Urmărește-ne în Social Media

Toate stirile

Interviu IRIS: Pregătiri pentru aniversarea a 35 de ani de activitate (video)

Publicat

pe

Trupa IRIS
Trupa IRIS

IRIS împlinește 35 de ani de activitate, iar Nelu Dumitrescu, Cristi Minculescu, Valter Popa, Boro, Relu Marin vor să marcheze aniversarea printr-un album Best Of și un concert de mari proporții, ce ar urma să  ocupe o locație în aer liber, cu un spațiu potrivit pentru o scenă uriașă de 60-70 de metri. Evenimentul va fi filmat și ar putea face obiectul unui material ulterior. Echipa INFOMUSIC a stat de vorbă cu membrii formației și vă oferă un scurt video-interviu.

Până în iunie 2012 - luna așteptatului  show multimedia, trupa va finaliza 7 melodii noi. De ce doar 7? Nelu Dumitrecu ne-a dat de înțeles că au preferat calitatea. Piesele vor aduce un sound modern, demonstrând că o formație longevivă trebuie să fie mereu conectată la realitatea muzicală. Primul single va fi lansat până în primavară, iar în aprilie 2012 se va filma și un videoclip.

Fanii IRIS vor decide lista de hituri

Trupa IRIS (Valter Popa, Nelu Dumitrescu, Cristi Minculescu, Boro, Relu Marin)

Trupa IRIS (Valter Popa, Nelu Dumitrescu, Cristi Minculescu, Boro, Relu Marin)

IRIS 35 va fi totodată și un disc Best Of. Alături de cele 7 noutăți vor fi prinse în tracklist și 7 hituri votate de fanii IRIS, care au posibilitatea să-și exprime preferințele pe www.trupairis.ro. Procedura de vot e foarte simplă și implică crearea unui cont online sau conectarea prin cel de Facebook. Hiturile selectate vor fi reimprimate.

Lista cuprinde 233 de melodii (inclusiv variante) de pe 18 discuri. Echipa INFOMUSIC a votat deja pentru următoarele 7 hituri:

  • Sa nu crezi nimic
  • Strada ta
  • Cine ma striga in noapte
  • Floare de IRIS
  • Matase alba
  • Somn bizar
  • Baby

Trupa IRIS a semnat un contract cu casa de discuri CAT MUSIC. Chiar dacă acesta va acoperi lansarea albumului din 2012 și concertul din iunie 2012, reprezentantul label-ului, Dan Popi este încrezător că parteneriatul va continua. Cu ocazia conferinței de presă din 14 decembrie 2011,  Cristi Minculescu a regretat zvonurile vehiculate în presă în urmă cu câteva luni, cu privire la posibile probleme de sănătate. Prezența într-o formă bună și implicarea sa activă în planurile anunțate pentru 2012 sunt vești excelente pentru fanii trupei.

În perioada imediat următoare IRIS va concerta în Silver Church în întâmpinarea sărbătorilor de iarnă. Vă invităm să ascultați IRIS live din deschiderea concertului Alice Cooper:

Trupa IRIS a fost fondată la începutul anului 1976 de către chitaristul Nuțu Olteanu, basistul Emil Lechințeanu și toboșarul Nelu Dumitrescu, doar ultimul regăsindu-se în line-up-ul actual. În 1977 - anul oficial al lansării - formația a susținut peste 5000 de spectacole, ce au totalizat un public echivalent unei treimi din populația României. Cristian Minculescu devine solistul IRIS în 1980. Doru Borobeica (Boro) preia basul în 1984, iar Valter Popa - chitara solo începând din 1986. Clăparul Relu Marin a început să colaboreze la înregistrarea albumului Mătase albă (2002), devenind membru oficial în 2007.


2 comentarii

Trending