Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Lydia Lunch, concert la Bucureşti!

Publicat

pe

Lydia Lunch la Bucuresti
Lydia Lunch la Bucuresti

Lydia Lunch la BucurestiLydia Lunch va concerta pe 23 februarie 2012 de la ora 20.00 în clubul Kulturhaus din Bucureşti.

Poetă, muziciană, scriitoare, compozitoare, actriţă, Lydia Lunch a devenit extrem de cunoscută datorită compilaţiei No New York, realizate de Brian Eno 1978. Acest material a fost considerat un album-document pentru stilul no wave din New York de la sfârşitul anilor 70. Pe compilaţie au apărut artişti ca D.N.A., Contorsion cu James Chance, Mars şi Teenage Jesus and the Jerks, proiectul Lydiei Lunch, o formaţie cu o existenţă scurtă, însă extrem de importantă pentru scena de no wave a anilor următori.

Primul album solo al artistei, Queen of Siam, a apărut în 1980. Au urmat apoi 30 de ani în care numărul lucrărilor apărute sub diverse titulaturi este de peste 50, toate lansate în manieră independentă, deoarece cântăreaţa este adepta eticii Do It Yourself.

A început cu muzică, însă de-a lungul carierei a dezvoltat pasiuni şi pentru poezie sau cinematografie. În materie de actorie a jucat în aproape 30 de filme.

Dintre numele importante cu care Lydia Lunch a colaborat se număra Kim Gordon (Sonic Youth), Thurston Moore (Sonic Youth), Nick Cave, J. G. Thirlwell (Foetus), Marc Almond, Rowland S. Howard, Michael Gira (Swans), The Birthday Party, Einstürzende Neubauten şi Sonic Youth.

În 2012, Lydia Lunch se va întoarce în faţa publicului de la Bucureşti pentru un nou concert special pe 23 februarie 2012.

Biletele la acest eveniment sunt disponibile în rețeaua Eventim și pe eventim.ro la prețul de 49 lei.

 Lydia Lunch - Spooky

Trending