Urmărește-ne în Social Media

Articole

Cover mai bun decât orginalul - ep. 1

Publicat

pe

COVER: The Beatles – Twist And Shout

ORIGINAL: Top Notes – Twist And Shout

The Beatles - Top Notes

Cântecul, compus de Phil Medley și Bert Russel în 1962 s-a numit inițial ”Shake It Up”. Piesa a fost înregistrată pentru prima dată de Top Notes, dar aceasta a ajuns celebră după ce The Beatles a inclus-o pe albumul de debut, ”Please Please Me”.

The Beatles – Twist And Shout                       Top Notes – Twist And Shout

Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Muzică și film

O serie de patru documentare The Beatles va fi lansată în 2027

Ce este mai interesant decât un documentar despre The Beatles? Patru documentare despre legendara trupă. Regizorul Sam Mendes pregătește patru filme, fiecare concentrându-se pe câte un membru al formației. Găsești în articol mai multe detalii.

Publicat

pe

Videoclip The Beatles - Now And Then
Videoclip The Beatles - Now And Then │ FOTO: captură YouTube

O serie de filme documentare despre The Beatles este în prezent în lucru sub regia lui Sam Mendes. Proiectul a primit o aprobare oficială. Cele patru filme vor spune povești interconectate, câte una din punctul de vedere al fiecărui membru al trupei. Sony Pictures a achiziționat drepturile asupra filmelor și intenționează să le lanseze pe toate în 2027.

Sam Mendes va produce filmele împreună cu Pippa Harris de la Neal Street Productions, Julie Pastor de la Neal Street și Jeff Jones, care este CEO al companiei The Beatles Apple Corps Ltd. Acesta din urmă a declarat:

"Apple Corps este încântat să colaboreze cu Sam, Pippa și Julie pentru a explora povestea unică a fiecărui membru Beatles și pentru a le aduce împreună într-un mod captivant și inovator. Sprijinul adus de Sony Pictures, susținând scopul și viziunea creativă a proiectului încă de la început, a fost de neprețuit pentru noi toți."

Multe aspecte rămân de rezolvat, inclusiv distribuția, dar și scenariștii. Documentarul în patru părți al lui Mendes este doar cel mai recent proiect care prezintă istoria The Beatles. În 2021, Peter Jackson a lansat în premieră "The Beatles: Get Back", un documentar de opt ore axat pe realizarea albumului "Let It Be".

Recentele lansări din industria cinematografică arată că documentare muzicale câștigă din ce în ce mai mult teren, dar și o apreciere reală din partea publicului. De exemplu, "Bob Marley: One Love" s-a bucurat de succes, ca să nu mai vorbim de "Taylor Swift: The Eras Tour", care a obținut la box office-ul global 261 de milioane de dolari. În plus, alte proiecte din această categorie fie așteaptă să primească undă verde, fie sunt deja în lucru. Menționăm aici un documentar despre Bee Gees, regizat de Ridley Scott, și un film biografic despre Michael Jackson, realizat de Antoine Fuqua pentru Lionsgate.

Citește în continuare

Lifestyle

Preţ record plătit pentru ultima chitară folosită de Kurt Cobain la un concert Nirvana

Probabil aţi remarcat în aceste zile nişte sume record circulând în tabloide şi publicaţii de tot soiul. E perioada licitaţiilor Sotheby's în Londra şi Hard Rock Cafe în SUA. Ei bine, ultima chitară folosită de Kurt Cobain tocmai s-a vândut pentru 1.5 milioane de dolari.

Publicat

pe

Chitara Fender Skystang Kurt Cobain licitatie noiembrie 2023
Chitara Fender Skystang Kurt Cobain licitatie noiembrie 2023 │ FOTO: Hard Rock Cafe

Chitara lui Kurt Cobain la care a cântat artistul înainte de moartea sa în 1994 a fost vândută la licitaţie la final de noiembrie 2023. S-a vândut la un preţ de 1.5 milioane de dolari. E vorba aici despre un instrument Fender Skystang I, iar licitaţia s-a desfăşurat la un restaurant Hard Rock Cafe din Nashville, Tennessee.

Kurt a cântat pentru prima dată la acest Fender Skystang I pe 18 octombrie 1993, la Arizona State Fair Veteran's Memorial Coliseum, în timpul turneului In Utero. A păstrat-o până la reprezentaţia finală, cea de pe 1 martie 1994, la Terminal 1 din Munchen. Moartea sa avea să se petreacă pe 8 aprilie 1994, la locuinţa sa din Seattle. Cobain s-a sinucis la doar 27 de ani.

Ei bine, revenim în 2023, cu legendarul instrument ajuns în colecţia lui Mitsuru Sato, care a participat prin telefon la licitaţia ţinută la Hard Rock Cafe în Nashville. Sato este un om de afaceri japonez, care vrea să deschidă o cafenea cu un muzeu cae expune alte instrumente muzicale celebre. Va da chiar şansa unor clienţi să interacţioneze cu ele, dorind să "ducă rock-ul şi la generaţiile viitoare".

O parte din veniturile generate de această licitaţie merg spre Kicking the Stigma, o iniţiativă legată de sănătate mentală. Odată cu această licitaţie, Skystang I a intrat în top 10 cele mai scumpe chitare vândute în istorie. Până acum Fender-ul pentru stângaci fusese deţinut de către fratele mai mare al lui Kurt, Chad şi vine cu cureaua sa originală şi cu corzile originale.

La aceeaşi licitaţie din noiembrie 2023 s-a vândut şi chitara psihedelică a lui Eric Clapton, The Fool, pentru 1.27 milioane de dolari. O pereche de jeanşi purtaţi de Cobain în videoclipul "Heart Shaped Box" au ajuns la un fan de asemenea, care a cheltuit 412.750 de dolari.

Citește în continuare

Premii muzicale

Missy Elliott a fost introdusă în Rock and Roll Hall of Fame; Iată ceilalţi artişti din Panteon

Pe 3 noiembrie 2023 au fost anunţaţi artiştii introduşi în Rock and Roll Hall of Fame 2023, iar lista din acest an e plină de nume mari. Printre ele se numără şi Missy Elliott, primul rapper de sex feminin din Hall of Fame.

Publicat

pe

Rock and Roll Hall of Fame 2023
Rock and Roll Hall of Fame 2023 │ FOTO: Rock and Roll Hall of Fame 2023

Evenimentul de imortalizare a acestor nume în Panteonul Rock and Roll Hall of Fame are loc în seara de 3 noiembrie 2023. 2023 este un an special, marcând aniversarea a 50 de ani de existenţa a genului muzical hip-hop. Ceilalţi artişti introduşi în top sunt Kate Bush, Sheryl Crow, George Michael, Willie Nelson, Rage Against the Machine şi The Spinners.

Ceremonia de pe 3 noiembrie are loc la Barclays Center în Brooklyn şi e transmisă pe Disney+, cel puţin în SUA. Se va putea viziona pe platformă şi după ceremonie. Printre prezentatorii galei se numără Stevie Nicks, Elton John, St. Vincent, Olivia Rodrigo, Brandi Carlile şi Ice-T. Câţiva dintre ei vor ţine şi concerte şi vor mai urca pe scenă şi Adam Levine, LL Cool J şi Sia.

Queen Latifah îi va înmână premiul lui Missy Elliott, iar alţi artişti care ajung în Hall of Fame la categorii diferite sunt Chaka Khan, Al Kooper şi Bernie Taupin, colaboratorul numărul 1 al lui Elton John. E şocantă distanţa în ani între Taupin şi Elton John de introducere în Rock and Roll Hall of Fame: 29 de ani diferenţă. Pentru a putea fi introdus în Panteon trebuie să ai prima înregistrare comercială lansată cu cel puţin 25 de ani în urmă.

Lista se încheie cu DJ Kool Herc, Link Wrap şi Don Cornelius de la Soul Train. Lista de rapperi din Rock and Roll Hall of Fame e destul de mică şi include nume precum Beastie Boys, Jay-Z, Tupac Shakur, The Notorious B.I.G. şi Public Enemy.

Nominalizaţii au fost votaţi de mai bine de 1000 de artişti, istorici şi muzicologi. Kate Bush trebuia să fie introdusă anul trecut şi a reuşit să urce în preferinţe prin piesa sa "Running Up the Hill" inclusă în "Stranger Things".

The Spinners sunt o maşinărie de hituri, cu 4 hituri R&B pe locul întâi în topuri în mai puţin de 18 luni.

Artistii introduşi în Rock and Roll Hall of Fame 2022 sunt AICI.

Citește în continuare

Trending