Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Fosta voce Iron Maiden concertează în Silver Church

Publicat

pe

Blaze-Bayley-ex.-Iron-maiden
Blaze-Bayley-ex.-Iron-maiden

Anul începe cu veşti bune pentru fanii Iron Maiden în special şi pentru iubitorii de sonorităţi “old school” în general: Blaze Bayley vocea Iron Maiden din perioada 1995 – 2000, va concerta la Bucureşti, în clubul Silver Church, vineri 23 martie 2012. Evenimentul face parte din turneul “The King of Metal World Tour”, care va începe pe 8 martie.

Blaze-Bayley-ex.-Iron-maiden

Blaze Bayley este vocalul cu care Iron Maiden a venit pentru prima dată în România. Formaţia a concertat atunci pe scena Sălii Polivalente, în cadrul evenimentului Skip Rock '95, în faţa a peste 15.000 de persoane. Vocea lui Blaze Bayley se regăseşte pe două albume din discografia Maiden: “The X-Factor” – 1995, şi “Virtual XI” – 1998.  Printre piesele cele mai apreciate de pe aceste albume se numără: “When 2 Worlds Collide”, “Futureal”, “Virus”, “Look for The Truth”, “Man on The Edge”, şi “The Clansman”.

Cei care sunt nerăbdători să îl întâlnească pe Blaze vor avea ocazia să fie alături de el la concertul Nazareth din Hard Rock Cafe, din data de 27 ianuarie, la care prezenţa lui Blaze a fost confirmată.

Biletele se găsesc în toată reţeaua BILETOO. Punctele de vânzare se găsesc la Unirea Shopping Center (parter, intrarea de langa McDonald’s), Librăriile Adevărul şi Eminescu, magazinele Diverta, Flanco, Victoria, Muzica, Sala Palatului şi Palatul National al Copiilor. Cei ce doresc să comande online, o pot face de pe www.Biletoo.ro, www.bilet.ro şi www.myticket.ro. Biletele vor fi disponibile începând cu data de 12 ianuarie.

Preţul biletelor variază în funcţie de data la care sunt achiziţionate:

40 lei înainte de 21 ianuarie

60 lei înainte de 22 martie

70 lei în ziua evenimentului

Concertul lui Blaze Bayley din 23 martie este organizat de Kompas Events şi Cavalleria Events.

Comentează

Lifestyle

Paul Di'Anno a murit; Primul solist Iron Maiden avea 66 de ani

Dacă pentru mulţi Iron Maiden înseamnă Bruce Dickinson, ei bine trebuie spus că legendara trupă şi-a început drumul în muzică cu alt solist. E vorba despre unicul şi irepetabilul Paul Di'Anno, care a fost solist pe primele două albume ale formaţiei. Di'Anno a încetat din viaţă la 66 de ani, pe 21 octombrie 2024.

Publicat

pe

Paul Di'Anno primul solist Iron Maiden
Paul Di'Anno primul solist Iron Maiden

Paul Di'Anno avea probleme de sănătate de un deceniu şi era imobilizat în căruciorul cu rotile, dar continua să ţină concerte astfel. Pe 21 octombrie 2024 a murit şi lasă în urma poate cel mai bun album de debut al unei formaţii metal, "Iron Maiden".

"În ciuda problemelor grave de sănătate din ultimii ani, care l-au forțat să performeze dintr-un scaun cu rotile, Paul a continuat să-și încânte fanii din întreaga lume, susținând peste 100 de spectacole de la începutul lui 2023," a declarat Conquest Music, colaborator oficial al lui Paul într-un comunicat oficial.

Un album retrospectiv al carierei lui Di'Anno, întitulat "The Book of the Beast", a fost lansat în septembrie. De asemenea, este în lucru un documentar despre viața sa, produs de Wes Orshoski. El a realizat și documentarul din 2010 despre Lemmy, regretatul solist al trupei Motorhead.

Paul Andrews, cunoscut sub numele de Paul Di'Anno, s-a născut pe 17 mai 1958, în Chingford, East London. A cântat în mai multe trupe de rock britanice în adolescență, iar în 1977 s-a alăturat formației Iron Maiden, înlocuindu-l pe fostul solist Dennis Wilcock și adoptând numele de scenă Di'Anno.

Sub conducerea sa, Iron Maiden a lansat albumul de debut omonim în 1980. Îmbinând cu măiestrie elemente de metal, punk și rock progresiv, Iron Maiden a influențat numeroase trupe în următoarele decenii, iar piese precum "Iron Maiden", "Sanctuary", "Running Free" și "Phantom of the Opera" au devenit favorite ale fanilor și nelipsite din concerte. Formația a urmat succesul primului album cu lansarea "Killers" în 1981.

După plecarea din Iron MAiden, Paul Di'Anno a avut o carieră discografică lungă și plină de evenimente, colaborând cu trupele BATTLEZONE și KILLERS, precum și prin numeroase lansări solo și apariții ca invitat.

Deși a deschis noi orizonturi artistice cu albumul *Killers*, perioada lui Di'Anno în Iron Maiden avea să se încheie curând după lansarea acestuia. Fricțiuni au apărut între Di'Anno și ceilalți membri ai trupei în timpul turneului de promovare al albumului. Au fost probleme în special cu basistul și liderul trupei, Steve Harris. După mai multe concerte anulate și prestații vocale modeste, Di'Anno a susținut ultimul său concert cu Iron Maiden pe 10 septembrie 1981, la Copenhaga, fiind imediat eliberat din funcție.

În mai puțin de șase săptămâni, trupa a revenit pe scenă cu Bruce Dickinson, iar lansarea albumului "The Number of the Beast" în martie 1982 a transformat Iron Maiden într-o forță globală a metalului. Privind retrospectiv, Di'Anno a recunoscut că colegii săi au făcut alegerea corectă.

Citește în continuare

Trending