis Lyn Joplin, este un prilej să ne amintim de muzica celebrei artistei. "Regina Rock 'n' Roll-ului" rămâne una dintre cele mai bune voci din istoria muzicii. Ascultă cele mai cunoscute melodii cântate de Janis Joplin și urmărește galeria de fotografii Janis Joplin - Life in Photos.

Publicat

pe

Janis Joplin
Janis Joplin

Celebra artistă s-a născut în Port Arthur (Texas) pe 19 ianuarie 1943. A avut un spirit rebel și neconvențional încă din copilărie, fapt ce a atras în acea perioadă glume și ironii din partea colegilor săi de școală. Janis Joplin a început să cânte folk și blues în cluburile și barurile din San Francisco. A devenit cunoscută în perioada anilor '60, când era solista grupului Big Brother and the Holding Company, iar mai târziu s-a impus ca artist solo.

Deși stilul său de viață plin de vicii a fost criticat, Janis Joplin a reușit să aducă în atenția publicului și a industriei muzicale "Artista", deschizând astfel multe porți pentru următoarele cântărețe solo. Prin atitudinea sa, Joplin a încurajat libertatea de exprimare. Dacă acum tatuajele sunt ceva obișnuit, iar eșarfele și accesoriile de păr colorate sunt chiar impuse de trendul modei, în acele vremuri societatea era mult mai sobră, iar toate aceste lucruri erau de neacceptat. Când Janis Joplin a apărut cu un tatuaj și cu stilul ei vestimentar colorat, mai lejer și plin de accesorii, a fost ceva extraordinar și șocant. Descoperiți stilul lui Joplin în galeria foto de mai jos.

Janis Joplin a fost un adevărat spectacol, atât pe scenă, cât și în spatele ei. Foarte multă lume a suferit când solista a murit la doar 27 de ani, în urma unei supradoze, în octombrie 1970, la doar 16 zile după decesul unui alt icon muzical, Jimi Hendrix. Amândoi au intrat în Club 27, grupul tinerilor artiști dispăruți la vârsta de 27 de ani.

Deși a avut o carieră scurtă, Joplin a devenit rapid "Regina Rock 'n' Roll-ului". Printre cele mai populare hituri ale artistei se numără "Down On Me", "Bye, Bye Baby", "Summertime", "Piece of My Heart", "Ball 'n' Chain", "Try Just A Little Bit Harder" și "Maybe".

TOP 10: Cele mai frumoase melodii cântate de Janis Joplin:

10. Down On Me

9. Bye, Bye Baby

8. I Need a Man to Love

7. Try (Just a Little Bit Harder)

6. Cry Baby

5. Ball and Chain

4. Piece of My heart

3. Me and Bobby McGee

2. Mercedes Benz

1. All Is Loneliness

Life In Photos - Janis Joplin

Trending