Urmărește-ne în Social Media

Toate stirile

Reuniune și album nou The Beach Boys la aniversarea a 50 de ani

Publicat

pe

The Beach Boys în 1980
The Beach Boys în 1980

Legendara trupă The Beach Boys a confirmat oficial turneul de reuniune cu ocazia aniversării a 50 de ani de la înființare. Membrii Brian Wilson, Mike Love, Al Jardine, Bruce Johnston și David Marks vor reveni pe scenă anul viitor, cu ocazia festivalului de jazz din New Orleans ("Jazz Fest") de la sfârșitul lunii aprilie 2012. Brian Wilson a anunțat că va înregistra și o melodie nouă care va acompania un setlist divers, de altfel plin de hituri. Un viitor album de studio The Beach Boys va fi lansat anul viitor la Capitol/EMI.

The Beach Boys în 1980

Trupa The Beach Boys în anul 1980

Inițial, trupa ar fi dorit să anunțe revenirea pe scenă la nominalizările Grammy de pe 30 noiembrie, dar planurile au fost dejucate în ultimul moment. Potrivit membrului Al Jardine citat de revista Rolling Stone, The Beach Boys va fi prezentă la decernarea premiilor Grammy pe 12 februarie 2012:

“Vom face ceva de-a dreptul interesant. Am văzut un interes ridicat în acest sens și asta e un lucru bun. Va fi o operațiune cu adevărat grandioasă."

La începutul anului, Beach Boys a înregistrat din nou melodia "Do It Again" din 1968 în vederea includerii ei pe viitorul album. Sesiunea de înregistrări a durat doar o după-amiază, dar – după spusele lui Al Jardine - a fost suficient pentru ca toți să își dorească să continue. În prezent sunt disponibile mai multe înregistrări noi pentru discul de anul viitor.

"Voi interpreta iarăși melodiile lui Brian Wilson pe versurile lui Mike Love alături de mai mulți membri ai trupei, dar imaginați-vă ce am putea face împreună în atmosfera unui studio de înregistrări sub coordonarea muzicală a lui Brian", a spus Bruce Johnston.

Primul album The Beach Boys - Surfin' Safari a fost lansat în 1962, anul semnării contractului cu label-ul Capitol Records. Discul a rezistat în topul Billboard 37 de săptămâni și a deschis calea spre succesul internațional pentru cântăreții valurilor californiene. Trupa abia își schimbase numele în The Beach Boys, renunțând la anteriorul The Pendletons.

The Beach Boys a fost una dintre cele mai importante trupe din portofoliul Capitol Records. Chiar dacă în 1966, trupa și-a fondat propria casă de înregistrări - Brother Records, Capitol a rămas partenerul lor în distribuție.

Trupa The Beach Boys a fost formată în 1961 de către frații Wilson - Brian, Carl și Dennis – alături de vărul lor Mike Love și prietenul de școală Al Jardine. Un an mai târziu îl atrag în grup și pe vecinul lor David Marks, dar acesta pleacă la sfârșitul anului 1963. Bruce Johnston a venit în trupă în aprilie 1965, după scurtul episod Glen Campbell, căderea nervoasă a lui Brian Wilson și retragerea acestuia din cântările live. În 1964 trupa susținuse primele concerte în afara Statelor Unite (turneul din Australia). Bruce Johnston a cântat la pian pe hitul "California Girls", pe care îl puteți asculta mai jos.

În 1974, revista Rolling Stone declara The Beach Boys, trupa anului. 14 ani mai târziu, The Beach Boys intra în Rock and Roll Hall of Fame (1988).

Comentează

Trending