Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Concert Bohren & der Club of Gore în The Silver Church club!

Publicat

pe

Bohren in The Silver Church
Bohren in The Silver Church

Bohren in The Silver ChurchTrupa germană Bohren & der Club of Gore va concerta pe 12 mai 2012 în clubul The Silver Church din Bucureşti. Evenimentul va începe la ora 19.30 cu formaţia Discordless, care va cânta în deschidere.

Bazele trupei au fost puse în anul 1988 la iniţiativa a patru muzicieni cu gusturi muzicale similare: Thorsten Benning (percuție), Robin Rodenberg (bass), Morten Gass (chitară/pian) și Reiner Henseleit (chitară). Promovând un stil muzical aparte, un dark jazz/ambient, trupa a lansat până acum 11 albume, ultimul, Beileid, a apărut pe 22 aprilie 2011 sub forma unui "mini-album" de doar 37 de minute. Materialul include și un cover după piesa "Catch my heart" a celor de la Warlock.

“Marele atu al celor de la Bohren & der Club Of Gore stă exact în simplicitatea extremă, pentru că toţi cei 4 membri îşi bazează fiecare melodie în jurul sunetelor de bas create de Robin Rodenberg, care, încetişor, ţine ritmul cu lovituri pe corzile date foarte low, astfel încât poţi auzi vibraţiile în propriul suflet. Morten Gass şi Christoph Closer acompaniază cu un pian Rhodes şi un saxofon tenor, într-o improvizaţie de asemenea dată la minim, în timp ce toboşaru Thorsten Benning accentuează basul cu beat-uri subtitle, sunând mai mult atmosferic decât ritmic, ca un Elvin Jones somnambul. Efectul general este hipnotic, sfâşietor ca un hibrid demonic între Bad Plus şi Candlemass. Muzicienii ăştia ar putea fi uşor caracterizaţi drept formaţia de jazz a întunericului.”(Popmatters).

Biletele la acest concert se pot cumpăra din reţeaua Eventim: magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librăriile Humanitas, online pe www.eventim.ro sau de la intrarea în club la preţul de 50 lei.

Bohren & Der Club Of Gore - Midnight Walker

Comentează

Trending